A legszuperebb korcsolyapályák Budapesten
2018. november 20. írta: Anita Bé

A legszuperebb korcsolyapályák Budapesten

Az ősz, nem éppen hozta el a várt kötött pulcsik idejét, hiszen rengetegszer volt rá példa, hogy a nagy meleg miatt egy egyszerű póló is megtette egy rohanós nap során. Az előrejelzések szerint, a telünk sem lesz fehér, legalábbis túlnyomórészt. A tél szerelmesi azonban ne csüggedjenek, hiszen számos lehetőség közül válogathatnak, ha egy kis jeges hidegre vágynak. Országszerte egyre több jégkorcsolyapálya nyílik és az emberek is egyre inkább töltődnek a szabadban és űzik, ezt a fajta téli sportot. Ebben a cikkben összeszedtünk nektek néhány helyet, amit mindenképpen tudunk nektek ajánlani.

dsc_9090.jpgKép forrása: www.csaladokeve.hu

            Az idei évben is nagy szenzációnak örvend a Szent Imre téren nyíló Jégfolyosó. A pálya tavaly előtt nyílt meg először és már akkor is hatalmas tömeg övezte a szezonban a helyet. A különleges látványvilág, a fények és a hosszanti folyosó felidézi a karácsonyi időszak misztikus varázsát, így az ünnepi hangolódás és a vásárlások közepette remek aktív pihenés lehet barátokkal, a párunkkal vagy a családdal. A korcsolyázás után megihatunk egy pohár forró teát, miközben a kedvenc ünnepi dalaink szólnak. A hely pontos megnyitója november 29-én várható és egészen február végéig várják a sportolni vágyókat. Hétköznap 14:00 és 20:00 óra között várja a korcsolyázni vágyókat. Hétvégén pedig, egy hosszabb nyitva tartás  várja az érdeklődőket.

6311.jpgJégfolyosó: kép forrása: http://kulturaonline.hu/

A városban ingyenes jégkorcsolyapályák is üzemelésre kerülnek majd, ahogy az eddigi években is. Ilyen pálya lesz az óbudai,- újpesti,- zuglói,- a Hunyadi téri és kőbányai terep. Ezek a helyek általában a környéken lakók számára nyújtanak szabadtéri sportolási lehetőséget, de bárki számára igénybe vehetőek a kisebb területű műjégpályák.

obuda1.jpegÓbudai Jégpálya: kép forrása: http://www.kempingcikk.hu/karavandor_hirmondo_2016_12_15

Budapesten, ahogy az eddigi években is tárt karokkal várják a korcsolyázni vágyókat a Fővám téren, a Bálna jégpályán, de a Müpa, a Városliget, a Pólus Center is hamarosan nyitja a kapuit.

img_9712.jpgBálna jégpálya: kép forrása: www.balnabudapest.hu

Azok, akik nem csak a karácsonyi időszakban szeretnének jégre menni, azoknak érdemes ellátogatnia a Vasas Jégcentrumba, ahol egész évben hódolni lehet ennek a sportszenvedélynek. Számos pályán, ahol itt is több opció áll a rendelkezésünkre, ha a közönség korcsolyázást választjuk. A hoki téli sport szerelmeseinek is nagyszerű választás, hiszen akár kezdőként is tudunk csatlakozni egy csapatba.

A rosszabb szeles idő sem lehet kifogás a korcsolyás program elnapolását illetőleg, hiszen a fedett pályák is üzembe lépnek az utolsó őszi hónap végén. A Marczibányi Jégpálya, a Mammutnál nyíló Jégkert is fedett, így a hóesés, az eső vagy az erős szél sem lehet visszahúzó erő a sportoláshoz. A Jégkert műkorcsolyatanfolyamot, hokiedzést és amatőr jégkorongedzést is biztosít. A karácsonyi nagybevásárlást megejthetitek egy kellemes korizás után, majd a bevásárlóközpontban beülhettek egy forró fűszeres kávéra és kezdődhet a maradék karácsonyi ajándékok beszerzése is.

csoport1.jpgMarczibányi Jégpálya: kép forrása: www.marczibanyi.hu     

A jégkorcsolyázás a legkedveltebb téli sport, de csak igen kevesen ismerik ennek a mozgásformának a testre gyakorolt előnyös hatásait. A megfelelő és zökkenőmentes mozgás érdekében az egész testünket be kell vetni ahhoz, hogy helyesen és stabilan tudjunk a jégen siklani. Éppen ezért, a comb és a fenék izmai is sokkal jobban átmozgathatóak és ezáltal a rendszeres korcsolyázás segít a kritikus területek feszesítésében és formázásában. Mozgás közben felpezsdül a testünk a sok forgásban, csúszásban és ezáltal a vérkeringésünk is felpezsdül. A vékony élen való egyensúlyozás, nem csak a formálódás szempontjából előnyös, hanem a megfelelő testtartás fenntartásában is segít, illetve az állóképességünk is fejlődik.

            A cikkben számos helyet megemlítettünk, különböző igényeket is figyelembe véve, hiszen, nem mindenki vágyik egy hatalmas jégpályás, nagy baráti társaságot összehozó korcsolyázásra. Randiprogramra, családi korcsolyázásra és edzésekhez is találtok megfelelő helyszíneket a bejegyzésünk alapján. A fent említett szempontok miatt is érdemes, ezt a mozgásformát választani a hideg idő beköszöntével.

Írta: Kakuk Zsófia Zóra, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr914382926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása