Teszteltem: Magyarinda rugalmas hordozókendő
2019. április 04. írta: csabazsee

Teszteltem: Magyarinda rugalmas hordozókendő

A babahordozás nem új keletű, modern kori hóbort. És nem is hóbort, hiszen számtalan áldásos testi, lelki hatása mellett, az egészséges hordozóeszközökkel édesanyaként is megőrizhetjük mobilitásunkat és aktívan tölthetjük babás mindennapjainkat.

Mialatt a második kislányomat vártam, csupán a séták és egyéb kimozdulások kivitelezése aggasztott. Egy mozgékony, ingerekre éhes 2 éves mellett nem tölthetjük a napjainkat négy fal között, ráadásul itt a tavasz is. A babakocsi sok esetben jó megoldás, persze, csak akkor, ha a kisbabánk szereti. Miközben végiggondoltam a lehetőségeinket, a hordozás nagyon jó alternatívának ígérkezett, mivel mindannyiunk számára ideális és kényelmes.

Nagy örömömre szolgált, hogy a Magyarinda cég lehetőséget adott nekem a rugalmas hordozókendőjük tesztelésére, amely már újszülött kortól biztonsággal használható. Valamint egy „többméretes”, hordozós nadrágot is rendelkezésünkre bocsátottak, így komplett felszereléssel vághattunk neki a hurcizós, kétgyermekes létnek.
20190403_141545.jpg

A csomag akkor érkezett a lakásunkra, amikor a második kislányom született és még a kórházban voltunk, így csak kicsit késve bonthattam ki azt. A nagyméretű, borítékszerű, kissé pufi csomagban átlátszó fóliába csomagolva, bordó szalaggal átkötve érkezett hozzánk a szürke kendő. Az anyag nagyon puha, mégis erős és rugalmas a speciálisan hurkolt kelmének köszönhetően. A textil Oeko-Tex minősítéssel rendelkezik, így nem kell aggódunk a káros anyagok miatt. A kendő ugyan hosszú, de súlya csupán 0,5 kg, így egyáltalán nem megterhelő. A teherbírása viszont nagy, akár 12 kg-os gyermek is hordozható vele. Koraszülött babák esetén szintén használható. Ezzel a hordozóval elől és csípőn tudjuk hurcizni a babánkat. Kicsit aggódtam a kendő kötése miatt, de a Magyarinda weboldalán található videók segítettek az ideális technika elsajátításában. A cég lehetőséget nyújt személyes tanácsadásra is a telephelyükön, így, ha elakadnék sincs miért aggódnom.

A kendő első felkötésének izgatottan vágtam neki. Kíváncsi voltam, hogy könnyen tudok-e majd bánni ezzel a hosszú kendővel és szeretni fogja-e a babám. A kezdeti félelmeim hamar tovaszálltak, mert igazán egyszerűen kivitelezhető a kendő kötözése. (bár biztosan lehetne tökéletesíteni, finomítani a technikámon) A babám reakciója pedig megdöbbentő, ugyanis, amint bekerül a 3 réteg anyag alá, elalszik. Biztosan nagyon kényelmes és kellemes ez a fajta hordozás számára. Ezáltal pedig én is magabiztosan vágtam és vágok neki az örökmozgó nagytesóval a játszótereknek és a nagy sétáknak. A tudat, hogy a kistesó testközelben, a méhen belüli állapothoz hasonlóan, ringatózva tart velünk, végtelenül megnyugtató. A Magyarinda kínálatában a rugalmas kendő mellett csatos hordozókat is találtok, amelyek a babák súlya és kora alapján vannak csoportosítva.

A csomagban kapott babanadrág színben (pink-szürke) és funkciójában tökéletes kiegészítője a kendőnknek. Ennek a nadrágnak a különlegessége, hogy egy-egy méretét több hónapig, de előfordul, hogy akár egy évig is viselheti a kis tulajdonosa. A popsiban bő nadrág lehetővé teszi, hogy a hordozás során ideális békapózt kényelmesen fel tudja venni a baba. A gumis derék és lábszár le- és felhajtható, ahogyan gyermekünk méretei kívánják. A lábszár szürke anyagán, a Magyarindára jellemző, hagyománytisztelő néprajzi motívumokat láthatunk. Ezek a különböző magyar tájegységeknek megfelelő díszítőelemek, szinte minden Magyarinda terméken visszatérnek.

20190403_141736.jpg

A mozgékony újszülöttemre könnyedén feladom a nadrágot, ami nagyon jól működik a hordozás során. A magas és rugalmas derékrészt nem hajtom vissza, így az a réteg is melegen tartja a babám derekát-mellkasát a hordozókendő alatt. A lábszár rugalmas részét hol így- hol úgy használom, ha nem hajtom fel, akkor kiscipő helyettesítésére ideális. Ez a nadrág nagyon praktikus, kényelmes és nem utolsó sorban, csinos is. A webshopban többféle színben elérhető és mindegyikhez találtok színben hozzáillő kendőt.

20190403_141144.jpg

A kezdeti családi vállalkozásból céggé cseperedett Magyarinda 2009 óta működik. A vállalat teljes egészében magyar, ahogy azt a neve is mutatja. Termékeikkel nagyon elhivatottak, vásárlóiknak maximális megelégedettséget szeretnének nyújtani. Öko-szemlélet jellemzi őket, hazai varrodában, legnagyobb részt hazai gyártásban készült alapanyagokkal dolgoznak. Termékeikkel a mozgásszabadságot, az aktivitás megtartását szeretnék átadni, ezáltal pedig boldog és önfeledt napokat okozni a családosoknak.

A cég kiváltképp ügyfélközpontú, hiszen lehetőséget nyújtanak ingyenes tanácsadáson való részvételre, egyéni konzultációkra. Rajtuk keresztül nem csak új, hanem használt hordozókat ugyanúgy vásárolhatunk. Amennyiben nem szeretnétek vásárolni, de szívesen hordoznátok, a kölcsönzés opció ideális lehetőség lehet számotokra.  

img-20190330-wa0008.jpg

A Magyarinda weboldalán sok-sok hasznos termék és információ áll rendelkezésre, hogy könnyedén eligazodjunk a hordozás és a hordozók világában. Nagyon szimpatikus számomra, hogy nem csak az anyákat célozzák meg áruikkal, hanem az apákat is bevonják a hordozás szépségeibe. Külön fül alatt találjuk az apukákra specializált és nekik ajánlott hordozókat valamint kiegészítőket. A hordozók és kiegészítőik mellett játékokat, szilikon és horgolt árukat, higiénés termékeket és tisztítószereket szintén találhattok náluk.

Amennyiben szívesen ajándékoznál a Magyarinda választékából, de bizonytalan vagy abban, hogy mi lenne az ideális, akkor vásárolhatsz ajándékutalványt, amivel biztosan nem lősz mellé.

20190403_104639.jpg

Ugyan én még csak most kezdtem hordozni a gyermekemet, de szívből ajánlom mindenkinek ezt a tevékenységet, hiszen babára és anyára is nagyon jó hatással van. A Magyarinda kiváló minőségű, alaposan és gondosan megtervezett hazai termékeivel pedig öröm a hordozás! Nézz szét az online felületeiken vagy látogass el hozzájuk személyesen, biztosan nem távozol üres kézzel. Magyarindás hordozásra fel!

Elérhetőségek:

https://shop.magyarinda.hu/

https://www.facebook.com/magyarinda/

https://www.instagram.com/magyarinda.babahordozas/

Írta és fényképezte: Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4714736571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása