Recept: vegetáriánus quesadilla
2015. július 23. írta: Anita Bé

Recept: vegetáriánus quesadilla

Nincs is jobb nyáron, mint egy jó kis kerti party, ahol grillezni lehet a szabadban. Ennek hiányában érdemes elgondolkozni alternatív módszereken is. Most a vegetáriánusokra, és a zöldségkedvelőkre gondoltam, így Nekik szeretnék kedveskedni a mai receptemmel. 

grilled-vegetable-quesadillas-with-goat-cheese.jpg

A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Az eredeti egy vastagabb változat volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek. A spanyol gyarmatosítók adták a tortilla nevet, mely tortácskát jelent. 

A quesadilla alapreceptje nagyon egyszerű: tégy bele mindent amit szeretsz, és süsd mindkét oldalról addig, amíg a sajt el nem olvad benne.

A mai receptem hozzávalói:

sliced-vegetables.jpg

- lila hagyma

- kaliforniai paprika

- gomba

- cukkini

- tök

- feta sajt

- pesto

- tortilla lap

Elkészítés:

A zöldségeket mindkét oldalról kicsit süsd át lehetőleg grill serpenyőben, hogy szép aranybarna színt kapjanak. Csak egy picike olívaolajat érdemes ráönteni -ha van szórófejed, érdemes azt használni-, mert nem jó, ha tocsog az olajban a zöldség. Egy pici só, és bors használható fűszerként.

grilled-zucchini-and-summer-squash.jpg

grilled-vegetables.jpgchopped-grilled-vegetables.jpg

Ezt követően a tortilla lapot -szinte mindegyik boltban lehet már kapni- kend meg pestoval. Erre pakold a grillezett cukkinit, oszlasd el rajta a jó minőségű feta sajtot, hajtsd félbe, és mehet vissza a grill lapra. Ha elolvadt a sajt, azonnal fogyaszthatod. :) Jó étvágyat!

grilled-vegetable-quesadilla-with-goat-cheese-and-pesto-prep.jpg

grilled-vegetable-quesadilla.jpg

grilled-vegetable-quesadillas-with-goat-cheese-and-pesto-3.jpg

Tetszett a recept? Kövess a Facebookon is, ne maradj le semmiről! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr827648562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása