Nincs is jobb nyáron, mint egy jó kis kerti party, ahol grillezni lehet a szabadban. Ennek hiányában érdemes elgondolkozni alternatív módszereken is. Most a vegetáriánusokra, és a zöldségkedvelőkre gondoltam, így Nekik szeretnék kedveskedni a mai receptemmel.
A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Az eredeti egy vastagabb változat volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek. A spanyol gyarmatosítók adták a tortilla nevet, mely tortácskát jelent.
A quesadilla alapreceptje nagyon egyszerű: tégy bele mindent amit szeretsz, és süsd mindkét oldalról addig, amíg a sajt el nem olvad benne.
A mai receptem hozzávalói:
- lila hagyma
- kaliforniai paprika
- gomba
- cukkini
- tök
- feta sajt
- pesto
- tortilla lap
Elkészítés:
A zöldségeket mindkét oldalról kicsit süsd át lehetőleg grill serpenyőben, hogy szép aranybarna színt kapjanak. Csak egy picike olívaolajat érdemes ráönteni -ha van szórófejed, érdemes azt használni-, mert nem jó, ha tocsog az olajban a zöldség. Egy pici só, és bors használható fűszerként.
Ezt követően a tortilla lapot -szinte mindegyik boltban lehet már kapni- kend meg pestoval. Erre pakold a grillezett cukkinit, oszlasd el rajta a jó minőségű feta sajtot, hajtsd félbe, és mehet vissza a grill lapra. Ha elolvadt a sajt, azonnal fogyaszthatod. :) Jó étvágyat!
Tetszett a recept? Kövess a Facebookon is, ne maradj le semmiről! :)