Tavasszal és nyáron gyönyörű zöldségeket lehet kapni már a piacokon, és a boltokban. Minden szép színes, van választék, ezt ki kell ilyenkor használni. Mutatok egy újdonságot, melyet könnyű elkészíteni, egészséges, és igazán finom.
A cukkinit vékony csíkokra vágjátok fel -julien- , sózzátok picit meg, és tegyétek félre. Ezt követően készítsétek el a pestot:
Hozzávalók: 50 gramm bazsalikomlevél, 1 dl extra szűz olívaolaj, 6 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fenyőmag, és só.
Elkészítés: Mossátok meg a bazsalikomot, majd tegyétek egy konyharuhára megszáradni. Ezt követően reszeljétek le a sajtot, nyomjátok szét a fokhagymát egy széles nagy pengéjű késsel. Ezt követően tegyétek bele az alapanyagokat a turmixgépbe, és kezdjétek el összedarálni őket. Nem kell folyamatosan dolgozni, egy pici szünetet tarthattok, ezzel csak jót tesztek. A só mennyiségével vigyázzatok, mert a parmezán sajt már eleve ad neki egy ilyen jellegű ízt.
Most következik a már óvatosan megsózott cukkinink. Ha eresztett egy kis levet, akkor azt csavarjátok ki belőle, és felmelegített serpenyőben kezdjétek el megpirítani egy kevéske kókuszzsíron, vagy olívaolajon. Figyeljetek arra, hogy a "tészta" már eleve puha, így nem tart sokáig az elkészítése, éppen csak pici színt kell, hogy kapjon.
Ha készen van, keverjétek fel a házi készítésű pestoval, díszítsétek koktélparadicsommal, és fogyasszátok jó ízzel.
Ez az étel egészséges, aki kerüli a szénhidrátot, annak kifejezetten ajánlom. Nem terheli meg feleslegesen a hasunkat, így akár vacsorára is tökéletes választás lehet. Jó étvágyat!