Teszteltem: Frangipani SPA, Balinéz masszázs
2018. február 14. írta: Anita Bé

Teszteltem: Frangipani SPA, Balinéz masszázs

Ebben a borongós hónapban az ember jobban befelé fordul, és örömmel tölti el minden olyan tevékenység, ami a relaxálást elősegíti.

vecsestherapist.jpg

Kép forrása: Frangipani SPA Facebook oldala

Ellátogattunk a Frangipani SPA-ba Vecsésre -ami nem mellesleg Magyarországon az első Balinéz masszázs szalon- , ahol egy különleges élményben volt részünk: kipróbálhattuk az eredeti, tradícionális Balinéz masszázst.

Budapest egyre több masszázsközpontot nyit, mégis erre esett a választásunk, hiszen ez a fajta technika más mint a többi: különlegesebb, relaxálóbb. Mégis, mi is ez pontosan?

„A balinéz masszázs Bali szigetéről származik, rendkívüli relaxációs hatással bír. Ez a masszázs egy a tradicionális indonéz masszázsok közül, mely masszázstechnikák egyedi kombinációját alkalmazza. A masszázs fő célja az elme ellazítása, de mivel a balinézek úgy gondolják, hogy ezt úgy tudják elérni, ha a Qi, vagyis az életenergia, akadálytalanul áramlik a testben, ezért a masszázzsal a vér és az oxigén szabad áramlását kívánják elősegíteni, hogy oldják a blokkokat. Ezért – épp úgy, ahogyan a thai masszázs- a meridián vonalak (a test energia-pályái) mentén dolgozza végig a testünk izmait. Elég erőteljesen. A sokszor törékenynek tűnő balinéz masszőzök akupresszúrás technikákat, pont-nyomást és tenyérrel való szorítást, kombinálják a nyugati ember által jobban ismert masszázstechnikákkal, mint a gyúrás vagy a simítás.

1_5.JPG

A masszázs menete lényegében megegyezik a tradicionális thai masszázséval, azzal a különbséggel, hogy először az energiavonalak mentén masszőzünk olaj nélkül végzi masszázst, amivel megnyitja a vendég auráját, és elősegíti a relaxációt.

Ezután az olajtól csúszóssá vált testen eltérő fogásokat alkalmaznak. Az illóolajok az érintés és a szaglás érzékszerveit együttesen használva fejtik ki jótékony hatásukat, közvetlenül a bőrön keresztül.

Az olajos masszázs stimulálja a vérkeringést, az illóolajok pedig körülölelik a testet és felszívódva az orron át belélegezve hatnak. Segít a méregtelenítésben, ellazítja az izomzatot, erősíti az immunrendszert, a bőrt rugalmassá, selymessé teszi, a fáradt lelket felüdíti.”

Forrás: http://thaimasszazsvecses.hu/tradicionalis-balinez-olajos-relaxalomasszazs/

2_1.JPG

A tesztelésünk során az első észrevételünk a szalon szépsége és tisztasága volt. Belépéskor nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, a szívélyes légkör hatására a relaxációnk az előszobában már elkezdődött. Körbevezettek a szalonban, így mindent meg tudtam tekinteni. A felső emeleten lehetőségetek van páros relaxálásra: egy csendes szobában, két külön ágyon végzik a masszázsokat. Azok, akik párban érkeznek, mindenképpen javaslom ezt a hangulatos szobát, véleményem szerint egy remek megoldás. Mindegyik szoba ízlésesen berendezett, erőteljesen dominál a Balinéz hangulat, ami nagyon nyugtató, és frissítő is egyben.

 Azok, akik munkából érkeztek közvetlenül ide, azoknak lehetősége van egy fürdésre-vagy zuhanyzásra, hiszen van erre egy külön fürdőszoba. 

A Balinéz masszázst a velem érkező férfi közepesen erősen kérte, és nagyon meglepődött, hogy ezek a pici törékeny, csodaszép hölgyek milyen erővel tudták kigyúrni a fájdalmat a hátából. Ő elsősorban ülő munkát végzett az elmúlt időszakban, így kifejezetten szüksége volt erre. A masszázst végző hölgy az első finomabb mozdulatokat követően erőteljesebben kezdte átdolgozni az elfáradt izmokat. Többször is megkérdezte, hogy kellemes ez még Neki, vagy esetleg masszírozza óvatosabban. Nagyon meglepődött a végeredményen, amit még másnap is érzett, egy enyhe izomláz kíséretében. Megígértette velem azonnal, hogy ide vissza kell térjünk!

8_2.JPG

Olaj, amit választott:

„A narancsolaj és fahéj klasszikus párosa jó közérzetet biztosít, miközben erősíti az immunrendszert. Méregtelenítő és vízhajtó hatásának köszönhetően segít a légúti megbetegedések, meghűlésesetén is. A narancs olaj visszadja a bőr egyensúlyát. Javítja a testfelszín vérellátását, így a narancsbőr gyógyulását is előmozdítja. Növeli a verítékezést, így támogatja a méreganyagok eltávolítását a lassú anyagcseréjű bőrből.”

Forrás: http://thaimasszazsvecses.hu/category/olajok/

Jómagam egy gyengédebb, relaxálóbb masszázst kaptam, mert fáradtan érkeztem. Nagyon erőteljesen kellett koncentráljak, hogy ne aludjak el, hiszen akkor nehezen tudtam volna a cikket megírni. (Ne aggódjatok, a gyengéd masszázs is erőteljes, nem pedig simogató.) Nagyon kellemes masszázst kaptam, nem feszengtem, sőt! A hölgy nagyon kedves, és figyelmes volt, minden apró rezzenésemből tudta, hogy mi az, amire szükségem van. Voltak olyan pontok, amelyekről nem is gondoltam volna, hogy léteznek. Ezt elsősorban a masszázs végén éreztem, amikor különböző technikákat alkalmazott a hölgy a testem teljes átmozgatására. Hasonlított ez a pont arra, amit a thai masszőrök végeznek, mégis ez gyengédebb volt. A tradícionális Balinéz masszázst a tenger hullámzásához tudnám Nektek hasonlítani: hullámzó volt, ellazított, és nagyon-nagyon kellemes érzést hagyott maga után.

Olaj amit választottam:

„Eszményien édes, szédítően friss maracuja illatú olaj, mellyel a kellemes, minden izmot ellazító masszázs közben könnyedén a trópusokon érezheti magát. A masszázs során gyorsan beszívódik, hatására a bőr selymesen puha és lágy tapintású lesz.”

Forrás: http://thaimasszazsvecses.hu/category/olajok/

 10_1.JPG

Kinek ajánlom ezt a szalont? Szerencsére már Budapesten a XVIII. kerületben is megtalálhatjátok a szalont, így Budapestről könnyedén meg tudjátok közelíteni Őket, ha úgy érzitek a hátatok-testetek kicsit elfáradt, és szükségetek van egy frissülésre. Bátran keressétek fel Frangipanit akkor is, ha csak egy kis relaxálásra vágytok, és szeretnétek elmenekülni a hétköznapok fárasztó körfolyamatából.

Hol érhetitek el Őket?

https://www.facebook.com/thaimasszazs.vecses/

http://thaimasszazsvecses.hu/

Tetszett a cikk? Lessétek meg a többi fényképet a galériánkban, vagy kövessetek bennünket a Facebook oldalunkon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5413630126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása