Húsvét - színes tojások
2015. március 11. írta: Anita Bé

Húsvét - színes tojások

Kevesebb, mint egy hónap múlva közeledünk az ünnep felé, ahol ellepnek bennünket a tojások, nyuszik, kiscsirkék és társaik. Mutatok egy ötletet, amivel fel tudjátok dobni az egyik klasszikus ételt, a töltött tojást:

72c28051e0dc09c36f328dc23e4f76b1.jpg

Az ötlet nagyon egyszerű, főzd meg a tojást ahogyan szoktad, pucold meg, vágd félbe, távolítsd el a sárgáját. Ez után egy kevéske ételfestéket egy pohár hideg vízben keverj el, helyezd bele pár másodpercig a tojásfehérjét. Csodás színe lesz, és az ételfesték nem árt a szervezetnek. A gyerekek imádni fogják. A tojás töltelékét a továbbiakban ízlés szerint készítsd el. Ha még nem ismered a receptet, íme egy: 

A megfőzött tojások sárgáját kiszedjük, egy tálkában sót,borsot,tormát és egy kis mustárt adunk hozzá. Villával keverjük el, hogy egyenletes legyen az állaga. Egy kicsiny reszelt sajtot, és friss petrezselymet szoktam ehhez hozzáadni, szerintem nagyon ízletes vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr57258687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása