Recept: Cukkini tészta pestoval, koktélparadicsommal
2015. május 12. írta: Anita Bé

Recept: Cukkini tészta pestoval, koktélparadicsommal

Tavasszal és nyáron gyönyörű zöldségeket lehet kapni már a piacokon, és a boltokban. Minden szép színes, van választék, ezt ki kell ilyenkor használni. Mutatok egy újdonságot, melyet könnyű elkészíteni, egészséges, és igazán finom. 

6ec5249f7e18208d674f986ab7889993.jpg

A cukkinit vékony csíkokra vágjátok fel -julien- , sózzátok picit meg, és tegyétek félre. Ezt követően készítsétek el a pestot

Hozzávalók: 50 gramm bazsalikomlevél, 1 dl extra szűz olívaolaj, 6 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fenyőmag, és só. 

Elkészítés: Mossátok meg a bazsalikomot, majd tegyétek egy konyharuhára megszáradni. Ezt követően reszeljétek le a sajtot, nyomjátok szét a fokhagymát egy széles nagy pengéjű késsel. Ezt követően tegyétek bele az alapanyagokat a turmixgépbe, és kezdjétek el összedarálni őket. Nem kell folyamatosan dolgozni, egy pici szünetet tarthattok, ezzel csak jót tesztek. A só mennyiségével vigyázzatok, mert a parmezán sajt már eleve ad neki egy ilyen jellegű ízt.

Most következik a már óvatosan megsózott cukkinink. Ha eresztett egy kis levet, akkor azt csavarjátok ki belőle, és felmelegített serpenyőben kezdjétek el megpirítani egy kevéske kókuszzsíron, vagy olívaolajon. Figyeljetek arra, hogy a "tészta" már eleve puha, így nem tart sokáig az elkészítése, éppen csak pici színt kell, hogy kapjon. 

Ha készen van, keverjétek fel a házi készítésű pestoval, díszítsétek koktélparadicsommal, és fogyasszátok jó ízzel. 

Ez az étel egészséges, aki kerüli a szénhidrátot, annak kifejezetten ajánlom. Nem terheli meg feleslegesen a hasunkat, így akár vacsorára is tökéletes választás lehet. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr207453104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita Bé 2015.05.12. 20:55:05

Örülök, hogy tetszik! :)

Larry Silverstein 2015.05.12. 21:57:39

Ha nem eszek szénhidrátot éhes leszek, és akkor naponta 10x kell ennem.

Anita Bé 2015.05.12. 22:04:53

Próbáld ki azt, hogy egy késői vacsira fogyasztod ezt, hátha akkor az úgy beválik. Nekem is kell szénhidrát, de igyekszem reggelire fogyasztani :)

Larry Silverstein 2015.05.13. 00:05:20

@Anita Bé: Maradok a julienre vágott hagymás csülöknél, 4-5 sörrel. Azt lefojtom mákos rétessel meg fél kiló tejszínhabbal.

Tudom, bejött az élet, nem kell többet csóványt ennem.

cucurbita pepo 2015.05.13. 20:45:30

Jelentem ma este elkészült, zseniálisan finom szuper a recept, mi pirított csirkemájjal ettük, nagyon passzol hozzá. Köszönöm a receptet!

Anita Bé 2015.05.14. 08:42:08

@Larry Silverstein: az élet császára vagy :)))
@cucurbita pepo: Nagyon örülök! A csirkámájra még nem is gondoltam, de ki fogom próbálni, köszi! :)

nick: 2015.05.14. 12:44:00

bocs, egy gyors kérdés: mivel vágtátok fel ilyen vékonyra és hosszúra a cukkinit?
gondolom, nem simán, késsel
vmi zöldségszeletelővel?

köszi előre is!

Anita Bé 2015.05.14. 21:01:14

Szia! Késsel is vékonyan vághatod, csak ügyesnek kell lenned. Itt egy videó arról ,ami bemutatja a vágási technikát. Mivel ez egy tészta, ezért nem karikákat, hanem hosszú szeleteket kell vágnod, és azt kell tovább csíkoznod. Bocsánat, hogy nem tudtam megfogalmazni, legközelebb bemutatom ha szeretnéd. :)
www.youtube.com/watch?v=EjJqz4ltEnM
süti beállítások módosítása