Teszteltük: Bonjour Cafe
2018. december 17. írta: csabazsee

Teszteltük: Bonjour Cafe

A IX. kerület szívében egy eldugott utcában találtunk rá a Bonjour Cafe által árasztott nyugalomra. A sarokban megbújó kávézó igazán jó hangulatot kelt. Békés, csendes környezetben volt lehetőségünk egy egyszerű, de annál finomabb reggelit elfogyasztani. Amint beértünk, kellemes zene fogadott minket. Hamar fel tudtunk oldódni a barátságos enteriőrben, ami nem túldíszített, inkább ízléses elrendezésű. Bent 15 vendég fogadására van lehetőség, azonban amikor beköszönt a tavaszi jó idő, a kinti teraszon is kiszolgálnak minket.

unadjustednonraw_thumb_31e4.jpgA reggeliző úgy hirdeti magát, hogy “családias környezetben, megfizethető áron”, ami igaz is, tényleg nagyon bensőséges hangulatot áraszt, az árak pedig valóban barátiak. Az étlap ízeit mind a helyi kívánalmak, mind az erre gyakran megforduló külföldi vendégek ihlették, többek között szendvicsek, tojásételek, tortilla, angol reggeli, buggyantott tojás, bécsi virsli és amerikai palacsinta közül lehet válogatni. Italok tekintetében teák, olasz pörkölésű kávék és gyümölcslék közül választhatunk. Ha igazi reggeli felébredésre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni az olasz pörkölésű kávékat is. A valóban karakteres és kellemes ízek mellé megfizethető árak társulnak, ezáltal lehetőségünk van többféle ételt is kipróbálni, esetleg kombinálni.

Mi egy angol reggelit kóstoltunk, amit egy, illetve két személyre is van lehetőség kérni. Ez a fogás tartalmazott bacont, tükörtojást, virslit, grillezett paradicsomot és babot toast kenyérrel. A tálalás egyszerű, de az ételek finomak és frissek. Megkóstoltunk még egy tortillát, ami sajttal, sonkával, paradicsommal és rukkolával volt töltve. Az ételek mellé cappuccinot fogyasztottunk. Minden nagyon ízletes volt, azt kaptuk, amit vártunk.

unadjustednonraw_thumb_31c9.jpg

Miközben felszolgálták az ételeket, beszélgettünk Annával, a reggeliző tulajdonosával. Elmesélte, hogy három éve nyitotta a reggelizőt és az volt az eredeti célja, hogy a helyiek számára biztosítson egy törzshelyet, ahova le tudnak járni egy könnyű reggelit vagy kávét elfogyasztani. Ám idővel a külföldiek is felfedezték, ennek megfelelően alakították ki az étlapon található ételeket is. Ahogy Anna fogalmazott, nem az vot a célja, hogy egy nagyon „fancy” helyet hozzon létre, hanem inkább az, hogy a Bonjour Cafe egy egyszerű, megfizethető reggelizőként váljon ismertté, és hogy a környéken lakók szívesen járjanak ide, bármikor lejöhessenek beszélgetni a többi törzsvendéggel. Nyáron a teraszra is ki lehet ülni, a környék nem túl forgalmas, ezért nyugodt körülmények között fogyaszthatjuk el reggelinket.

unadjustednonraw_thumb_31e0.jpgA napindító finomságokon túl ebédelni vagy vacsorázni is betérhetünk, többféle pizza közül választhatunk, melyek a kávézóban frissen kerülnek kisütésre. Nagy sikernek örvend a paleo pizza és az ételek tekintetében a glutén-, és laktózérzékenyek igényeire is gondoltak.

unadjustednonraw_thumb_31dc.jpgA benti térben 2 és 4 fős sötétbarna faasztalok és egy kanapé kapott helyet. A design letisztult, télen bekuckózós jellege van, lehetőségünk van például egy meleg tea elfogyasztása mellett nézni a hulló hópelyheket. A berendezés nem zsúfolt, sőt, vannak egymástól kicsit távolabb eső asztalok is, így téve lehetővé a nyugodt beszélgetéseket. A nagy ablakok világossá és tágassá teszik a teret.

img_9032.JPGA Bonjour Cafe lehetőséget nyújt céges rendezvények befogadására is, tíz főtől kedvezményt biztosítanak. Családi összejövetelek, szülinapok, évfordulók kerülhetnek itt megrendezésre, maximum 20 főig. A kávézó egyedi igényekre is nyitott, de vannak előre meghatározott csomagjaik is, amikből választhatunk.

unadjustednonraw_thumb_31ca.jpg

Nekünk különösen tetszett, hogy a külföldi ízlésnek is teret hagynak, így ugyanis mi, magyarok is kóstolhatunk számunkra nem mindennapi reggeli fogásokat, például a buggyantott tojást. A Bonjour Cafet főként azoknak ajánljuk, akik megfizethető áron finomat szeretnének enni, nyugodt, barátságos környezetben.

 

A Bonjour Cafe Facebook oldala: https://www.facebook.com/bonjourcafepava/

Írta és fényképezte: Novák Dóra, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr914489680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása