Teszteltem: Bibe ékszerek
2018. december 05. írta: csabazsee

Teszteltem: Bibe ékszerek

Beton...erről a szóról eddig a recsegő hang, az építkezések zaja és a betonkeverő örökmozgó tartálya jelent meg elmémben. A cement, kavicstörmelék és víz hármasából született meg a Bibe ékszer.

Vasárnap Orsinál jártam a WAMP piacterén, hogy személyesen vehessem át négyszög gyűrűmet és háromszög füli szettemet.

dsc_5193.jpg

A kínálók pötty- és klasszikus kapcsos fülbevalókat, a (T)etraéder(H)exaéder(O)ktaéder(D)odekaéder(I)kozaéder kollekció első generációs és mini nyakláncait, kerek- és négyzetes gyűrűket, mandzsetta gombokat és hívogató női színességet tártak elém.

A Bibe ékszer születése egy négyszögletű gyűrű ékjének elvesztésével kezdődött – az alkotó testvére éppen a beton világában tevékenykedett; ez a bizonyos beton vált a gyűrű új koronájává.

Miután végignéztem az ékszereket és beszélgettünk, alig vártam, hogy feltárhassam Bibémet!

Faforgács színű papír doboz, arany díszes design szalag – emelem is a fedelet.

dsc_5169.jpg

Erdei állatok ceruzarajza tárul elém – még egy hajtás és tapintom is a négyszög gyűrűt.

dsc_5176.jpg

Fémből készült, állítható sínnel, olajzöld beton a díszem egy résznyi ezüst színű festéssel.

Először a középső, majd a mutató ujjamra húzom. Tetszik, hogy ugyan a beton légiesen könnyed, a gyűrű maga egyfajta súlyt és ezzel karaktert ad viselőjének, az ujjamnak.

dsc_5179.jpg

Az ékszerekhez Orsi pigmentekkel kevert betont használ – szinte minden évben érkezik hozzá új színötlet – ami káprázatos színeket eredményez. Az olajzöld kombináció is egy törzsvásárló kívánságára készült. Minden egyes ékszer Orsi kezei között válik valóra.

A gyűrű széleinek eldolgozása precíz, a betonkeverék szelíden ül a gyűrű hordozójában. Tapintása abszolút puha – semmi okom attól tartani, hogy a ruhám egy finomabb szálába akadok majd. Tetszik, hogy ujjam szinte felét felruházza nagyságával.

dsc_5187.jpg

A fülbevalót érintem.

Háromszög, acélspecialitás (amely rozsdamentes, antiallergén, kopás- és saválló) foglalatban helyezkedik el az olajzöld betonkeverék, amit arany szín varázsol meleggé.

dsc_5207.jpg

Az arany szín eldolgozott, teljesen szintben áll a betonnal. A fülbevalót rugójával rögzítem – kényelmes és biztonságos megoldás. A rugó kattanó hangja és a rovátkába illeszkedés mozdulata bizonyíték a helyes fülbevalózárásra. A speciális acél a fémérzékenyeknek nyújt segítséget.

A geometrikus formák adják az alapot, a színek pompája pedig csatlakozik – csoda sárga, púder rózsaszín, menta, világos szürke, lila, indigó, türkiz.

dsc_5196.jpg

Az ékszerek cseppállók – ne áztassuk őket vízben, illetve tartsuk távol a gyógyvizektől és a sós víztől. A keletkezett szennyeződésektől radírral tisztíthatjuk meg Bibéinket.

Újdonság a növényékesítő és a gyűrűpihenő!

December hónapba léptünk vagyis itt az ajándékozás időszaka. Az ajándékozás ötleteléseként született meg a Birules doboza, amelynek egyik alkotója a Bibe ékszer.

A Bibe ékszereket Neked ajánljuk, ha magadon szeretnéd érezni a geometria valós csodáját, ha tetszik a beton textúrája, ha élvezed a színeket és vágysz az elemi nőiességre.

Kellemes GEOékelődést kívánunk!

 

Elérhetőségek:

https://www.bibetonshop.com/

https://www.facebook.com/Bibeton/

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu és a Minimag.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1814403050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása