Teszteltem: ArtNatura – natúr kozmetikumok
2019. augusztus 06. írta: Anita Bé

Teszteltem: ArtNatura – natúr kozmetikumok

Teenager koromban alig vártam, hogy kozmetikum reklámot láthassak vagy a város legnagyobb drogériájába léphessek pénteken suli után, hogy felderítsem, milyen új kenceficék, sminkek és kozmetikumok érkeztek. Sok esetben a pillanatnyi öröm csalódásba fordult, mert a külcsín olyan összetevőt rejtett, ami problémákat okozott. Utazásaim alkalmával sokszor vásároltam natúr kozmetikumokat – görög szappan, olasz szájfény, német sport krém – amik csicsamentesen voltak hatékonyak. Az utóbbi években abszolút Natúr Fókusszal gondolkozom a kozmetikumok terén is.

 _dsc0149.JPG

Az elmúlt 10 napban az ärt natura szelekciómat teszteltem, amelyet a hozzám legközelebbi csomagponton vettem át.

Papír boxon akvarell-hatású levelek, széles etélt papírpárnák, kezeim között már érzem is az érzékcsiklandozó illatokat.

_dsc0151.JPG

ArtNatura geranium natúr dezodort: újrahasznosított - Magyarországon az egyedüli - papírtubusban kínált dezodor; a fedőt emelem; illatra kel a paszírozott zöld csoda. Az összetevők aktív szén – tisztít, magnézium – felszívja a nedvességet, szódabikarbóna – szagtalanít, nyílgyökérliszt – a púderes állaghoz, bio sheavaj és babassu olaj + caprilis olaj - bőrtápláló, bio ausztrál teafa illóolaj - baktériummentesít, levendula illóolaj - fertőtlenítő, geránium illóolaj – az illatozó muskátli összehúzó hatású – keverékei.

_dsc0171.JPG

Pár millimétert emelek a tubus alján, hogy elérhessen a paszta. Nekem az válik be, hogy körkörösen mozgatom a hónaljam bőrfelületét. Már az első napon - a nyári melegben – tapasztalom, hogy ugyan nedves lesz a hónaljam, viszont szagmentes, könnyedén friss. Reggel kenem fel a dezodort és kitart az esti tusolásig. Őszintén – kissé szkeptikusan indulok a heti edzéseimre és biztos vagyok benne, hogy a 40 fok meghúzza a határt; és nem, 1,5 órányi brutál edzés után is mindössze a nedvességet érzékelem, szagtalanul. A ruháimat nem foltozza. Tetszik, hogy az illata halvány, így a napi parfümöm zavartalanul ékesíthet. 10 nap alatt szinte alig fogyott a hengerből – ez igazán szimpi, mert eddig kéthetente rohantam a drogériába.

 _dsc0165.JPG

ArtNatura  sószappan – az egyiptomi idők, a fürdők és házi kencék jutnak róla eszembe. Mindegyik szappan egyedi mintázatú – az enyém, akár egy szőnyeg. Imádom, hogy a minta nem kopik le az első vizesítésnél, hanem minden este kíséri a zuhanyzásaimat. Az összetevők többek között extraszűz olivaolaj, napraforgó olaj, fehér és zöld agyag, valamint a kedvencem: finomítatlan tengerisó. Minden este, a teljes testemet – az arcom kivételével - tisztítom a sószappannnal. Elismerésemet az első alkalommal adom, mert a zuhanyrózsa vízsugarára egy cseppet sem esik szét/nyúlik. Az élményt az illat, a kényelmes bőrterítés és a sókristályok apró hegycskéi adják. Szintén alig kopott belőle a 10 nap alatt!

 _dsc0174.JPG

ArtNatura  hajerősítő sampon szappan – igen, jól olvastad, egy szappan, amivel a hajadat szappanozod. 4 hét alatt, csalános olivaolajos macerátumból készül; összetevőként barna sör, rozmaring és kubeba illóolaj társul pluszban. Meglepően egyenletesen, csodás illattal és kényelmes habkoronával terül a hajamon.

_dsc0180.JPG

Jól esik percekig szappanozni. Különösen megfog, hogy a festett hajam pigmentjeit biztonságban tudhatom, mert nincs hatása a hajfestékre. A hajtisztítás végén balzsamozást mindenképpen ajánlok. A sampon szappantól minden hajmosás után csillogó és vitalizált hajat kaptam.

_dsc0159_1.JPG

ArtNatura  citromos szájfény: édesmandula olaj, bio jojoba és ricinus olaj, ásványi pigment – a színt adja - és fényérzékenység tűrő citrom illóolaj koktélja. Minta habos-citromos pitét emelnék az ajkaimhoz; egyenesen imádom. Tetszik, hogy selymes állagú, nem csapódik ki belőle semelyik összetevő, csillogóan tetszetős és nem ragaszkodik makacsul a pohár széléhez sem.

 _dsc0156.JPG

Az ArtNatura -t ajánlom azoknak, akik a natúr összetevők világában gondolkoznak, akiknek fontos a természet a napi bőrápolásban is és mindemellett az illatok és színek szerelmesei.

 _dsc0173.JPG

Válj a természet MŰVÉSZévé az ArtNatura -val!

 

Elérhetőség: https://www.artnatura.hu/

https://www.facebook.com/artnaturacosmetics/

 

Írta: Sas Gabriella, fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7214997434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása