Teszteltem: Ananas
2020. április 21. írta: Anita Bé

Teszteltem: Ananas

Türkizkék szín, izgalmas formák, játékosság: ez jellemzi az Ananast, akiről a jelenlegi beszámolómat írtam Nektek.

Olyan fantáziavilágba csöppen a vásárló, amelyre Ő maga mindig is vágyott: megannyi cuki állat várja, hogy a kisgyermekek játszanak vele. Tesztelésem során 2 csendeskönyvet, és 2 db spybaget vettem górcső alá, amelyet két különböző korosztályú kisgyermekkel teszteltünk együtt, közösen.

111_5.jpg

Ármin 4 éves múlt, Áron pedig 1: mindketten különböző életkornak megfelelő termékkel kezdték meg a szórakozást. Kíváncsi vagy, hogy mennyi időre kötötte le őket, és mi volt a véleményünk a termékről?

Kezdjük is az elején: a vállalkozással egyre több helyen össze lehet futni. Tavaly a Pici Piacon is találkozhattatok a vibráló színekkel megtömött kis asztalok mögött álló Vikivel. Katával alkotják ketten a márkát, aki inkább a háttérből segít.  Viktória grafikusként minden egyes terméket maga tervezett meg: ez végett teljesen egyedi és utánozhatatlan a szín és a formavilág.

A termékek rajzolást követően szublimációs nyomással készülnek el, amelyeket aztán megvarrnak a gyermekek legnagyobb örömére.

Spybag:
Ha még nem találkoztál ezzel a névvel, akkor érdemes meglesned ezeket a termékeket. Remek készségfejlesztő, kifejezetten jó szívvel ajánlom a szenzorosan érzékeny gyermekek számára. Minden termékhez hozzá van csatlakoztatva egy kis szalag, amelyre alaposan felvarrta Viki a gombokat, flittereket, amelyeket a kis zsákokban elrejtett. A kisgyermeknek a feladata az, hogy a zsákban a sok fehér szilikongolyó között meg kell találja az elrejtett kis tárgyakat. Kifejezetten apró dolgokról beszélünk, így elég sokáig le tudja kötni a gyermekeinket. Ármin, a 4 éves kisfiam türelmesen játszott vele, és eltökélten dolgozott azon, hogy minden egyes gombnak meg legyen a párja. Ő a tukánnal játszott, véleményem szerint ez nehezebb: könnyedebben meg tud bújni az apróbb testrészekben az eldugott kis tárgy.

 21.JPG


Áron, az 1 éves kisfiam leginkább a teknősbéka színében gyönyörködött, illetve kifejezetten sokáig elvolt ezzel a játékkal a kiságyában: forgatta, gyömöszölgette: azt vettem észre, hogy megnyugtatja, így hagytam elalvás előtt játszani vele. Ő még nem értette azt, hogy a fő feladat nem erről szól, ám véleményem szerint a legfontosabb az, hogy a gyermekeink jól érezzék magukat.

Összességében: ez a termék nagyon jó áron elérhető, és kifejezetten sokáig leköti a gyermekek figyelmét. Mivel sok az apró alkatrész, mindenképpen szülői felügyelet mellett javaslom kizárólag a szórakozást!

 

Csendeskönyvek:

2 különböző életkornak megfelelő foglalkoztató könyvet kaptunk, amelyben teljesen más feladatok voltak. Imádnivalóak a termékek, ráadásul nagyon jól fejleszti a motorikus képességeket. Árminnak nagyon fontos a tapintás, így minden ilyen tárgy számunkra kincs!
A könyvek első oldalára Viki gyönggyel felfűzte a neveket, ezzel jelezve kicsiny tulajdonosukat. Szörnyen büszke volt erre a termékre a nagyfiam, naponta többször is megmutatta, hogy ez bizony az ÖVÉ, ez Neki készült, oda van írva a neve!
Az autók iránt rajongó kisfiam izgatottan nyitotta ki a könyvet: a második oldalon egy szenzációs tépőzáras kirakó játék fogadta. Az oldal jobb felső oldalára ki kell tegyük a fő képet, amely úgy funcionál mint a puzzlen a borító: így tudni fogja a gyermekünk, hogy mi az, amit az elemekből építenie kell.

100.jpg

Több különböző színvilágú traktort lehet megalkotnia gyermeketeknek: ha úgy van kedvetek lehet sárga, zöld, piros. Szállíthattok benne szénát, de akár beleültethetitek a „falu kis kedvencét” Bodri kutyust. (Mi így neveztük el.) Az egészbe a legtutibb, hogy a traktor kereke is letépőzárazható, így mi azt is eljátszottuk, hogy megszereljük ezt a járművet. Ármin szorgosan hozta az itthon fellelhető szerszámait, és bizony alapos műszaki ellenőrzésen esett át itt minden!

11_3.JPG

A csendeskönyvünk másik oldala egy számolós játék volt: minden egyes vonaton számok, és dominók jelezték, hogy hányadik vagon a sorrendben, amelyet a vonat húz maga után.
Kifejezetten ajánlom ezt az oldalt azoknak, akik most tanulnak számolni: szórakozva, könnyedén el lehet sajátítani a számok világát! Ármin rajongott a színvilágért, teljesen beszippantotta, amelynek hangot is adott! „sihhhhhuhhhhú-sihhhuhhú”!

14_1.JPG

Az utolsó oldal nagy kedvenc volt: egy ügyességi feladat, amely szintén nagyon hasznos a szem-kéz kordináció javítására. Egy előre kialakított pályán kell végigvezetni a gombokat, és mindegyiket a megfelelő színű autóba kell eljuttassuk. Kifejezetten sokáig játszott ezzel az oldallal Ármin, nagyon élvezte, hogy ez a feladat meghaladta az Ő jelenlegi szintjét.

1666.jpg

Áron könyve állatos volt: nagyon vonzotta a tekintetét, és a figyelmét is sokáig meg tudtam ezzel tartani. Az első oldalon az Ő neve is felkerült, így a nagyobb testvére tudta, hogy ez az Öcsinek készült.
Kinyitást követően egy istálló tárult elénk: kifűztem, és „kinyitottam” az ajtót, amelyben egy kismalac, boci, csirke, és egy teknős lakott. Tépőzárral lehetett visszahelyezni őket a saját helyükre. Áron kifejezetten élvezte ezt a játékot: megmutattam Neki a feladatot, ezt követően pedig képes volt egyedül játszani ezzel az oldallal. Sokáig szórakoztatta, kifejezetten élvezetes volt!

 55_7.jpg


A túloldalon egy patentos játék fogadta: az állatkákat patent segítségével kellett visszahelyezni a helyükre: kifejezetten hasznos feladat ez a szem-kéz kordináció fejlesztése végett: nem egyszerű, de együtt sikerült! Az egészben a legszuperebb, hogy ezek ujjbábok, így ha sikerült leszedni a helyéről, akkor különböző történeteket találhattok ki, és indulhat is a játék!

6_9.JPG


Az utolsó oldalon szintén egy akadálypálya volt: mindegyik sarokban egy-egy színes állat várta, hogy a megfelelő színű gombok-gyöngyök a helyükre kerüljenek. Amikor ezt a feladatot meglátta Ármin, a nagyobb gyermekem, azonnal lecsapott a lehetőségre. Kérte a kistestvérét, hogy ezt a feladatot engedje át Neki! 

Összességében: örülnék, ha minden család ismerhetné ezeket a termékeket: olyan darabokról beszélünk, amely a gyermekek fejlődését kifejezetten elősegíti. Személy szerint nem bánom, hogy nem mindegyik feladat „egyszerű”, hiszen így tudnak a gyermekek fejlődni. Javaslom Nektek is, ha az Ananas termékei közül csemegéztek, akkor válasszatok mindegyikből egy picit nehezebbet: így garantáltan sokáig le fogja kötni a gyermeketek figyelmét! Fontos, hogy ott legyetek mellettük: így támogatjátok a fejlődésüket, jókat szórakoztok, és csodaszép történetek is születhetnek!

Elérhetőségek:

http://www.ananasgrafika.hu/

https://www.facebook.com/ananasgrafika/

Írta és fényképezte: Anita Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu, az olvashop.hu és a minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr2015627648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása