Új hobbik a négy fal között: így töltjük a karantént
2020. április 27. írta: Anita Bé

Új hobbik a négy fal között: így töltjük a karantént

Sokaknak megváltoztak a mindennapjaik: akár napi több órájuk is felszabadulhatott azoknak, akik korábban ingáztak lakó- és a munkahelyük között. A Simple by OTP megkérdezte felhasználóit, mivel töltik az extra időt és kiderült: az online lehetőségek népszerűek, de sokan új recepteket próbálnak ki vagy félretett könyveiket olvassák. A játéknak azonban, mint egyébként az életünkben, most is fontos szerepe van. Legnépszerűbbek közé az akció-és kaland-, valamint a logikai és stratégiai online játékok tartoznak: a megkérdezettek kétharmada naponta több órát tölt ezekkel.

m1ra_hungaroring_otpm.jpg

Böngészés, sorozatmaraton, videochat partik… Csak néhány online elfoglaltság, amelyekkel a jelenleg is tartó karantén alatt elüthetjük az időnket. A Simple alkalmazás felhasználóinak körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek az online szabadidős tevékenységek mellett hagyományos elfoglaltságokat is választanak: legtöbben szabadidejükben filmeket vagy sorozatokat néznek (62 százalék), híreket olvasnak az interneten (53 százalék) vagy online böngésznek, vásárolnak (50 százalék). Hasonló számban akadnak olyanok is, akik főzéssel-sütéssel dobják fel a hétköznapokat, valamint több mint harmaduk olvas könyveket, magazinokat is.

A felmérés azt is mutatja, hogy a felszabadult órákban a megújulásra is szakítunk időt: az új receptek mellett (34 százalék) a kitöltők 46 százaléka kipróbált, vagy kipróbálna valamilyen online tevékenységet, legyen az edzés, tanfolyam, vagy éppen játék.

Az online játékok akár a monoton otthoni valóságból való kilépést is segítik, nem meglepő, hogy a megkérdezettek több mint negyede tölti ezzel az aktivitással a felszabadult óráit. Kétharmaduk átlagosan minimum 3 órát játszik naponta, és közel 50 százalékuknak több ideje is jut rá a mostani bezártságban, mint korábban. A válaszadók kedvelik az egyéni küzdelmeket, de 61 százalékuk néha vagy rendszeresen „multiplayer” versenyeken is részt vesz.

A játékok jellegét illetően a válaszadók 36 százalékának esik a választása akciójátékra, és közel hasonló arányban kedvelik a logikai típusú játékokat is. Ezeket követik a különböző szerepjátékok és stratégiai játékok, majd a szimulátoros és autó-motorsport játékok.

A karantén idején az elektronikus sport (e-sport) még jobban felértékelődhet, hiszen a nagy sportesemények elmaradása a rajongókat rengeteg élménytől fosztja meg. Az e-sport rendezvények azonban pótolni tudják ezeket, hiszen otthonról is lehet játszani és élőben követni, ahogy a hagyományos meccseket. Egyre népszerűbb itthon is a professzionális bajnokságok szervezése, a Simple applikáció felhasználói körében szintén van nyitottság a hasonló bajnokságokra: 40 százalékukat érdekelné egy ilyen esemény, illetve ezen társaság16 százaléka akár versenyzőként is részt venne rajta.

A fogyasztói igényekre reagálva e-sport bajnokság indul Michelisz Norbert szakmai vezetésével, a Hungaroring szerepvállalásával, amelyet a Simple by OTP és a NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) is támogat. Az öt fordulóból álló, Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt online szezonnal kivételes lehetőséget kínálnak az indulóknak. A fődíj egy teljes idényre szóló virtuális versenyzési lehetőség a M1RA-csapatban egy magyar, vagy nemzetközi online autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

Az esély bárki számára adott, hiszen a Hungaroring E-sport Bajnokságban való részvétel minden határainkon belüli és azokon túli magyar számára teljesen ingyenesen elérhető. Az öt fordulóból álló online szezon végén az öt legtöbb pontot elérő versenyző elméleti és fizikai felmérésen vehet részt a M1RA szervezésében. Közülük a Michelisz Norbert vezetésével meghozott szakmai döntés alapján, a legfelkészültebb versenyző kapja meg a teljes szezonos versenyzési lehetőséget a M1RA színeiben egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben, amelynek költségeit a Hungaroring E-sport Bajnokság támogatói fedezik.

A bajnokságban való részvételhez nem szükséges semmilyen speciális eszköz, az autók billentyűzetről is irányíthatóak, kormány használatával viszont növelhetőek az esélyek.

További információ: http://game.raceroom.com/championships/48

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5015644450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása