Teszteltem: I Gát U
2018. szeptember 05. írta: Anita Bé

Teszteltem: I Gát U

Augusztus, Duna-part, távolinak tűnő városi zajok. A Kopaszi-gát légköre olyan különleges, szinte, mintha nem is a fővárosban lennénk. Ez a kellemes, zöld környezet kiszakít bennünket a hétköznapok sodrásából, kikapcsol és feltölt. Ha megéhezünk és megszomjazunk, ne legyünk restek és sétáljunk egy nagyot, hogy- az étteremsor végén, az I Gát U Gasztro Teraszon- megkoronázzuk a szabadban eltöltött időt egy finom étellel és frissítő itallal.

1_23.jpg

Az étterem árnyékos, nyitott terei légiessé, hangulatossá varázsolják a helyiséget, a gyereksarok pedig a családdal érkezőknek még kedvesebbé teszi a teraszt.

Érkezésünket követően valamilyen hűs szomjoltóra vágytunk, hiszen a nyár javában tombolt. Az itallap bőséges választékot kínál, az alkoholos és mentes frissítők közül mi az utóbbi mellett döntöttünk. Én magam a Frozen limonádé mellett tettem le a voksomat: az italom nagyon üde íz világgal rendelkezett. Az összetevői: ribizli, eper, méz, lime, bazsalikom és jég, kombinációjuk fanyar és savanykás, a melegben pont erre vágytam. Ha valami erősebbre vágynátok, az alkoholos italok sorában Winston Churchill kedvencére is rábukkanhattok a többi kuriózum mellett. 

3_19.jpg

Az étlap különlegesen elkészített, újragondolt tradicionális ételeket is tartalmaz. Számomra kiváltképp szimpatikus volt, hogy feltüntetik, mely ételek nem tartalmaznak glutént és laktózt. Mint megtudtam, egyéb allergia esetén is nyugodtan fordulhatunk a séfhez, aki- a lehetőségekhez mérten- mindent megtesz azért, hogy a legbiztonságosabban készítse el az ételeket, így azok ne okozzanak panaszt a fogyasztójának. Napi ajánlataikban mindig találhatsz valami sajátosan elkészített ínyencséget.

4_18.jpg

3 féle előétel és 2 féle leves közül választhat az, aki kicsit könnyebb ételt fogyasztana. Mi ezeket kihagytuk és rögtön a főételek között kezdtünk válogatni.

2_18.jpg

A víz közelsége arra sarkallt, hogy valamilyen halételt válasszak, így akadt meg a szemem a harcsafilén, amelyet rooibus hagymával kínáltak. Az esztétikusan tálalt tányéromra paradicsom és burgonya is került. A hal roppanós és puha volt egyaránt, de az íze kissé háttérbe szorult a hagyma karakteres ízével szemben. Szívesen ajánlom azoknak, akik rajonganak a zöldségekért, hiszen tökéletes választás lehet Számukra.

6_12.jpg5_13.jpg

A 9 főétel közül a férjem Pulled pork szenvicset választott, amely mutatósan tálalva került az asztalunkra. Az étel igazi különlegessége, hogy az alapjául szolgáló pékárut a séf helyben süti, ugyanígy helyben készül a majonéz is. A dúsan megpakolt szendvicset a ropogósra sült sertéshús, a bagett, a hagyma, paradicsom és saláta, valamint a majonéz kombinációja adta, ízletes és zamatos volt. A fűszerezése kellemes, tökéletes volt az összhang. Bátran ajánljuk férfiaknak, és nőknek is egyaránt.

Az ételek nagyon bőségesek voltak, így végül a két választható desszertből csak én bátorkodtam elfogyasztani egyet. De milyen jól döntöttem, ezt kár lett volna kihagyni!

7_7.jpg

A csokoládé mousse bazsalikomos eperrel egy igazán különleges kombináció, nem túl édes, de egy kiadós étkezés végén ez tette fel az i-re a pontot. Krémes, lágy, fűszeres zamata engem teljesen levett a lábamról, pedig az utóbbi időben inkább a sós ételek felé húz a szívem. Tökéletesen megkombinált ízek és a csodálatos tálalás mindegyik ételünket jellemezte.

Megtudtuk, hogy a Gasztro Terasz rendezvényszervezést is vállal 40 főig, csodaszép helyszín lehet ez egy szülinapnak, házassági évfordulónak, osztálytalálkozónak is.

Mi szuper jól éreztük magunkat, még úgy is, hogy egy izgő-mozgó másfél éves figyelt a napi mozgásszükségletünkre és több részletben fogyasztottuk a fogásokat. Kis gourmetként, ő szintén megkóstolta az ételeinket, elégedett nyam-nyammal díjazva azokat. Ha egy teljes fogást fogyasztana a gyermeketek, az sem jelenthet problémát, hiszen az étlapon a rájuk is gondoltak, 2 főétel közül választhatnak a kicsik.

8_5.jpg

Ha ti is kiszakadnátok a város zajából, akkor keressétek fel az I Gát U Gasztro Teraszt, használjátok ki a jó időt és engedjétek ki a napi feszültséget egy különleges ital vagy egy speciálisan megkomponált étel mellett. Októberig felkeresni kötelező!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/IGatUGasztroTerasz/

 

Írta, fényképezte: Kisa-Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

 

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5714222981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vg123 2018.09.07. 20:45:05

A kaja lehet, hogy jó, de a bort langyosan, kissé melegen szolgálják fel.
Saját tapasztalat, idén júniusban.
Jó, nem értek a borokhoz. Lehet, hogy a nyári kánikulában így kell szervírozni a bort jobb helyeken. Én speciel télen is 10-15 fokos hőmérsékleten szeretem a bort. Nem forralt borról beszélek. Kadarka, tisztán.

Anita Bé 2018.09.07. 20:49:50

@vg123: Szió! Én anno idegenforgalmi suliba jártam, és hajdanán úgy tanultuk a nagy okosoktól, hogy a fehér borokat hűtve, a könnyed vörösborokat picit hűtve -ki hogyan szereti, ez itt a nagy kérdés- , a testesebb borokat pedig szobahőmérsékleten érdemes kínálni. A kadarka elég testes bor, így a szobahőmérséklet jól állhat Neki. Hozzáteszem, nem voltam ott, így nem tudom mennyi lehetett az a bizonyos szobahőmérséklet :) Üdv.: Anita / Kikapcsolódok blog
süti beállítások módosítása