Teszteltem: RAMBA ZAMBA tejhabosító
2015. március 16. írta: Anita Bé

Teszteltem: RAMBA ZAMBA tejhabosító

A Butlers jóvoltából lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljam az egyik termékét. Tekintettel arra, hogy imádok itthon -is- kávét inni, nagyon vágytam már egy ideje egy szuper tejhabosítóra. Nem is olyan régen fedeztem fel, hogy a cég üzleteiben már ezt is meg tudom vásárolni.

ramba_zamba_kep.jpg

A család méretétől függően lehetőségünk van választani, hogy mely méretben kívánjuk megvenni. Rozsdamentes acélból készült, nagyon tartós, így nem kell attól félned, h a kisgyermeked nem tudja egyhamar kipróbálni :) Amennyiben már elég idős ahhoz, hogy melletted sürögjön-forogjon, akkor ezt ő is el tudja majd Neked készíteni, olyan egyszerű a használata :)

A teszthez egy Dolce Gusto készülékből lefőzött Cortadot használtam, személy szerint ez a kedvencem. Kicsit már eleve tejes, nem az igazi espresso. A kávé fajták közül a melange a kedvencem, így cukor helyett mézet használok a még finomabb íz kedvéért. 

unnamed_4_2.jpg

Nézzük lépésről lépésre: A jó minőségű tejet tűzhelyen - a habosító készülékbe beletöltve-  alaposan melegítsük fel. Figyeljetek arra, hogy ne forraljátok fel, mert akkor már nem lesz megfelelő minőségű a tejhab. Eközben főzzetek le egy adag általatok kedvelt kávét. A tej gyorsan felmelegszik, vegyétek le a tűzről, és a kar segítségével 3x, 4x pumpáljátok meg a tejet. A készülékben található "szűrő" nagyon gyorsan tökéletes állagú tejhabot készít. Ezek végeztével érdemes párszor köröket leírni a kezetekben lévő habosítóval, a pulthoz ez után nagyon kicsit (!) nekiütni azt. Így a tej az alján marad, a hab pedig a tetején, és a légbuborékok nagy része is eltűnik.

unnamed_5_2.jpg

A mézet a pohár aljába csurgassátok. Nyugodtan rakhattok bővebben bele, ha Ti is egy kicsit édesszájúak vagytok. Ez után önthetitek a kávét, majd ezt követi a tejhab. Tipp: amikor öntöd a tejhabot, az elején kezd lassan, hogy jöjjön a tej, majd a közepe felé gyorsíts, hogy a hab szépen megálljon a tetején.

Tipp: Ha rétegesen szeretnéd elkészíteni a kávédat, akkor fordítsd meg a lépést. Elsőre a tejhab kerüljön a pohárba, amit akár mézzel együtt is habosíthatsz. Ezt követően öntsd bele a kávét, így meglesz a három réteg.

unnamed_6_1.jpg

Amint végeztél, dőlj hátra, és élvezd az otthoni kávézód nyújtotta ízeket :)

A terméket személyesen, vagy webshophon keresztül is meg tudjátok vásárolni (A link a 3 adagos készüléket mutatja)

https://www.butlers.hu/konyha-es-etkezo/konyhai-eszkozok/konyhai-segedeszkozok/ramba-zamba-tejhabosito-3-adagos-17-5cm

Az első kép forrása: butlers.hu

A cikk megírásának lehetőségét köszönöm szépen a Butlersnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr867275313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása