Két embertípus létezik: aki imádja, és aki utálja. A férjem nagy kedvence a csokoládé és a meggy találkozása: így sejthetitek, hogy mi melyik kategóriába tartozunk...
Elég ütősén néz ki, nemde? Vágjunk is bele!
Kezdésnek süssünk meg egy csokoládés piskóta alapot, tepsiben. Ebből fogjuk kivágni majd a formát, hiszen több rétegből áll a tortánk. Több receptet átnéztem, szerintem ezt érdemes használnotok: https://cookpad.com/hu/receptek/1925196-csokis-piskota
Egy tepsiből gyönyörűen kifér 3 kör, bár az utolsóval kicsit ügyesnek kell legyetek.
Ezt követően kezdjük el a rétegezést. A fekete erdő tortában 3 különböző ízvilág rejlik: a savanyúságot a meggy adja, az édes ízt a tejszínhab, majd az enyhe keserű ízvilágért a csokoládé ganache felel.
Utóbbi receptjével kezdem:
100 gramm jó minőségű étcsokoládét törjünk apró darabokra, majd tegyük egy tálba. 1 dl zsíros tejszínt forrósítsunk fel, majd öntsük a csokoládéra. Addig keverjük, amíg a tejszínt fel nem veszi a csokoládé, és egy homogén krém nem lesz belőle. Ha kihűlt, remekül lehet vele dolgozni.
A tejszínhabról érdemes átolvasni pár trükköt, hiszen fontos momentum: http://www.mindmegette.hu/tejszinhab-a-desszert-lelke-48508/
Javaslom, hogy mindenképpen adjatok habvixálót, és porcukrot az alapanyaghoz. (500 ml habtejszín lesz az alapanyagotok, amelyet keményre kell verjetek.)
És végül, a meggy: szerintem akkor a legfinomabb, ha egy kevés rumot, és cukrot kap előtte, és ebben ázik egy keveset. Az aromát okvetlenül kerüljétek, és ne sajnáljátok a meggyeket. Jelenleg fagyasztottat, vagy befőttet lehet kapni. Mindenképpen csepegtessétek le, mert eláztatja a süteményeteket.
Írta, és fordította: Anita, Kikapcsolódok blog
Eredeti cikk: whatcharlottebaked
Tetszett a cikk? Kövess Bennünket a Facebook oldalunkon is!