Teszteltem: Ayma Deodorant
2019. június 26. írta: Anita Bé

Teszteltem: Ayma Deodorant

Végre itt a június, beköszöntött az igazi nyár és a májusi esős napokkal ellentétben most tikkasztó meleg napok várnak ránk. A nagy hőségben az izzadás problémája mindenkit fokozottabban érint. Noha nagyon ritkán beszélünk róla, de nap, mint nap foglalkozunk az izzadással járó kellemetlen szagok elfedésével, viszont sokszor nem is gondolunk bele milyen természetellenes anyagokat használunk ilyenkor.

111_3.jpg

Az izzadás egy természetes folyamat, segít optimalizálni a testhőmérsékletet, vagyis nem hagyja, hogy testünk túlmelegedjen és ezáltal károsodjon, illetve a méregtelenítésben is nagy szerepet tölt be. Ez a folyamat sokszor nehezíti meg a mindennapjainkat, mivel a vele járó kellemetlen szagokat és foltokat mindenki próbálja valahogy semlegesíteni.

Az emberek többsége mindennap használ legalább egyszer valamilyen izzadásgátló készítményt. Az elmúlt évek során több olyan kutatás és cikk látott napvilágot, melyekben azt taglalták, hogy különböző izzadásgátló kozmetikumok, milyen káros és természetellenes anyagokat tartalmaznak. Az egyik legjobban ismert ilyen anyag az alumínium, de említhetnénk itt még a ftalátokat vagy parabéneket illetve számos más kémiai anyagot.

33_5.jpg

A rohanós mindennapokban nem is gonodlkodunk azon, hogy hosszú távon ezek a vegyszerek milyen hatással lehetnek a szervezetünkre, pedig aki kicsit is törekszik az egészséges életmódra, annak szinte automatikusan törekednie kellene arra, hogy a kozmetikumokban is a természetes alapanyagokból készült darabokat válassza.

Az elmúlt egy hétben volt szerencsém tesztelni egy hazai terméket, mely kizárólag természetes alapanyagokból készül. Az Ayma Deodorant termékei olyan összetevőket tartalmaznak mint a méhviasz, keményítő, kókuszolaj, sheavaj, cetil palmitát (senkit ne tévesszen meg az elnevezés ez egy szintén természetes anyag) és válogatott jó minőségű illóolajok. Az Ayma kitalálója és alapítója Villányi Sára, aki különböző nagyszerű illatú és hangulatú dezodorral rukkolt elő mindazok számára, akik szeretnék tudatosabban és egészségesebben élni a mindennapjaikat.

22_7.jpg

A krémdezodorok elegáns kis üvegtégelyekben várják vásárlóikat, csinos kis kompakt kiszerelések ezek, melyek könnyen elférnek egy kisebb táskában is. Használatuk is rendkívül egyszerű, mintha csak egy arckrém lenne, a mutató ujjunkkal egy kis mennyiséget veszünk ki a tégelyből, majd a tiszta hónaljon elkenjünk, akárcsak egy krémet. Fontos kiemelni, hogy valóban kis mennyiséget kell használnunk, mivel ez tökéletesen elegendő egy napra, ha napi egyszer használjuk, tehát ha mondjuk nem zuhanyoznunk napközben többször.

Az Ayma dezodorok nem úgy működnek, mint a drogériában található társaik, ezek a kozmetikumok ugyanis nem tömítik el a pórusokat, így a szervezet annak rendje és módja szerint méregteleníthet, míg ezt környezetünk észre sem veszi, mivel nagyszerűen dezodorálnak a termékek. Éppen ezért Sára termékei nem izzadásgátlók, hanem dezodorok, a kettő között pedig hatalmas a különbség. A dezodorok hagyják végbemenni a szervezetünkben a természetes folyamatokat, de a fellépő kellemetlenségeket orvosolják.

A környezettudatosság napjainkban már nem holmi hóbort, mindenkinek oda kell figyelnie a környezetére, arra, hogy mennyi szemetet termel, vagy hogy milyen dolgokat használ nap mint nap és azok milyen hatással vannak a Földre.

Mint tudjuk a legtöbb izzadásgátló, mely a drogériák polcán sorakozik hajtógázzal működik. Ez az anyag még ha csak kicsiben is de nagyon rossz hatással van a légkörre és hozzájárul a globális felmelegedéshez, arról nem is beszélve, hogy a termékeket általában nagy mennyiségű műanyagba és fémbe csomagolják, melyek aztán a kukában végzik, így rengeteg felesleges szemét keletkezik. Az Ayma dezodorok, mivel krémdezodorok, így nem tartalmaznak hajtógázt és az elegáns kis üvegtégelyeket is visszatudod váltani, így nem termelsz felesleges szemetet.

44_5.jpg

A hét folyamán többnyire csupán egyszer, reggel használtam a terméket, akkor használtam napi kétszer, ha edzésem volt, és a zuhanyzás után még valamilyen eseményen részt kellett vennem.

A napi egyszeri használat is tökéletesen bevált. A városban sokat közlekedtem tömegközlekedéssel, így elég mozgalmas és meleg napokat tudhatok a hátam mögött. A dezodorok mégsem hagytak cserben egyik napon sem!

Ez előtt általában mindig a táskában cipeltem egy hagyományos drogériában vásárolt izzadásgátlót és ha kellett naponta többször is használtam, viszont ebben az esteben nem kellett, elegendő volt a reggeli használat.

Ami különösen tetszett, Az Ayma desodoroknak nagyon kellemes illatuk van, három krémdezodort teszteltem : a Virágzás, az Egynesúly illetve a Nyári zsongás fantázianevű kozmetikumokat. Az első kettő érdekessége, hogy a női menstruációs ciklushoz vannak kifejlesztve az illatok, mivel a ciklus alatt változunk, mind hangulatunkban, mind biológiailag ezek a dezodorok a változó igényeket elégítik ki. A trió második tagja a Megújúlás nevet viseli, míg a harmadik a Virágzást.  Az én kedvencem a Nyári zsongás lett, melynek eszméletlen jó citrusos pezsdítő, energizáló illatú termék. Imádom a friss illatokat, így rögtön a szívemhez nőtt ez a dezodor, az illata nem túl tolakodó, de megfelelően dezodorál, nem érezni az izzadás kellemetlen melléktermékeit.

66_6.jpg

Akár több illatot is kipróbálhatunk, mielőtt megvásárolnánk a hozzánk legjobban passzolót, mivel van lehetőség 3g-os kiszerelések vásárlására, így nem csak az illatot próbálhatjuk ki saját testünkön, hanem magát a dezodort is letesztelhetjük.

Tudtátok? A környezetért az Ayma nagyon sokat tesz: ha 10 db 30 grammos Ayma tégelyt leadsz, abban az esetben egy telit ingyenesen biztosít Számodra a vállalkozás. Mi ez, ha nem motiváció?

Az Ayma kozmetikumait mindenkinek bártan tudom ajánlani, mivel nem csak hatékonyak és környezetbarát termék,  hanem a saját egészségünkre is nagyon jó hatással van.

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/aymadeo/

https://www.ayma.hu/

Írta és fényképezte: Szimeonov Fruzsina, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314913778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása