Mindig is szerettem volna eljutni Amerikába. Nem is olyan régen ez a vágyam egy kicsit közelebb érkezett hozzám, mint ahogyan gondoltam.

37930271_1021265254710068_4939231442874925056_o.jpg

Budapest szívében nyitott egy remek adottságokkal rendelkező étterem, amely kellően tágas, rengeteg férőhellyel rendelkezik, és mindemellett a legfontosabb: elhozza nekünk azt az életérzést, amelyre mindig is vágytunk.

Amikor beléptünk az üzletbe, már akkor alig bírtam betelni a látvánnyal: a fények, a zene, a boxok, mind egytől-egyig elhitették velem, hogy ott vagyok. A felszolgálók mind nagyon segítőkészek, azonnal helyet is mutattak számunkra, és rögvest hoztak egy etetőszéket a kisfiam számára is.

37897867_1021265141376746_4318700632442667008_n.jpg

Bizonytalanok voltunk, hogy ennyi sok különlegesség-finomság közül mit is érdemes választanunk, így házigazdánkra bíztuk magunkat teljes mértékben. Jeleztük, hogy éhesek vagyunk –ide csak így gyertek, máshogy nem is érdemes!-, aki a ház egyik nagy kedvencét hozta nekünk: nachos tálat, 3 különböző mártogatóssal (avokádó, sajtmártás, és egy kis házi salsa), amire még rákerült az apróra tépett marhaszegy, egy kevéske újhagyma, és egy kis tejföl, csak úgy a hangulat kedvéért.

37875470_1021265211376739_9220522699716034560_o.jpg

 Ketten vetettük rá magunkat, és nagyon vissza kellett fognunk magunkat, hogy ne teljünk el vele teljesen, hiszen tudtuk, hogy eszünk ezt követően még mást is. Beszéljünk picit az ízekről: a chips garantáltan nem ugyanaz, mint amit a boltokban, vagy a mozikban kaptok: ettől teljesen független, össze sem lehet hasonlítani semmi mással. Vendéglátómtól megtudtam, hogy amikor Chichagoban járt, akkor kóstolta meg elsőként ezt a típust, és egyből tudta, hogy ezt idehaza is el kell készíteni, és másoknak is be kell mutatni. A marhaszegy enyhe fűszerezést kapott, itt semmi nem nyomja el a másiknak az ízét: pont mindenből annyi került a tányérra, amennyinek lennie kellett.

37878729_1021265354710058_7239270495277809664_o.jpg

Második fogásként –szeretném jelezni, hogy bizony előtte már pihegtünk kicsit-, egy eredeti, tradicionális classic chichagoi pizzát rendeltünk be, abból is a kis méretet, hiszen a 26 cm-es átmérőjű piteformában érkező étel az étlap tájékoztatása szerint 2-3 főnek is elegendő.

Egy előre kialakított emelvényre érkezett, amely minden asztalon megtalálható. Ezek alatt található a tányér, így szuper praktikus, amikor terítésre kerül a sor.

37883411_1021265311376729_3883429362262867968_o.jpg

A pizza az érkezést követően elfoglalta méltó helyét, majd kezünkbe ragadtuk a kést, és megkezdtük a felvágást. Roppant mód kíváncsi voltam, hogy mitől is ilyen laktató ez az étel: talán a vastag tésztától? Nos, felvágást követően egyértelmű volt: a pizzatészta kellőn vékony, roppanós: oldalt fel van húzva, ez segíti abban, hogy megkapja a végleges formáját, ami egy pitére hasonlít. Rengeteg –értsd: RENGETEG- minőségi, nyúlós sajt található benne, ami természetesen, ahogyan az alapanyagok többi része is, külföldről érkezett be kicsiny hazánkba. (Ennek oka az, hogy mi nem ezeket az alapanyagokat állítjuk elsősorban elő, hiszen a magyar konyha teljesen más ízvilággal bír.)

37880796_1021265104710083_8032373168972759040_o.jpg

A classic chicagoi Deep Dish Pizza feltételei között még megtalálható az olasz szalámi, a gomba, hagyma, és természetesen a zöldpaprika, ami erre a városra oly jellemző. Mindennek az alapja pedig egy főzött, kellően fűszerezett, ízletes paradicsomszósz, ami tényleg zseniális még önálló kóstolás során is.

Két fő ennek a pizzának csupán a felét tudta elfogyasztani. Nem viccelek, a második szeletet már nagyon nehezen gyűrtük le, ennek oka pedig az volt, hogy nagyon ízlett, a szemünk nagyon kívánta, de a hasunk már megálljt parancsolt.

És, hogy mivel fogyasztottuk mindezt? Nagyon sok étteremben jártunk már, és –sajnos- elmondhatjuk, hogy nem tudnak limonádét készíteni. Nem is mennék a részletekbe, hogy miért, egy a lényeg: itt TUDNAK! Különböző ízvilágok közül választhatunk, és alapból fél literes pohárba kapjuk kézhez a nedűt: kellő arányban találkozik az édes, és a savanykás íz, zúzott jég, és gyümölcs teszi az I-re a pontot.

37904269_1021265111376749_8584217518082621440_n.jpg

Mindeközben a kis kétévesem az elsőként kihozott hasábburgonyával végzett, és ő is jelezte számunkra, hogy lassan ideje mennünk. Így hát, jeleztük, hogy megindulnánk, és rögvest csomagolták is az ételünket.

Ha Te is vágysz arra, hogy egy kicsit mást kóstolj, kicsit elrugaszkodj a megszokottól, akkor menj el ide. Nem csak azért fogod jól érezni magad, mert az ételek tényleg remekek, hanem a hely teljesen magával fog ragadni Téged is.

Elérhetőségek:

http://i55.hu/

https://www.facebook.com/i55americanrestaurant/

Írta, fényképezte: Anita, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)