Teszteltem: EPIC Burger&Bar (Dohány utca)
2018. március 08. írta: Anita Bé

Teszteltem: EPIC Burger&Bar (Dohány utca)

Nem mondok újdonságot azzal, ha azt mondom Neked, hogy Budapesten van pár burgerező. Az már persze más tészta, hogy ezek a helyek milyenek.

epicburger_18_02_23_09.jpg

A TÖKÉLETES helyet vadászni kell.  Keresni addig, amíg meg nem találod az igazit, ahova mindig újra, és újra visszajárhatsz. Most olyan üzletet találtam, ami kifejezetten keresett lesz a fővárosban, és sokan még nem is tudnak róla…

A filmekben gyakran mutatják be Amerikát, mint a burger fellegvárát. Az ottani éttermeknek olyan hangulatuk van, hogy a képernyőn nézve is megjön az étvágyad. Az EPIC burger neve nem volt ismeretlen a fülemnek, hiszen tudtam, hogy a Corvin negyednél van egy remekül bejáratott üzletük. Kevesen tudnak róla, de nyitott nem is olyan régen egy új üzletük, közel a Deák Ferenc térhez és a Zsinagógához a Dohány utcában.

epicburger_18_02_23_10.jpg

Mondanom sem kell, a tömegközlekedés zseniálisan jó. Az üzlet bejárata előtt már tudtam, hogy ez az üzlet más lesz, mint a többi, de csak akkor jöttem rá, hogy miért is, amikor beléptem.

Egy hatalmas nagy pult van közvetlenül a bejárattal szemben, ami már sugallja, hogy itt bizony nem csak hamburgert tudsz fogyasztani. Azonnal le is ültünk, és kicsit megcsodáltuk a helyet. Hatalmas pacsi aki megálmodta a designt, nagyon-nagyon látványos -hozzánk nagyon közel áll a citromsárga/fekete/fehér design-. A szemünk már le volt kötve, de hamarosan jöttek is megkérdezni, hogy mit szeretnénk fogyasztani.

Az asztalnál ülve tudatosul az emberben tényleg az, ami első pillantásra már érződött: itt bizony koktélbár is üzemel, így a remek hangulat garantált! Az asztalra kukkantva rögtön láthatóvá vált a havi ajánlat is, fotóval illusztrálva, ha névről nem menne. (Kezdő koktélfogyasztók sem eshetnek pánikba ez által, hiszen nem árulnak zsákbamacskát:))

Sikerült elcsípnem Ervint, az üzlet tulajdonosát, és tudtam vele pár szót beszélni. Ervin nincs elszállva magától, pedig bőven megtehetné. Nagyon jóindulatú, végtelenül vásárlóbarát személy. Elég, ha csak annyit mondok, hogy jelen volt akkor is, amikor ott voltunk, de ha Te ma mész valamelyik üzletbe, akkor biztosan megtalálnád.

epicburger_18_02_23_14.jpg

Megtudtam, hogy nem a vendéglátásba született bele, szociológiát hallgatott főiskolán. Az élet előbb-utóbb a vendéglátás irányába sodorta, amit hatalmas szenvedéllyel csinál a mai napig. Lassan, apránként sajátította el a tudást, és rájött, hogy minden vágya, hogy egy amerikai hangulatú éttermet üzemeltessen, ahol koktélozni is lehet.

Jól olvastad: mindent egy helyen. Szerettem volna kipróbálni, hogy egy hamburgereiről híres helyen is lehet-e jókat enni a la carte, így kértünk egy bbq sertésoldalast, és egy csirkés ceasar salátát. Meredek választás tudom, de tényleg hajtott a kíváncsiság.

Ott jártunkkor végül lementünk a lépcsőn, és egy remek kis üzletrészben találtuk magunkat. Egyből a családi, és a céges vacsorák jutottak az eszembe: tudniillik, ez a rész szinte teljesen elkülönített. Nincsenek állandóan a nyakadban a felszolgálók, tévével, és kényelmes székekkel elszeparált üzletrészről beszélünk. Színben-dekorációban ugyanaz a hangulat, mégis tudod, hogy ide lentre akkor érdemes jönnöd, ha nagyobb társasággal vagy, és nem csak egy pár falatra szeretnél beülni. Ervin elmesélte, hogy volt itt már olyan társaság is, aki lent bulizott a kollégáival, de akadt arra is precedens, hogy családi vacsorát tartottak, ahol a nyugalom volt a kulcsszó.

Külön érdemes megjegyeznem, hogy a felszolgálók profik: mindenben segítenek, és végtelenül barátságosak. Ha valamihez nem értünk, magyaráznak, ha bizonytalanok vagyunk, akkor segítenek a választásban, bármiről is legyen szó.

Amíg a gondolataim cikáztak, megérkeztek a várva-várt főételek:

Mondanom sem kell, remek tálalás, hatalmas adagok: ez volt az első, ami szemet szúrt. Vakartam a fejem, hogy ezt a salátát férfira, vagy nőkre méretezték-e, de utána legyintettem, és arra gondoltam, hogy a „puding próbája az evés”. Így hát Norbival nekiálltunk.

Azon kaptuk magunkat, hogy megállás nélkül csevegtünk, és mindemellett olyan jóízűeket hümmögtünk az asztalnál, hogy szerintem más is odakapta a fejét. Srácok, nem hiszitek el: de még a ceasar saláta is remek ízű volt. A husi kicsit fokhagymás, a saláta enyhén savas. Nem bírtam megenni az egészet, tényleg óriási volt. Sokan azt hiszik, hogy ez az étel uncsi, és íztelen, de szeretném elmondani, hogy tévednek. Tudniillik rengeteg múlik a szakácson: képes-e úgy lesütni egy csirkemellett, hogy az szaftos maradjon, és ne száradjon ki? Az alapanyagok frissek-e amivel dolgozik, ez által ropogósak a zöldségek, és kellemes ízűek? Itt minden tökéletes volt.

epicburger_18_02_23_06.jpg

epicburger_18_02_23_05.jpg

Norbi sertésoldalasa álomszép volt, nagyon óvatosan és sajnálkozva vágta fel. Az arcán hirtelen megjelent a végtelen boldogság amikor az első falatot a szájába vette: akkor már tudta, hogy ez nem csak jól néz ki, de olyan is az íze! Norbi elmondta, hogy remek sütést kapott, a bbq pedig nem édes, inkább kicsit savanykásabb-fűszeresebb, és karakteresebb ízvilágú, mint ahogyan remélni merte. Coleslaw, és édesburgonya járt köretnek mellé (véééégre!) Norbi az étel 70%-át tudta elfogyasztani, utána pedig pihegett, de nem ment tovább…

Érdekes, manapság egyre több üzletben emelik az árakat, és csökkentik az adagokat. Úgy látszik, hogy ez az EPIC-re nem igaz, szerencsére! Nem csak jókat lehet itt enni, hanem jól is lehet lakni!

Külön szeretném felhívni a figyelmet a koktélkülönlegességekre, hiszen itt egy teljes itallap gondoskodik azokról, akik kifejezetten ez miatt -is- jönnek el ide. Jómagam biztosan vissza fogok ide még jönni pár kollégával lazítani, hiszen gyorsan ide lehet érni a város bármely pontjáról, és nem okoz gondot ez végett a hazamenetel sem. Ha még kezdő koktélozó vagy, akkor ne legyél félénk, a felszolgálók készségesen segítenek Neked eligazodni, bármilyen kérdésről is van szó.

Egy szó mint száz: az EPICben nem csak hamburgert érdemes kérned, hanem érdemes végigkóstolnod az A la carte étlapot is! Ne legyél félénk, nyugodtan válassz kedvednek valót, itt garantáltan nem távozol éhesen (vagy szomjasan) !

Tetszett a cikk? Kövess Bennünket a Facebook oldalunkon, vagy tekintsd meg a képhez kapcsolódó galériát a további képekért! 

Hol találod az EPIC-et?

https://www.facebook.com/EPiCBurgerAndBar/

https://www.facebook.com/epicburgerbp/

https://www.facebook.com/EPICBARbp/

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr613723566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása