Mindig is szerettem volna eljutni Amerikába. Nem is olyan régen ez a vágyam egy kicsit közelebb érkezett hozzám, mint ahogyan gondoltam.

Budapest szívében nyitott egy remek adottságokkal rendelkező étterem, amely kellően tágas, rengeteg férőhellyel rendelkezik, és mindemellett a legfontosabb: elhozza nekünk azt az életérzést, amelyre mindig is vágytunk.

Amikor beléptünk az üzletbe, már akkor alig bírtam betelni a látvánnyal: a fények, a zene, a boxok, mind egytől-egyig elhitették velem, hogy ott vagyok. A felszolgálók mind nagyon segítőkészek, azonnal helyet is mutattak számunkra, és rögvest hoztak egy etetőszéket a kisfiam számára is.

Bizonytalanok voltunk, hogy ennyi sok különlegesség-finomság közül mit is érdemes választanunk, így házigazdánkra bíztuk magunkat teljes mértékben. Jeleztük, hogy éhesek vagyunk –ide csak így gyertek, máshogy nem is érdemes!-, aki a ház egyik nagy kedvencét hozta nekünk: nachos tálat, 3 különböző mártogatóssal (avokádó, sajtmártás, és egy kis házi salsa), amire még rákerült az apróra tépett marhaszegy, egy kevéske újhagyma, és egy kis tejföl, csak úgy a hangulat kedvéért.

 Ketten vetettük rá magunkat, és nagyon vissza kellett fognunk magunkat, hogy ne teljünk el vele teljesen, hiszen tudtuk, hogy eszünk ezt követően még mást is. Beszéljünk picit az ízekről: a chips garantáltan nem ugyanaz, mint amit a boltokban, vagy a mozikban kaptok: ettől teljesen független, össze sem lehet hasonlítani semmi mással. Vendéglátómtól megtudtam, hogy amikor Chichagoban járt, akkor kóstolta meg elsőként ezt a típust, és egyből tudta, hogy ezt idehaza is el kell készíteni, és másoknak is be kell mutatni. A marhaszegy enyhe fűszerezést kapott, itt semmi nem nyomja el a másiknak az ízét: pont mindenből annyi került a tányérra, amennyinek lennie kellett.

Második fogásként –szeretném jelezni, hogy bizony előtte már pihegtünk kicsit-, egy eredeti, tradicionális classic chichagoi pizzát rendeltünk be, abból is a kis méretet, hiszen a 26 cm-es átmérőjű piteformában érkező étel az étlap tájékoztatása szerint 2-3 főnek is elegendő.

Egy előre kialakított emelvényre érkezett, amely minden asztalon megtalálható. Ezek alatt található a tányér, így szuper praktikus, amikor terítésre kerül a sor.

A pizza az érkezést követően elfoglalta méltó helyét, majd kezünkbe ragadtuk a kést, és megkezdtük a felvágást. Roppant mód kíváncsi voltam, hogy mitől is ilyen laktató ez az étel: talán a vastag tésztától? Nos, felvágást követően egyértelmű volt: a pizzatészta kellőn vékony, roppanós: oldalt fel van húzva, ez segíti abban, hogy megkapja a végleges formáját, ami egy pitére hasonlít. Rengeteg –értsd: RENGETEG- minőségi, nyúlós sajt található benne, ami természetesen, ahogyan az alapanyagok többi része is, külföldről érkezett be kicsiny hazánkba. (Ennek oka az, hogy mi nem ezeket az alapanyagokat állítjuk elsősorban elő, hiszen a magyar konyha teljesen más ízvilággal bír.)

A classic chicagoi Deep Dish Pizza feltételei között még megtalálható az olasz szalámi, a gomba, hagyma, és természetesen a zöldpaprika, ami erre a városra oly jellemző. Mindennek az alapja pedig egy főzött, kellően fűszerezett, ízletes paradicsomszósz, ami tényleg zseniális még önálló kóstolás során is.

Két fő ennek a pizzának csupán a felét tudta elfogyasztani. Nem viccelek, a második szeletet már nagyon nehezen gyűrtük le, ennek oka pedig az volt, hogy nagyon ízlett, a szemünk nagyon kívánta, de a hasunk már megálljt parancsolt.

És, hogy mivel fogyasztottuk mindezt? Nagyon sok étteremben jártunk már, és –sajnos- elmondhatjuk, hogy nem tudnak limonádét készíteni. Nem is mennék a részletekbe, hogy miért, egy a lényeg: itt TUDNAK! Különböző ízvilágok közül választhatunk, és alapból fél literes pohárba kapjuk kézhez a nedűt: kellő arányban találkozik az édes, és a savanykás íz, zúzott jég, és gyümölcs teszi az I-re a pontot.

Mindeközben a kis kétévesem az elsőként kihozott hasábburgonyával végzett, és ő is jelezte számunkra, hogy lassan ideje mennünk. Így hát, jeleztük, hogy megindulnánk, és rögvest csomagolták is az ételünket.

Ha Te is vágysz arra, hogy egy kicsit mást kóstolj, kicsit elrugaszkodj a megszokottól, akkor menj el ide. Nem csak azért fogod jól érezni magad, mert az ételek tényleg remekek, hanem a hely teljesen magával fog ragadni Téged is.

Elérhetőségek:

http://i55.hu/

https://www.facebook.com/i55americanrestaurant/

Írta, fényképezte: Anita, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)