Fábián Móni személyi edző cikke: a narancsbőr
2015. január 13. írta: Anita Bé

Fábián Móni személyi edző cikke: a narancsbőr

Tudjátok ez a téma nagyon sokunkat érint. Szégyen ide, szégyen oda, sajnos a narancsbőr nagyon sok nőnél alakul ki. Lássuk be, ez nem egyik napról a másikra ugrik ide. Szépen, lassan, fokozatosan épül bele a mindennapi életünkbe. El lehet fogadni, együtt lehet élni vele, megszerettethetjük önmagunkkal, a környezetünkkel, vagy küzdhetünk azért, hogy a női test ilyen, és nem narancsbőr nélküli. Akik úgy gondolják, hogy szeretnének ez ellen tenni, és szükségük van a motivációra, annak ajánlom ezt a cikket:

Cellulitisz vagy Narancsbőr

Mi is a narancsbőr valójában?

A narancsbőr, más néven cellulit nem más, mint a bőrréteg alatt felhalmozódott zsír. Miért nevezik narancsnak? Mert bőröd egyenlőtlen lesz, gödröcskék lesznek láthatóak rajta, amik hasonlítanak ennek a gyümölcsnek a felületéhez is. Előjöhet hason, fenéken és combon is.

Milyen korban alakulhat ki? Mitől halmozódik fel ez a zsírréteg?

Sajnos egyre hamarabb, fiatalabb korban is előfordulhat már. Ezért is lenne fontos minél hamarabb tudatos életmódra nevelni a gyerekeket. Napi 1 órás mozgás, oda figyelés az étkezésre, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, és nem lesz problémád.  Bár genetikára is vissza lehet vezetni kialakulását, de ez kevés százalékban jellemző. Veleszületett hajlammal sajnos nem nagyon tudsz mit tenni, de más dolgok oda figyelésével megtudod akadályozni.

Mit tudsz tenni a bőröd épségéért?

Ismét fel kell hozzam a rendes étkezés és a rendszeres mozgás fontosságát. Könnyen alakulhat ki narancsbőr, ha magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztasz. Ezek tele vannak cukorral, zsírral, nem beszélve a méreganyagokról.  Mindenképp mérsékeld ezeknek az evését! Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, fehérjét!

Sportolj rendszeresen!

Válassz egy számodra kedves sportot. Ez lehet akár konditermi, vagy más jellegű, mint például az úszás, de felejtsd el a mozgásszegény életmódot. Ha kevés időd jut Magadra, esetleg ülő munkát végzel, akkor is próbálj meg legalább napi 30 percet beiktatni a mozgásra.

Nagyon fontos, hogy hagyj fel minden méreganyagot tartalmazó szenvedélyeddel. Értem a reggeli kávéra, az alkoholfogyasztásra, és a dohányzásra. Gondolnád, mennyi káros anyag van bennük? Amik nem csak a bőröd szépségére vannak rossz hatással, hanem egész szervezetedre is. Instabil lelki-állapotodnak, ha esetleg sokat stresszelsz, is lehet következménye a narancsbőr.

Törekedj kiegyensúlyozott életre!

Külsőleg is tudsz enyhíteni a problémán. Egyszerű trükk, ha zuhanyzáskor hideg-meleg vizet váltogatod, és úgy engeded a bőrfelületre, és ezt követően átmasszírozod dörzskesztyűvel.

 

Móni készített egy motivációs videót azoknak a Nőknek és Férfiaknak, akiknek elhatározás szükséges az életükbe. Ha már elhatároztad magad, és megkezdted ennek a nehéz útnak az első lépéseit, legyél büszke magadra!

10325580_439541732850197_1350938631256822794_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr627071831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása