Amit mindenképp érdemes betenned a fa alá: Herbatherapy, Zen Arome OIA Diffúzor
2019. december 05. írta: Anita Bé

Amit mindenképp érdemes betenned a fa alá: Herbatherapy, Zen Arome OIA Diffúzor

Kisgyermekes Édesanyaként az ésszerű vásárlásban hiszek. Gyakran olyan tételeket is hajlandóak vagyunk megvenni, aminek lássuk be, az égvilágon semmi haszna sincsen. Attól, mert valami szép, nem jelenti azt, hogy hosszú távon is velünk marad.

2_31.jpg

Diával az Eco Town rendezvényén beszélgettünk arról, hogy a kisfiam idegrendszere még mennyire éretlen. Hamar telítődik, ilyenkor pedig keresem a megoldásokat arra, amelyek Őt nyugtatják, és lassítják. Számomra kifejezetten fontos volt, hogy erre mindenképpen alternatív terápiát használjunk, semmi esetre sem szerettem volna drasztikus módszerekhez fordulni. Dia vegyész-aromaterapeuta, így tanácsai nem csak, hogy hasznosak számomra, hanem szakszerűek is.

A nagyobb gyermekemnél kb 2 éve vették észre, hogy kicsit más, mint a többiek. Sokszor vettük észre, hogy ami számunkra természetes, az Neki nem feltétlenül az. Ha ég a lámpa, megy a tévé, és esetleg búg egy elektronikai eszköz a háttérben (pl. főzés során), akkor hajlamos arra, hogy félrevonuljon kicsit. Ez azt jelenti Nála, hogy „telítődött”, már tudjuk, hogy ilyenkor nyugalomra van szüksége. Ármin ezen túlmenően szenzorosan is érzékeny: kifejezetten fontos Számára a tapintás, és a látás is.

img_4596_1.jpg

Diának sokat köszönhetek: az elmúlt időszakban gyakran voltak nehezebb időszakok az életünkben. A félrevonulások sűrűbbé váltak: ekkor a család is feszengett, hiszen nem tudtuk, hogy mi a legjobb a gyermekünknek: az, ha ilyenkor Vele vagyunk, és „csak azért is” utánamegyünk, vagy tényleg hagyjuk Őt, a kis világában. Ekkor viszont lelkiismeretfurdalása volt a férjemnek, és nekem is. Jó szülők vagyunk? Biztos ez a jó módszer? Volt egy hiányérzet bennünk, amit nem tudtunk megfogalmazni.

Diána megismertette velem a Zen Arome OIA diffúzort, amelynek használata nagyon-nagyon egyszerű: egy mozdulattal le tudtam csavarni a tetejét. Ebbe a tartályba kellett a vizet töltenem, amelynek tetejét a „max” jelzés mutatta számomra. Ezt követően mehetett bele a premium minőségű Herbatherapy illóolaj, amelyből rengeteg változat létezik: mi most kifejezetten az idegrendszer nyugtatása céljából a citrusokat vetettük be: mandarin, citrom, és édesnarancs. Mindegyikből egy-egy-egy cseppet tettem a tálba, majd becsavartam. Ezt követően bekapcsoltam a színt, amely véleményem szerint (laikus Édesanyaként) terápiás célzattal is bír, majd indítottam a diffúzort.

4_6.JPG5_7.JPG6_8.JPG

Azt gondoltam, hogy ez biztos egy „hangos” eszköz lesz, de tévedtem: teljesen halkan, csendben végzi a dolgát. Pár perc kellett, hogy lássam a felszálló hidegpára jelképét. Az első napokon a lámpa hozta meg a várt hatást: gyermekem boldogan vonult félre, mondván „Anya, csak megnézem a színeket, és jövök!”. Jó érzés volt arra gondolni, hogy bár nem vagyok Vele, de mégis valami elindult: itt valami változott. Nem feszengtem kint én sem.

2_3_1.jpg

Pár nap múlva viszont szokatlan kéréssel kezdett bombázni gyermekem: kérte, hogy éjszakára is hagyjam a diffúzor lámpáját bekapcsolva, és kifejezett kérése volt az illóolajok csepegtetése. Az első pár napban szokásosan meg-meg ébredt éjszaka, de mivel már nappal nyugodtabb volt. Majd eltelt közel 1.5 hét. Az eszköz világít, és illatával kellemes hangulatot teremt a kicsiny szobában. Gyermekemet megnyugtatta éjjel, és nappal. Már nem ébred meg Ármin, ami hatalmas változás a mi életünkben: 4 éve nem aludta át még az éjszakát.

Érdemes megjegyeznem, hogy az általunk használt eszköz 60 négyzetméternyi területet képes lefedni, ami óriási.

Természetesen próbálkoztunk már egyszerű lámpákkal is, de nem működött: a Zen Arome OIA folyamatosan változtatja a színeket: lilából megy át pirosba-kékbe-zöldbe, majd sárgába. Első látásra kicsit fura, de ha figyelmesen nézzük, teljesen meditatív állapotba teszi a használóját. Kikapcsol, és megnyugtat.

1_39.jpg

A legszuperebb az egészben, hogy akár a kedvenc zenéit is nap közben le tudom játszani a picinek, hiszen az eszköz Bloototh funkcióval rendelkezik: így bármelyik okostelefont használva az hangszóróvá képes átalakulni.

És ez még nem minden: ha valaki úgy érzi, hogy a változó színjáték túl intenzív, annak van egy jó hírem: simán kikapcsolható, és két színből választható fix fény is beállítható.

Személyes véleményem az, hogy ez az eszköz nem csupán szép, hanem mérhetetlenül hasznos. Az illóolajok használata egészen az Ókorig visszavezethető: egy olyan eszköz, ami az alternatív gyógyászat egyik alappillére lehet.

A Zen Arome OIA Diffúzort jó szívvel ajánlom kisgyermekeseknek, felnőtteknek: mindenkinek, aki szeretne kicsit relaxálni otthonában! Ha még nem tudod, hogy mit tegyél a fa alá, akkor kattints a Herbatherapy honlapjára, és keresd a diffúzoroknál!

Írta: Anita Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr8215335030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása