Teszteltem: Szín és testalkat workshop Styled by Meshy-vel
2019. május 23. írta: Anita Bé

Teszteltem: Szín és testalkat workshop Styled by Meshy-vel

Imádom a színes holmikat; elsőre az élénk színek fogtak meg mindig, aztán idővel elgondolkoztam azon, hogy valós-e a vonzalmam – illenek is hozzám ezek a színek vagy csak tetszenek.

...tanulható az öltözködés?...a divat diktál?...hány színt húzhatok fel egyszerre?...hol illeszkedik a szoknya helyesen?...bokacipő vagy sem?...hogyan válogassak kiegészítőt?...lehet a ruhatár önfenntartó és újrafelhasználó?

_dsc0324.JPG

Ezek a kérdések minden évszakváltáskor rám törnek és tanácstalanná tesznek.Egy szombat napsütéses reggelén érkeztünk Meshy-hez (Emese), hogy öten elmerülhessünk a szín és testalkat művészetében és megosszuk véleményünket a workshop módszerével. Friss narancslé, vizes uborkás, telített kávé, színes macaronok és málna; mindannyian Emese köré ülünk, felpattintjuk a színes kupakú tollainkat és izgatottan várjuk az intro-t.

Meshy egy divatbloggal kezdte a pályafutását; aztán végigkísérte magát a felismerés útján – miért nem érzi jól magát a feketében, mi a furcsa a hófehérrel, ha hamvas szőke a haja és rikító rúzzsal sminkel. Meshy külföldön, a Color Me Beautiful akadémiáján tanulta ki a stílustanácsadást, megismerte az „Évszak elmélet”-et és 30 év stílustanácsadási tapasztalatát. Mára hivatásává vált, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki, amihez a divat mindössze inspirációt nyújthat.

_dsc0269.JPG

Először is pontosítjuk a fogalmakat: addig, ameddig egy divat stylist azért dolgozik, hogy „wow”-hatást kreáljon veled, a stílustanácsadó megtanít arra, hogy mi áll jól neked a mindennapjaidban.

_dsc0309.JPG

Kíváncsian matatunk a színes kártyák és lapok között, miközben elsajátítjuk a színelmélet bázisát. Ha az alapszínekhez (kék, piros és sárga) sárgát adunk megkapjuk a meleg színeket, ha kéket, a hidegeket. A színek továbbá világos és sötét, valamint élénk és tört árnyalattal jellemezhetők. Az „Évszak elmélet” az eredeti bőr-, haj- és szemszínünk milyenségéből analizál. Elérkezett a „kendőzés” ideje. Egy kényelmes székbe csöppenek, előttem egy tükör, az arcomat a friss, természetes fény világítja. A hajamat fehér fejkendővel,  a mellkasomat fehér előkével fedem, mert a „kendő”-zés alkalmával közel 90 színnel társítjuk arcomat – ez biztosít arról, hogy a festett hajam ne zavarja az összképet és a jelenlegi ruházatom ne terelje a figyelmet.

_dsc0263.JPG

Először az ékszerszíneimet „kendő”-zzük; az ezüst és a világosabb arany van velem. Ahogy peregnek előttem a kendők; drámai a hatás. Rajtam kívül négyen reagálnak azonnal a látottakra. A számomra jó színtől kivirul az arcom, enyhülnek a szemeim alatti karikák, fehérebbek a fogaim, egészséges az ajkam; a „nem jó” színek szinte betegnek mutatnak. Körvonalazódik a színeimet tartalmazó kendőkupac, amelyet karöltök és a kanapéra viszek.

_dsc0314.JPG

Közösen tipizálunk; „élénk tél” vagyok, fontos, hogy egyszerre teljesüljön a hideg-sötét-élénk jelzők hármasa, mert ez adja a típusomat. Nagyon örülök, hiszen igazolást nyert az élénk színekhez vonzódásom valósága, még a „kuka-sárga” is jól áll, a hideg neon színekkel együtt.

Meshy szerint az a jó, ha nem okoz teljes meglepetést a végeredmény, mert ha nem más, részeiben használta az ember eddig is. Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy a vidám, pörgős és beszédes jelleg kapcsolódik a színeimhez.

Visszaülünk az asztalhoz és megismerjük Emese színkártyáit, amikből lehet rendelni a típusodnak megfelelő válogatást; amikor vásárolni mész, egyszerűen csak kicikkejezed és máris ellenőrizheted, hogy jó lesz-e neked az a ruha.

Egy outfitben egyszerre maximum 3 színnel érdemes alkotni, amibe a kiegészítők is beletartoznak. Némi frissítés után újra asztalhoz ültünk és a testünk formavilágával haladtunk tovább. Egyesével vettük végig mindannyiunk testalkatát – akár a „kendő”-zésnél.

_dsc0320.JPG

Általános testmagassággal és homokóra formával rendelkezem; ezen a vonalon haladunk a ruhadarabok terén tovább. A homokóra formának az öltözködéssel a forma kiemelése a feladata, így alapvetés, hogy a felsőrészt be kell tűrnöm mind a nadrágba, mind a szoknyába – több kilóval „könnyít”, a zsákszerű és alaktalan fazonokat pedig övvel alakíthatom magamra.

A mintákkal sosem tudtam mit kezdeni, ha ruhaválasztásról volt szó; Emese megmutatja, hogy a minták mindig a testmagassághoz aránylanak, az átlagos magassághoz a közepes minta (8-10 cm) passzol, a magasak öltözhetnek nagyobb mintákba. Külön kérdésem a szoknyahelyesség. Megtapasztalom, hogy a szoknya a derékon kell, hogy eredjen és a hossza térdig vagy picit alá érjen  – csodás a hatás, amit még meg kell szoknom ugyan, hiszen eddig teljesen rosszul éreztem a szoknyáimat.

Az én testalkatomnál a vonalak és vágások aranyszabályát is hamar megértem; a függőleges vonalak rajzolatára törekszünk, a vízszintes vonalaknál a ferde, lefelé mutató állás a helyes minden esetben. Vizionálom, hogy a teljes, felruházott testemen hol és hogyan futassam a vonalakat helyesen. Emese színpaletta kínálót ad mindegyikőnk típusához, ahol a szem, száj és arcpír színeket látom összesítve.

_dsc0329.JPG

Ha nincs kedved sminkelni használj rúzst vagy szuper felsőt; az arcod közelében egy kiegészítő színt; alkalmazd azt a színt az alsó tájon szoknyában, nadrágban, cipőben, ami a palettádban nincs. Beszélgetünk a ruhák egészséges körforgásáról is; amit már nem hordasz eladod és abból veszed az új darabot.

Ha választanod kell, a színt vedd a szabás elé.

A workshop teljesen új irányt nyitott az outfitmenedzsmentem terén.

Styled by Meshy-t ajánlom azoknak, akik szeretnék megismerni a testük színeit, megtanulni globálisan látni a megjelenésüket, színséffé válnának, tizen- vagy akár hetvenévesek, nők vagy férfiak; elérhetők Budapesten, Veszprémben vagy online.

Az online tanácsadás lehetősége mellett Meshy angol nyelven is dolgozik.

Kellemes színTESTelést!

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/styledbymeshy/

Írta: Sas Gabriella, fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4714852582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása