Teszteltem: Kicsiház a patakparton- BanDan Design
2019. május 29. írta: Anita Bé

Teszteltem: Kicsiház a patakparton- BanDan Design

Klímaváltozás, túlfogyasztás, vízszennyezettség, műanyagok. Ezek a kifejezések, és ami mögöttük van, jelen korunk mindennapjait keserítik meg, veszélybe sodorják Földünket és ezáltal az élővilágot, azon belül pedig a mi jövőnket. Anyaként ma már sokkal fontosabbnak tartom, hogy odafigyeljünk az életterünk, környezetünk megóvására, mint kamaszként. Felelősek vagyunk azért, hogy gyermekeink egy egészséges bolygón élhessenek és azért is, hogy őket tudatos környezetmegóvóként neveljük.

1_34.jpg

A környezeted megóvásáért eredményesen felléphetsz, ha olyan termékeket vásárolsz, amelyeket többször is használsz. Két olyan tiszta fonalból készült terméket teszteltem, amelyekkel nem ártasz a környezetednek, sőt a túlfogyasztás ellen is eredményesen fellépsz.

A Kicsiház (a patakparton), azon belül a BanDan Design termékei mögött Éva áll, aki rendkívül sokoldalú, végtelenül pozitív személyiségével szeretettel alkot és segítséget nyújt a szintén alkotni, fejlődni, tanulni vágyóknak. A BanDan jelentése-a mára kihalt jász nyelvből ered; Nap és víz. Mindezek az elemek elengedhetetlenek a (állati és növényi eredetű) fonalak létrejöttéhez, ezért valamint gyökerei iránti tiszteletből esett erre a névre az Éva választása.

2_26.jpg

Kartondobozban, szépen csomagolva, márkajelzéssel, termékinformációkkal ellátva kaptam kézhez az arctisztító korongokat és a táskát. A márkanév alatti felirat mutatja, hogy a kézzel készített termékeket szeretettel alkották, ehhez kétség sem fér. Ez a kedves üzenet mosolyt csalt, az amúgy is örömmel bontogató arcomra. Ezeken az egyedi termékeken érződik a slow life szemlélet és az alkotás szeretete egyaránt.

Az arctisztító korongokat kettes csomagban kaptam, a webshop-ban ugyanígy érhető el. A csodaszépen horgolt fehér korongok 100% pamutból készültek, ezáltal nagyon puhák és kíméletesek a bőrhöz. Megfelelő tisztítás mellett hosszútávon használhatjuk őket. Ha hideg vízben mossuk, tovább megőrzik szépségüket és funkciójukat. Centrifugázni szabad, a vasalás kerülendő! Szárítani csakis fektetve, formára igazítva érdemes.

3_27.jpg

Izgatottan vártam, hogy kipróbáljam a korongokat. Az utóbbi hónapokban legtöbbször nem sminkelek, így „csupán” a városi por és egyéb szennyeződések nyomait tisztítottam le az arcomról. Simogató érzés volt végigtörölni az arcom ezekkel a környezetbarát horgolmányokkal. Nekem elég volt az egyiket használni a tenyérnyi méretű korongokból, amelyekkel letöröltem a bőrömről az arctisztító szappant. Használtam szárazon és vizesen is, mindegyik alkalommal hatékonyan eltávolította a szennyeződéseket. Azt gondolom, hogy a bőrünk végtelenül hálás lesz, ha ezekkel a korongokkal ápoljuk.

5_20.jpg

A küldeményben kaptam még egy hamuszínű, közepes méretű horgolt táskát. Az anyaga a korongokhoz hasonlóan 100% puha pamut. Használata tekintetében végtelen a lehetőségek tárháza. Mivel picire összehajtható, ezért mindig magunknál tarthatjuk, szükség esetén pedig elővehetjük. Én egyelőre, bevásárláskor a gyümölcsöknek és a játszótéren a homokozó játékok szállítására használtam. Nyáron a strandra is ideális választás. A nagyobb lyukak miatt könnyen átlátható mit tárolunk éppen benne. Ez a táska akár a lakás dísze is lehet, ha egy sima falfelületre vagy az előtérben, konyhában fogasra akasztjuk. Kényelmesen hordható vállon és kézben. Az eddigi tapasztalataim alapján nagyon strapabírónak vélem és biztos vagyok benne, hogy hosszútávon segítségemre lesz a mindennapokban. A táska tisztítása azonos az előzőekben leírt korongokéhoz.

Amellett, hogy a termékek óvják a környezetet, Éva arra is odafigyelt, hogy a táskák szalagjai újrahasznosított fonalból készüljenek. A táskából és a korongból számos színváltozat áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legjobban passzoló darabot.

4_27.jpg

A weboldal összetett mégis átlátható és letisztult; olvashatod Éva blogját, vásárolhatsz, figyelheted a Kicsiház alakulását. Ha pedig tanácsot, segítséget szeretnél kérni, esetleg workshopra, online kurzusra jelentkeznél, böngéssz az oldalon és keresd Évát bizalommal.

Mindkét terméket örömmel teszteltem. A környezetünk megóvásának érdekében fontos áttérnünk a többször (sokszor) használható eszközökre. Visszacsempészett a modernkori mindennapjaimba egy kis nosztalgiát.

Ha te is elkötelezett híve vagy a környezet védelemnek, szereted az egyedi, kézzel készült termékeket akkor feltétlenül látogass el a Kicsiház oldalaira, ahol a „bolt” fül mögött találod a csodaszép termékeket. Emellett érdekes információkat, hasznos tanácsokat olvashatsz az oldalon. Érdemes regisztrálni a hírlevélre, hogy a Kicsiház további történéseiről, új termékekről, dekorációs ötletekről értesüljünk. A Kicsiház-at megtalálod a saját webhelyen kívül az Instagramon és a Facebookon is.

Ugye mostantól te is magadnál hordod a környezetbarát BanDan Design táskádat?!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/kicsihaz.hu/

https://www.kicsihaz.hu/

Írta és fényképezte: Kisa-Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314868744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása