1 éve már biztosan, de lehetséges, hogy több ideje is szeretnék eljutni a Zing-be. Nem tudom milyen okból kifolyólag, de eddig valahogyan mindig kimaradt az életemből. Az ismerősök ódákat zengtek a Zing-ről, így alapvetőnek éreztem, hogy ide el kell menjek.
Érdemes megjegyeznem, hogy egy olyan helyről van szó, ami eleinte csak egy food truck-ból árult, ám a vásárlók nyomására létrehozott a Király utcában is egy üzletet. Ez csak azt jelenthette, hogy a hely tényleg működik, és még inkább kedvem volt ahhoz, hogy én is rabja legyek a márkának. :)
Bátor nő létemre úgy döntettem, hogy a teszthez egy chili burgert veszek alanyul. (Wasabi mustár, jalapeno, sajt, és zing chili szósz.) A velem érkező is ezt kért, mert nagyon kecsegtető volt számára a csípős íz, így most nem tudok a többi választékról írni, bocsi! :) Egy házi limonádét kértem az elfogyasztott étel mellé:
Első pillantásra szokatlan, hogy becsomagolják a hambit, de ennek biztosan több különböző oka is lehet: magaddal viheted, a haverodnak is vihetsz egyet ha nagyon ízlett, nem kell tányért mosogatni, stb.
A kibontás után a hambi nem tűnik nagynak, de jól laktam tőle, szóval ezzel a részével nem volt gond. Aki hozzászokott már ahhoz, hogy magasra épült ételt kap, érhet némi csalódás. Az ízére itt már nagyon kíváncsi voltam... :)
A zsemle íze finom, de nem a megszokott. Furcsa volt számomra, hogy bár meg volt pirítva , de ez nem akkor történhetett, amikor kértem az ételt. Ebből adódóan sajnos ez teljesen hideg volt. A hús 100%-osan teljesített, viszont szerintem tényleg fontos lenne megjegyezni, h az eladó kérdezzen rá, hogy mennyire süssék át azt. A városban több különböző helyen ettem, mindenhol eltért. Talán itt volt a legdurvábban érezhető az, hogy ez még csak nem is medium, hanem medium rare volt. (Tehát teljesen nyers volt belül a hús). Nekem ez mindig csalódás, nem győzöm felhívni arra a figyelmet, hogy ezt meg kell kérdezni az értékesítőnek, ne a vásárlótól várják el, hogy tudja, hogy a hely miként készíti el az adott hambit. Jómagam a medium well done-t szeretem, de sok a bátortalan, illetve az első hambizó. Az íze egyébként klassz volt, nem is tudnék abba ezen kívül belekötni. A paprikák mennyisége sem adhatott okot a csalódásra, mert a burgerem összességében nézve tényleg klassz volt. A paradicsom, és a hagyma pedig megdobta a savasságával a pikáns mustáros szószomat, jó párosítás volt.
A burgonyám nem tocsogott az olajban, nagyon-nagyon finom volt, kellemesen fűszerezve, hozzá a kechup is nagyon jól illett. (Tutira nem bolti). Ez maximális pontszámot kapott részemről. :)
Szóval összességében nézve: Menjetek el, próbáljátok ki, de akinek érzékeny a hasa a nyers húsra -az enyém sajna ilyen- az okvetlenül szóljon, miként készítsék el a burgerét. Bízom benne, hogy egy idő után talán a Zing is kapcsol, hiszen Neki is az érdeke az, hogy több vendéget tudhasson magáénak, így az értékesítők is rá fognak kérdezni majd a hús sütési fokozatára.
A képek forrása: Zing Burger Facebook oldala
Elérhetőség: www.zingburger.hu
https://www.facebook.com/zingburger/timeline
Budapest, Király utca 60.