Teszteltem: Le Garden Kávézó és Borház
2019. március 07. írta: Anita Bé

Teszteltem: Le Garden Kávézó és Borház

A február egy felhőkkel koronázott délutánján Kata & József ízművességében jártunk.

Budapest XI. kerületének Alíz utcájában, alig több, mint 1 hónapja nyílt a Le Garden Kávézó és Borház.

 _dsc0132.JPG

Az előkertből lépünk be; miután becsukjuk az ajtót, a helyiségben a kert-érzés tovább kísér minket. A fa természetessége, a zöld beltéri fűzet, a fehér falfelületek, a fekete kontúrja és a gyapot színű fotelek teszik lehetővé, hogy a reggelinkhez, ebédünkhöz vagy éppen borvacsoránkhoz kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb helyet.

Gabriella: Mi a Le Garden Kávézó és Borház hitvallása?

Kata & József: A Le Garden-be érkezők megízlelhetik azt, ami a mi elképzelésünk szüleményeként vált valósággá. A nekünk tetsző alapanyagok, ételek, italok és nasik listáját, saját érdeklődésünk, valamint belföldi és külföldi impresszióink táplálják.

_dsc0039.JPG

Gabriella: A Le Garden-t ti kiknek ajánljátok?

Kata & József: Akik a hét bármely napján meleg reggelire vágynak, kávéra – útitársként elkészítve is, ebédre – akár előrendeléssel, borozásra; nyugodt környezetben szeretnének tárgyalni, beszélgetnének mindössze némi nasi kíséretében; gyerkőccel vagy kutyával pihennének meg egy kis időre és vágynak arra, hogy belekóstoljanak a mi ízgyűjteményünkbe.

Gabriella: Mivel készültök a tavasz első hónapjára?

Kata & József: Jelenleg a nőnapra készülünk élőzenecsokorral, illetve a hónap vége előtt újabb alkalommal „rockker-simogató” estet szervezünk. Az eseményekről facebook oldalunkon keresztűl mindig beszámolunk.

A reggeli válogatásból a tojásrántottát kóstoljuk. A muffin-formázott tojásrántotta fekete palán érkezik, frissen sütött teljes kiőrlésű croissant-nal, belga vajjal és egy tálka kerti zöldséggel.

_dsc0135.JPG

A rántotta zöldség kockákkal omlik szánkban, kívül ropog, belül szaftosan krémes; a croissant-ban mákszemek díszlenek, friss és illatos, a vajjal elképesztő selymességgel támogatják a rántotta eredetét.

A kiskertnyi zöldség friss, tetszik, hogy szósz és egyéb dresszing nélkül egészíti ki a tálat.

Következőnek a lepények kolbászos és görög csirkés fajtáját ízleljük.

_dsc0142.JPG_dsc0159.JPG

A kínáló szintén a fekete pala; a görög típus csirkehús kockákkal töltött, szaftos belsejű lepény, amelynek külseje roppanós, zöldségbox-szal és helyben készített uborka mártással érkezik.

Az ételünk önmagában is fűszeres, az uborka mártás extra zamatot ad, a kerti zöldvágott pedig az ízek szinte végtelen lehetőségét biztosítja.

A kolbásszal töltött lepény szintén belül szaftos, kívül frissen roppan; paprikás tejföl mártással debütál, a zöldségbox itt is vár. Ez a típus nekünk egyszerre hozza elő a vásári falodák ízes világát, a piac csillogó zöldségeinek fűzérét és a nagyi-style szinte leutánozhatatlan jegyeit.

_dsc0207.JPG

Egyszerre kolbászos, majd simogatóan krémes és friss zöld ízes.

Lassan elérkezünk a vacsora szettünkhöz.

A pinot noir borunk mellé sonka&szalámi- és sajttálat falatozunk. A tálak Kata & József éppen aktuális ízálmából állnak.

_dsc0222.JPG

Mi többek között mortadellát, töpörtyűt, sajttal töltött paprikát, kecskesajtot, zöldfűszeres göngyölt- és márvány sajtot, továbbá szárított paradicsomot majszolunk. Minden egyes falat hozza az általunk elvárt vidéki ízeket.

A mákos, túrós és meggyes rétes hármasával zárjuk pénteki kóstolónkat.

_dsc0240.JPG

Frissen, helyben sültek; kellően krémes – a mi kedvencünk a mákos.

Kávészeretetünk most sem hagy cserben minket, így egy espresso és cappuccino bájában pihenünk meg a Le Garden belső kertjében. Kávéink a szentendrei sziget egy pörkölőjéből érkezett babból készülnek; kellemes visszafogott ízzel csalnak mosolyt lelkünkbe.

Választhatunk laktózmentes és növényi tejekből; cukormentes tejszínhabból is.

A Le Garden-t Neked ajánljuk, ha szereted a nyugodt környezetet, az ízélményeket; élvezed, ha a háziak kedvesek, kommunikatívak és őszintén figyelnek Rád; ha gyerkőccel vagy és vágysz valami nasira; ha kedveled a limitált aktualitásokat; ha kertben lennél, de mégsem a nagy rengetegben; ha számít, hogy barista készíti a kvdat és a borozásodhoz sommelier áll a szolgálatodra; ha különösen érzékeny vagy a sütik általános összetevőire; ha főzni készülsz és keresed a kiegésztőt – mondjuk egy Kaldeneker lekvár formájában...

Elérkezett az idő a KERTelésre!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/legardencoffee/

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5514674159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása