Teszteltem: Naphegy Kiadó
2018. december 11. írta: Anita Bé

Teszteltem: Naphegy Kiadó

Számomra kiemelten fontos az olvasás. A nagymamám tanítónőként dolgozott egész életében, így már óvodás korunkban simán tudtunk írni-olvasni. Mama könnyedén szerettette meg velünk az olvasást, hiszen már akkoriban is remek könyvek álltak rendelkezésünkre. Imádtam, hogy a fejemben megelevenedtek a könyvben olvasott alakok-történetek…

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq.JPG

Ezen oknál fogva gyermekemnek is már sokat olvasok pici kora óta. Vannak napok, amikor hidegen hagyja, és inkább autókkal játszana, de úgy gondolom ez teljesen természetes. Erőltetni semmit nem szabad, ez az egyik nagy titok, amit szülőként érdemes figyelemben tartanunk.

Biztosan Neked is nagyon fontos, hogy legyenek olyan minőségi olvasnivalók a gyermeked szobájában, amit évről-évre elő tud venni, és ne csak átmenetileg porosodjanak a könyvespolcokon. Ez a cikk azért íródott, hogy tudd mi az, amit érdemes kitenni arra a bizonyos polcra, és mi lesz az, amit pár év múlva is örömmel vesztek majd elő.

A Naphegy Kiadó közül 3 könyvet vettem most górcső alá, amit az Ő korosztálya is már szívesen hallgat, a nagyobbak pedig már örömmel olvasnak.

Kicsi Mimi Karácsonya:

Ez a mesekönyv a picurka kezekbe is könnyedén illeszkedik, hiszen leporelló mérettel rendelkezik. A grafika ámulatba ejtően szép, így a kicsik figyelmét azonnal megragadja. A betűméret tökéletes, a legkisebbek is könnyedén el tudják olvasni.

q.JPGqq.JPG

Tamás Zsuzsa mesekönyve elröpít bennünket nyusziországba, ahol Mimi életébe tekinthetünk be. A könyvet olvasva megértethetjük gyermekünkkel többek között az empátiát is. A kicsiny főhős apró kalandjait figyelhetjük meg, és csupa olyan dolog merül fel Nála is, ami bennünket is érdekelhet…

24 karácsonyi mese:

Egészen biztosan ez lesz az a mesekönyv, amely minden évben elő fog kerülni nálunk. Az adventi naptár kibontása után a kisfiam már magától hozta ezt a könyvet, hiszen tudta, hogy melyik szám következik. A mesekönyv leginkább a szövegre fókuszál -érdemes megjegyeznem, hogy remek betűmérettel, és betűtípussal rendelkezik: könnyedén olvasható a kicsik számára is-.

qqqqqqqqqqq.JPGqqqqqqqqqqqqqqq.JPG

A könyvben található illusztrációk kézzel festettek, rajzoltak benne. Van olyan kép, amit ha tehetnék, még a gyermekem szobájába is kitenném…:)

A termékben külön tetszik, hogy minden naphoz a megfelelő mese illeszkedik. December 6-án egyértelműen a Mikulásról szól a történet, míg 24-hez közeledve már a karácsonyfavásárlásról olvashatunk.

qqqqqqqqqqqqqqqq.JPG

A könyv elég vastag, remek kötést kapott, mindenképpen érdemes rá beruházni.

Meseatlasz:

Ezt a terméket talán én jobban vártam, mint a gyermekem. Talán okkal is, mert nagyobb gyermekeknek inkább való, mint az egészen picurkáknak. A szöveg betűméretei itt már apróbbak, a tapasztaltabbak tudják ezen oknál fogva leginkább olvasni. Nagyon tetszik, hogy a klasszikus meséket részesítették ebben a termékben meg, így már-már nosztalgikus élmény volt lapozgatni. (Óz, a nagy varázsló, Jancsi és Juliska..)

qqqqq.JPGqqqqqqq.JPG

Kedvenc részem a mesekönyvben egyértelműen a térkép. Jómagam külön történeteket is megalkottam belőle, amit aztán a kisfiam boldogan hallgatott

qqqqqq.JPG

Órákig tudnám nézegetni, nagyon szép illusztrációt kapott Claudia Bordinnak köszönhetően.

/Claudia Bordin szenvedélyesen szereti a színeket, és annak megannyi árnyalatát. Rajzot is tanított egy általános iskolában, így értette meg a gyermeki fantáziát, és képzeletvilágát. /

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/naphegy/

https://www.naphegykiado.hu/

Írta, Fényképezte: Anita, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu  oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr514471618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása