Teszteltem: VEGA Tölcsibe
2020. július 27. írta: Anita Bé

Teszteltem: VEGA Tölcsibe

A húsmentes étkezés számomra sokáig azzal a gondolattal járt együtt, hogy éhes maradok és „valami hiányzik” az ételemből. A gondolat azonban nem hagyott nyugodni és az év elején egy hónapig hús nélkül készítettem az ételeinket – meglepően tetszett. Aztán odáig jutottam, hogy felkeressem és megkóstoljam a Föld legnagyobb fántermő gyümölcsét és egyben az egyik legtutibb húsaltert, a jackfruit-ot, méghozzá tölcsérbe töltve.

 dsc_0186_1.JPG

Naplemente közepette érkeztünk a Tölcsibébe, ahol Laci és a Tölcsibe Team fogadott minket. Azonnal helyet is foglaltunk az utcafronton, ahol izgatottan kezdtünk beszélgetésbe. A Tölcsibe már 2 éve tölti tölcsérjeit a VII. kerületi street food standon; követőinek nagyrésze nő, akik gyakran érdeklődtek a húsmentes tölcsér után. A Tölcsibe így döntött úgy, hogy jackfruit-ot átgondolással tölt street food-os tölcsérbe.

 dsc_0167.JPG

Elsőként kóstolhattunk a Tölcsibe vega étlapjáról. Szóval ez a vegazmikus élmény! Az amerikai ranch tölcsér fa tálcán, kompaktvödörnyi sült krumplival, saját készítésű avokádó szósszal, fa villával, lebomló szalvéta kíséretében érkezik. Mellé mangós-almás smoothie-t választok. Az illat fergeteges, első harapásra a sós tölcsér roppan, aztán a friss saláta csík és a „speckó paníros” jackfruit. A kockázott jackfruit finom fűszeres, harapásomra rostokra tépődik akár a csirkemell, tökéletesen képes elhitetni velem, hogy csirke. Tovább haladok, érzem a friss petrezselyem, kapor, póré és snidling zöld ízét, amelyet a fokhagymás író-szósz zsíroz. Minden egyes tölcsér reggelete frissen, kézzel készül. Roppanós falatokkal élvezem a vegatölcsérest. A jackfruit saját íze mondhatni semleges, picit édeskés, pontosan az a „speckó panír” emeli ki, mint a Tölcsibe csibehúsáét. A jackfruit kockái egyenletesen oszlanak szét a töltelékben, a tölcsér nem ázik és örömmel tapasztalom, hogy az első falattól kézzelfogható a Tölcsibeépítmény. Lassan a fűszeres burgonyára térek át, avokádós majonézbe merítem és kóstolom. A szósz (mindegyik Tölcsibe szósz) minimum 10 összetevőből áll és helyben készítik őket. Meglepődök, mert a szósz nem olyan „olajos és zöld ízű”, ahogy vártam. Krémes, pikáns és nem robban fel az ízlelőm az avokádó erős ízétől. Nagyon tetszik ez az élmény. A smoothie-m fémszívószállal érkezik Tölcsibe dekorral. A mangós italokat nagy általánosságban túl intenzívnek érzem, a Tölcsibés kiadvány viszont üdítő gyümölcsös ízt ad és a mangó, úgymond fűszerezi a rizstejes italt.

 dsc_0133.JPGdsc_0147.JPG

Az étlapot vizslatom, hogy kiválasszam a következő VEGA Tölcsit. A füstös almás BBQ tölcsér kerül elém. A barbeque füstössége totálisan áthatja a jackfruit kockákat is, a friss salátacsíkok körítenek, a tölcsér tökéletesen kínál. Egészen más ízvilág, totális folkless érzés. Tetszik az a hozzáállás, hogy a zöldségek frissen, az utca piacáról jönnek. A tölcsér mellé termelői feketeribizli szörpből készült házi üdítőt választok. A frissítő ízletes, nem savanyú és nem is édes; Tölcsibe fémszívóval szippantom. Desszertként a fűszeres krumplit harapom. A vega Tölcsibe - ahogy mindegyik Tölcsibe, 3 lábon áll. Sós, formázott, 20 cm-es tölcsér, szósz és jackfruit.

 dsc_0101.JPGdsc_0074.JPG

Az étlapkártyát tovább nézegetem, mert kíváncsisággal tölt el, hogy vajon milyen lehet az aktuális „Kedvenc ízek a világ körül” tölcsér, ami most a görög konyhából merít. Mivel a tölcsér 120 g jackfruit-ja tökéletes balanszot teremtett a testemben, megvárom a következő kedvenc ízek debütálását, amely az indiai világot tölcsérezi nekünk 2 hónapon át.

 dsc_0137.JPG

És, ha ezt átélted, irány a Tölcsibe Truck, a legutcaibb tölcsérezésért.

 

A VEGA Tölcsibét ajánlom azoknak, akik imádják az ehető tálalást, hisznek a tiszta és pontosan megtervezett, művészi ízélmény valódiságában és szeretnék megismerni a jackfruit-ot - ezzel utat nyitva a szójántúli vegavilágba.

 

Kétkezes és ízlelős vega-tölcsérezést kívánok!

 

Elérhetőség:

https://tolcsibe.hu/

https://www.facebook.com/Tolcsibe/

Írta: Sas Gabriella, fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5716079662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása