Teszteltem: Sezlony Café
2020. július 04. írta: Anita Bé

Teszteltem: Sezlony Café

Ahol az ízlelő bimbókat felébresztő gasztro élmények és a valódi baráti csevejek születnek…

Vegyünk egy csipet romantikát, fűszerezzük meg egy elegánsan bájos hellyel Törökbálinton és tegyük fel a tetejére a habot: a személyes élményt, a közvetlen, élménydús kiszolgálást és a nagyszerű ízeket. Ahol mindez megszületett és találkozott számomra: Sezlony Café.

7_1_1.jpg

Egy törökbálinti, barátságos hangulatú brunch helyet szeretnék bemutatni, amely februárban nyitotta meg a kapuit a vendégek előtt.Tökéletes helyszín egy finom reggeli, ebéd vagy akár vacsora elfogyasztására is. A Sezlony két tulajdonosával, Horváth Rolanddal és Lepsis Valentinnel volt szerencsém beszélgetni egy ízletes étel elfogyasztása közben. Jókedvű és szívélyes fogadtatásban volt részem a Sezlonyban. Úgy éreztem, már az ajtón való belépésem után, hogy ez pontosan az a vendéglátóhely, ahol fontos a vendég és a személyes élmény megtapasztalása is.

img_2785.jpg

fullsizerender.jpg

Saját magam is megtapasztalhattam, hogy aki betér ide, kedves mosollyal fogadják és ami hihetetlenül pozitív volt a számomra: a visszajelzés és a vendég véleményének fontossága. Roland és Valentin minden hétvégén előszeretettel visznek műszakokat maguk is, illetve sokszor hét közben is, hiszen a legtöbb vendégüket személyesen is ismerik. Ilyenkor, ha éppen van idejük, szívesen ülnek le és beszélgetnek a vendégekkel.

2_1_1.jpg

A  Sezlony Café Törökbálinton található egy nagyon szép kis környéken, üzlet sorok mellett helyezkedik el. Tökéletes helyszín, távol a főváros zajától és sokszor zavaró nyüzsgésétől. Budapesttől autóval 15-20 perc alatt megközelíthető. Abszolút ideális bruncholásra, hogyha éppen le szeretnénk utazni a Balatonra, hiszen útba esik és még csak le sem kell térni eredeti útvonalunkról.  A Sezlonyban garantáltan a beszélgető partnerünkre tudunk összpontosítani, kellemes és amolyan „chill and relax” modern környezetben. Stílusa letisztult, igazán elegáns a beltéri réz színű lámpákkal és a kényelmes bársony fotelekkel.

A kávézó benti részén körülbelül 20-24 fő fér el kényelmesen, ez nyáron bővül a csodálatos teraszuk miatt 8-10 fővel. A Sezlony nem csak bruncholásra ideális választás, hanem akár borvacsorákra, vagy egy könnyed baráti találkozó lebonyolítására is. Betérhetünk ide családdal, ismerősökkel és garantáltan le lesznek nyűgözve a hely bájának köszönhetően. Kisebb rendezvények (max. 30 fő) lebonyolítására is lehetőség van.

Belső kialakítása a kisebb alapterület ellenére azonnal megfogott minket, ahogy beléptünk az ajtón. Kényelmesen el lehet férni a kávézóban, igazán modern színek és anyagok jellemzik a berendezés terén.A  beltéri narancs színek és a kintről jövő fény tökéletes harmóniátalkot és csak úgy vonzza a tekinteteket, végig vezeti a szemet a részleteken. Az ablak mellett a sétáló utcára és az üzlet soroknál lévő parkolóra láthatunk rá. Személyes kedvencem volt a 4 személyes körasztalnál a falon lévő zuzmó-fal. Nem csak kitűnő dekorációs elemként funkcionál, de az ideális páratartalom kialakításában is jelentős szerepet tölt be.

Az étlap igazán változatos, minden igényt kielégítő kínálattal rendelkezik. Roland elmondta a beszélgetésünk során, hogy számára a legfontosabb szempont az étlap tekintetében, hogy ízletes reggeli ételek variációja szerepeljen, tökéletes olasz kávé (Vergnano) kerüljön a vendégek elé, illetve egy jó reggeli mellé egy pohár prosecco vagy bor is társulhasson. Azonban a legfontosabb: mindenki örömmel akarjon itt reggelizni vagy akár vacsorázni, ha éppen úgy tartja kedve. Vasárnaptól csütörtök este 9-ig örömmel fogadják a vendégeket, pénteken és szombaton este 11-ig, akár reggeli tojás ételeket is elkészít a séf, hiszen nincsenek napszakhoz kötve az ételek. Pozitívum volt a számomra mindenképpen, hogy bármit, bármikor lehet kérni, ami az étlapjukon szerepel.

6_1_1.jpg

 Az étlapon a magyaros ételek mellett hideg és meleg szendvicsek különböző variációit próbálhatjuk ki. Gondoltak a vegánokra is a kínálatot tekintve, illetve vannak gluténmentes termékeik is.Rolandtól megtudtam azt is, hogy nemrég bővült az étlap pár snackkel, illetve számos fagylaltkehely és édesség közül választhatnak a vendégek.

5_2_1.jpg

 Minden ételüket és péksüteményüket helyben sütik, frissen, ez az étlapjukon fel is van tüntetve. A reggeli mellé kérhetünk frissen facsart narancslevet, de akár turmixot is. A házi készítésű, epres limonádéval teljesen levettek a lábamról, pedig eddig nem voltam nagy limonádérajongó. Egyáltalán nem túlzás, ha azt mondom, a Sezlonyban ittam életem eddigi legfinomabb limonádéját! Olyan volt, mintha az eper szemeket innám, teljesen természetes és isteni finom, rostos íz hatással rendelkezett. Minden arány tökéletes volt benne. Nagy hangsúlyt fektetnek a kávéra is, ugyanis a legfinomabb olasz, Vergnano kávéból készítik el a vendégek kedvenceit.

A kávé 90 % frissen pörkölt arabica. A kávékat többféleképpen (espresso, cappuccino, latte, flatwhite) készítik el a betérő vendégek ízlése szerint, igény szerint szirupokkal ízesítik ezeket. A laktózérzékenyek számára alternatív megoldások,  rizs- és mandulatej, illetve laktózmentes tej áll rendelkezésre. Az esti órákban pedig minőségi borokból és a Szent András Sörfőzde kézműves söreiből lehet fogyasztani, természetesen az alkoholos italok széles választéka mellett

Alkalmunk volt megkóstolni a belga gofrit házi kajszibarack lekvárral és mogyorókrémmel, illetve a sonkával és sajttal töltött bundázott kenyeret fűszeres tejföllel. Mindkét ételen érződött, hogy minőségi, friss alapanyagokból készítették el őket. Utánozhatatlan, roppanós és ínycsiklandó volt a bundás kenyér, a hozzá kapott fűszeres tejföl pedig tökéletesen kiegészítette és egy újabb íz élményt alkotott meg a számban. A belga gofri pedig könnyű volt, a hozzá tálalt lekvárból pedig az egész üveget elkértem volna legszívesebben, hogy itthon is tudjak belőle enni. Egy szó, mint száz, a Sezlony Café nem csak beteljesítette a róla már előre alkotott pozitív képemet, hanem olyan magasan túl is szárnyalta az ételekkel és a tulajdonosok kedvességével, hogy öröm lesz majd visszatérni hozzájuk!

Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani a Sezlony Cafét. Egy helyet, ahol a vendég élmény valóban új szintre helyeződik.

Írta: Tollas Tímea, Kikapcsolódok blog

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/sezlonycafe/

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5315980946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása