Teszteltem: Soleil Bistro, Újbuda
2018. június 28. írta: Anita Bé

Teszteltem: Soleil Bistro, Újbuda

Budapest XI. kerület, Vahot utca 8. – a telefon GPS-ében aktívra állított facebook link és már el is indultunk az újbudai Soleil Bistro-ba.

 

11111.jpg

 

Elénk  tárul a tavirózsákkal, szökővízoszlopokkal körbekarolt, minimálban rendezett Soleil Bistro.

A fehér, a szürke, a fekete, az üveg, a kő és a faelemek stilizálnak.

Helyet foglalunk és egy frissítő mellett beszélgetünk a bisztró egyik vezetőjével.

 

Nagyon érdekel a névválasztás; a kialakított stílus eredete; a használt- és felszolgált alapanyagok, ételek, italok tudatossága; a vendégek választása; a Soleil újbudai érzése.

 

22222.jpg

 

A soleil franciául napfényt, napozást jelent; a bisztró napfényben tetszetős a leginkább.

A kültéri és beltéri kialakítás egységben teszi lehetővé, hogy tavaly május óta a vendégek megpihenhessenek Újbuda egy oázisában.

 

A Bikás-park több sportpályával, futósávval és játszótérrel nyújt lehetőségek a sportolásra, családi szabad játszásra, programokra; méltán illeszkedik a bisztró és kínálata az egészség, a család, a kutyabarátság, a lazulós beszélgetések és akár egy kötetlen szakmai megbeszélés világába.

A belső térben rögtön elénk tárul a desszerthűtő, a bisztró mivoltot igazoló krétás táblákon pedig az aktuális étel és ital ajánlat.

 

Az italok 3 pillére: limonádék, kávék és csapolt sör/borok.

A limonádék mindegyike gyümölcsalapú, cukormentesen is kérhető; a kávékat Don Cortez kávébabból készítik (akár koffeinmentesen is), 1,5%-os, 3,5%-os vagy laktózmentes tehéntejből, szójatejből, mandulatejből, risztejből, kókusztejből választhatunk a kávénk mellé; ihatunk Bernard (cseh) csapolt sörből, hazai borokból és a koktélszelekcióból; továbbá nagy kedvenc a többféle, helyben készített, friss smoothie.

 

33333.jpg

 

Cappuccino-t, eszpresszót, mentás limonádét és egy korsó frissen csapolt Bernard-ot kóstoltunk: a cappuccino habja tökéletesen koronázott; az eszpresszó krémes volt; a limonádé pompázott a mentalevelektől, kékséges pohárban érkezett; a sör ízletesen esett a nyári napsütésben.

 

Az ételek bisztróalapon állnak; az étlap mindig idényszerű, az érési folyamatokat követi, az ételek friss alapanyagokból készülnek, az idényzöldségek mindig megjelennek a heti kínálatban.

Reggel 7-től betérhetünk, hogy megihassuk/elvigyük kávénkat egy frissen sült teljeskiőrlésű vagy vajas croissant-al, 8-tól 11:30-ig reggelizhetünk (müzli, görög joghurt, bundás kenyér, omlett, rántotta) – szintén kérhetjük elvitelre.

 

Hétköznapokon 11:30-15:00 hétfőtől szerdáig a menü 2 fix leves választékból és 3 fix főételből áll, csütörtök – péntek pedig a hét elejétől eltérő fix leves és főételből csemegézhetünk.

 

Előételként mangós kevertsalátát kóstoltunk füstölt lazaccal: szuperzöld és harmonikus ízt adott a lazac, mangó és zöld kombináció.

 

4444.jpg

 

A hamburgerek az étlap állandó elemei, 3 típust készítenek, mindegyik saját keverésű, 100% marhahúsból készült pogácsával, sült édesburgonya körettel és amerikai káposztasaláta (coleslaw) körettel érkezik.

 

A klasszikus és cheddar sajtos verziót kóstoltunk, isteni finomak.

A hús szaftos és ízes, az édesburgonya ropogós, a coleslaw pedig tökéletesen krémes.

 

5555.jpg

 

Az étlapon az Alföldi gulyásleves és a Csirkepaprikás képviseli a magyar ízeket, az egészség útján a sertéshús helyett a fehérhúsokat (hal, rák) és a marhát találjuk.

 

A sajátkészítésű poharas brownie-t ízleltük: kompakt csokoládés élvezet.

 

777777.jpg

 

A felszolgáló kollégák felkészültek az ételkészítéshez használt alapanyagokból, legyen ételérzékenységünk, allergiánk, biztosan tudunk választani az aktualitásokból magunknak.

A helyiség gyerkőc és kutyabarát, csinos kis játéksarok várja a pöttyöket, a kutyák pedig a bisztro tálkájából italozhatnak kedvükre.

A menü és a hétvégi ajánlat is tartalmaz gyerekbarát ételeket – az egészség jegyében.

 

A családi tapasztalat és több mint 10 év saját vendéglátásban megélt gyakorlat adja a szakmai támogatást.

A jelenlegi célkitűzés, egy még magasabb szintű tudatosság a vendégekben, hogy a Soleil Bistro-ba az ételek miatt is megéri betérni – az eddigi tapasztalatok alapján egyelőre a kávézó feeling a meghatározó.

 

Ősszel várható bor- és pálinkavacsora a Soleilben!

 

Kapcsolódj ki a nyári Soleil Bistro Te is!

 

Hasznos:

kínálat: https://www.facebook.com/SoleilBistroUjbuda/

bankkártyás fizetés

jó minőségű wifi

35 klimatizált beltéri és 35 külső férőhely, rendezvényekre is

könnyen elérhető mosdók

és...van lehetőség a táskánknak külön táskatartót kérni!

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézd meg a cikkehez tartozó képgalériát

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4614079149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása