Teszteltem: Doriatto
2018. október 07. írta: Anita Bé

Teszteltem: Doriatto

Budapest külkerületei mindig is közel álltak a szívemhez. Teljesen más hangulata van itt mindennek, mint a belvárosnak, ahol minden gyorsan pörög, és változik. Itt az esetek többségében minden nyugodtabb, és átgondoltabb.

2_1_1.JPG

Igaz ez a Doriattora is, akiket nem is olyan régen ismertem meg, hiszen új helyként most debütáltak a XVIII. kerületben. Fő profiljuk a házhozszállítás, tekintettel arra, hogy egy helyi pubban található a konyhájuk. Természetesen, ha haveri társasággal szeretnétek elmenni egy jót enni-inni, akkor erre is van lehetőségetek.

De miért is Doriatto, hogyan jött ez az egész? Adott volt 3 geek srác (najó, nem azok, viszont közel állnak a témához, hiszen mindhárman informatikusok) egy helyi kedvenc pub, és a minőség iránti vágy -ami az ételeket jelenti-.

Dorián, Levente és Norbert így elhatározták magukat, hogy a tettek mezejére lépnek: engedéllyel beosontak az akkor megüresedett pub konyhájába, és saját maguknak elkezdtek pizzát sütögetni. Élvezték, hogy végre olyan ételeket ehetnek, amelyek az ő ízlésüknek megfelel. Majd végül arra jutottak, hogy miért ne adhatnának ebből az ételből másnak is? Így Dorián neve megihlette őket, és megszületett a Doriatto.

38725352_2159993954042396_634553689675137024_n_1.png

Kép forrása: Doriatto Facebook oldala

Mi elmentünk, hogy személyesen is beleshessünk ebbe a csodába, ezen túlmenően pedig kipróbáltuk a házhozszállítást is. Vegyük sorra, hogy mit is tapasztaltunk:

Személyes találkozónk során Norbival sikerült beszélnem, aki őszinte lelkesedéssel mesélt el nekem mindent, így tudtam meg, hogy saját honlapról is le lehet majd adni a rendeléseket, így pedig kedvezményt tudnak biztosítani a vásárlóik számára. Végre, egy okos és átgondolt ötlet, ki ne olcsóbban megkapni ugyanazt?

Beszélgettünk az ételekről, és végül annyira megéheztünk, hogy kértünk egy Gnocchi Con Spinacci-t (tejszín, spenót, fokhagyma és parmezán), és egy alap olasz ételt, ami egy Bolognese volt (bolognai ragu, parmezán). Mondanom sem kell, tűkön ültünk, hogy milyen lesz, hiszen tudtuk, hogy itt minőségi alapanyagokat használnak majd fel, és azt szeretnék elérni, hogy abban a röpke időben amíg az ételeinket fogyasztjuk, egy csipet Olaszország jelenjen meg lelki szemeink előtt.

3_5.JPG

A gnocchi -és minden más tészta: házi készítésű. Lokálisan nem itt készül, viszont a tényen nem változtat: brutál jó! -A szósz erőteljes volt, aminek kifejezetten örültünk, hiszen bátor szakemberre utal, aki magabiztosan manőverezik a háttérben. A fokhagyma domináns, de nem nyomta el a spenót ízét. Mennyiségre bőségesen elegendő, a velem érkező egy adagtól tökéletesen jóllakott. Természetesen, ha házhoz szállítva kértük volna, ugyanekkora mennyiséget kaptunk volna kézhez.

A Bolognese mindennek az alapja. Ez számomra az étel, amely bemutatja az adott étterem konyháját, milyenségét. Ez egy olyan olasz étel, aminek kötelezően jelen kell lennie az étlapon, és ebből mindenki el tudja dönteni, hogy az adott étterem milyen karakterrel bír. Pontosan ezért is kértem ezt!

1_1_1.JPG

 A tészta mennyei volt: al dente, semmi kecmec, érezni lehetett, hogy nem a sarki közértbe ugrottak le bevásárolni. A bolognai ragu kellően fűszerezett, szaftos, jól átgondolt. Természetesen 100% marhahúst tartalmazott, ezt azonnal lehetett is érezni, hiszen karakteres ízvilága ennek is köszönhető. Mennyiségben ugyanazt tudom elmondani, mint a gnocchiról, tehát egy főnek bőségesen elegendő ez a mennyiség.

Egy másik napon teszteltük a ház egyik pizzáját, hiszen helyet kellett szorítani az ételnek! Nagyon szeretjük a Prosciutto pizzát (San marzano paradicsom, bivalymozzarella, pármai sonka, ruccola), mert amennyire egyszerű, annyira remek tud lenni. 32-es méretet kértünk, és rendeléstől számítva 45 percen belül meg is kaptuk. (Ezt az időt óvatosan írom le, hiszen a kerület elég nagy, így előfordulhat, hogy más esetleg 60 perc alatt kapja meg.)

4_2.JPG

A pizza látványa önmagáért beszél: vékony, nem tocsog a zsírban, az alapanyagok gyönyörűen látszódnak a ruccola alatt.

5_3.JPG

6_3.JPG

Kismamaként bátorkodtam megfelezni a férjemmel a pizzát: már első harapásra tudtuk, hogy ez az! Nincsen „kenyér” íze a tésztának, sőt, konkrétan végre semmi nem nyomja el a remek feltételeket: rég nem ettünk ilyen jó alapanyagú terméket. A feltétek egyértelműen tökéletesek, hiszen a minőségi alapanyag egyértelműen kifizetődik: nagyon ízletes. Első pillantásra úgy tűnhet majd, hogy sok a ruccola, de bízzatok a szakácsban: tökéletesen elegendő a mennyiség, simán meg fogjátok enni.  A méret 2 főnek bőségesen elegendő volt, de aki nagyobb étvággyal bír mint mi, azok bátorkodjanak megkóstolni a desszerteket is!

Olyan sokat beszéltem már a szakácsról, hogy illendő lenne róla is egy pár mondatot írnom: Norbiék maximalisták voltak, így nem álltak meg az első személynél, sőt: fél évig keresték azt, aki jelenleg a hely szíve-lelke. Magabiztos, és ugyanazt a nézetet vallja, amit a 3 srác.

És hogy mik a hosszú távú tervek? A srácok örülnének, ha a belvárosban is bemutatkozhatnának, esetleg egy food truckkal is útnak indulhatnának…Szívből kívánjuk Nekik, hogy sikerüljön mindez!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/doriatto/

http://www.doriatto.hu/

Írta, fényképezte: Anita, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7514287611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása