Teszteltem: Vinimi
2018. október 17. írta: Anita Bé

Teszteltem: Vinimi

Felnőttként tudjuk, hogy a legjobbat azzal tesszük a lábunknak, ha mezítláb járunk vagy olyan lábbelit választunk, ami kényelmes és egészséges. A gyermekeink esetén erre különös figyelmet kell fordítanunk, hiszen egy jó cipő megválasztásával megalapozhatjuk, hogy a láb, a gerinc és az izmok egyaránt egészségesen fejlődjenek. Mégis, számukra is az a legjobb, ha mezítláb sétálnak!

1_31.jpg

Ha olyan cipellőt keresünk, ami bébiknek, totyogóknak ugyanúgy megfelel, melegen tart, de nem korlátozza a talp megfelelő mozgását és a külleme is szépséges, akkor figyeljetek, mert bemutatok egy márkát, ami nem fog csalódást okozni!

A Vinimi, olyan kiscipőkkel állt a vásárlók elé, amelyeket a márka megalkotó, Barbi kisfiának igényei ihlettek. Minden apró lábbeli Magyarországon készül, nagy szeretettel és odafigyeléssel. A márka megálmodója, saját kezűleg szabja a cipellőket, édesanyja, valamint egy varrónő barát pedig a varrásban segédkezik. A termékek külső része minden esetben 100% pamutvászonból készül, a belsejük az évszaktól és mérettől függően változik, így ősszel, télen bolyhos pamutbelsőt kapnak a cipőcskék, tavasszal, nyáron és az újszülöttek szánt topánkák pedig organikus pamutbelsőt.

2_23.jpg

Puha, könnyű, oeko-tex standard minőségű anyagból készült aprócska csodák ezek, amelyek kecskebőr talpat kaptak (apróbb méretek kérhetőek vászon talppal). Már ránézésre szuper kényelmesnek tűnnek és a gumírozásnak köszönhetően végtelenül könnyű feladni az apró lábacskákra. A gumírozás nem szoros, nem bő, pont tökéletes, ezáltal a cipőcskék biztosan nem pottyannak le a lábikókról, de nem is szorítják azokat.

Mielőtt a saját tapasztalatinkra kitérnék, pár érdekesség a márkáról:

A Vinimi hivatalos „születésnapját” 2017 november 5-re teszi, ekkor került fel az egyik nagy közösségi portálra a logó, amely egy nagyon kedves- véleményem szerint könnyen felismerhető- Cavalier King Charles spánielt ábrázol, aki Barbi családjának a házi kedvence és az egyik grafikus barátjuk tervezte. Természetesen, a cipőcskék ötlete, megalkotása és tesztelése jóval korábbra tehető. A márka nevét elsősorban Barbi kisfiának a beceneve inspirálta és a logó kiválasztásában szintén nagy szerepe volt a kislegénynek.

A szépen csomagolt terméket csinos, fehér papírdobozban, fekete madzaggal átkötve, a márka logójával ellátva, a nevemre címezve kaptuk. Már itt megmutatkozott, hogy a termék megálmodója komolyan veszi a munkáját, hiszen nagyon igényes formában érkezett a csomag. A dobozt felnyitva, selyempapírba bújtatva, kedves köszönőlevél és egy vásárlói tájékoztató mellett találtuk a cipellőket. Csodás mályvaszínű, lágy anyagú, légiesen könnyű apró lábbeliket tarthattunk a kezünkben.

3_25.jpg4_24.jpg

A kislányom első nap csak ismerkedett vele, viszont azóta már ő kéri, hogy vegyük fel. A talp anyagának köszönhetően nem csúszik (teszteltük), lehet benne sétálni, de a futást is bírja. A kislányom ugyan már jár, de kipróbálta kúszás-mászás közben, az anyagán látszik, hogy erős, bírja a strapát, egyhamar nem fog elkopni. Ha biztosra mennétek a kopással kapcsolatban, akkor a Noosi kollekcióban olyan cipőcskéket találtok, amelyek egy plusz anyagtartósító bőr orr-részt kaptak, így védelmezve a puhább kelmét a korai elhasználódástól. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez a fazon nem csak strapabíró, de nagyon vagány is!

5_18.jpg

A cipellők zoknival és anélkül is kényelmesek, melegen tartják az apró talpakat és védik őket a sérülésektől. Járásképes gyerekeknek elsősorban benti használatra ideális, hiszen a kecskebőr talp nagyon finom, puha, így az kinti használatnál-véleménye szerint- könnyen megsérülhetne. Apróbb babáknak szabadlevegőn, a babakocsiba szintén kitűnő választás.

6_17.jpg

A Vinimi márka a Facebookon és az Instagramon fellelhető. A szépen megkomponált fotók között böngészve egyszínű és mintás termékekre bukkanhattok. A Bolt fül alatt találjátok a jelenleg elérhető termékek listáját, árakkal együtt.

7_12.jpg

A Basic kollekció a 2018 tavaszi/nyári időszakra készült, de jelenleg is választható opció, közöttük 7 egyszínű fazon elérhető. A Flower Power cipőcskék igazi csajos darabok virágmintával, az Into the woods lábbelik pedig kedves erdei motívumosak, egy ilyen topánka akár most őszre is remek választás lehet. A Noosi kollekció plusz orrvédelmet kapott, a Star was born csillagos cipellők pedig a legapróbbaknak készültek. Ha ezek közül nem szimpatikus egyik sem, akkor választhatjátok még a Salmon Smoke csodaszép mintáját, de repülős és autós darabok szintén készültek. Az őszi-téli kollekció már megjelent és a cipőcskék meseszép, évszakhoz illő színekben (vakondszürke, rozsda, petróleumzöld stb.) pompáznak. A márka tartogat még ez évre meglepetéseket, úgyhogy érdemes követnő őket, hogy az újdonságokról se maradjatok le!

A képek között található még a mérettáblázat, amely átlátható, így könnyen kiválasztható belőle az ideális talphossz. Jó tanács: Mindig 0,5 cm-el nagyobb hosszból válasszatok! Kérdés esetén viszont nyugodtan fordulhattok Barbihoz, mert nagyon készségesen és kedvesen segítségetekre lesz.

8_7.jpg

Olyannyira kedveli a kislányom az új topánkáit, hogy én szinte már megirigyeltem tőle! És hogy szerintem miért érdemes Vinimi cipőt választani a csemetéteknek?! Nos, azért, mert minden darab nagyon szép, stílusos megjelenésű, ideális választás a fejlődésben lévő lábaknak, könnyen használható, Magyarországon készül, saját kezűleg kiszabva szívet-lelket belevarrva, szeretettel és valahogy ez érződik ezeken a darabokon.

 Azt hiszem, ezek miatt sokkal többet ér, mint egy tucat darab!

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/vinimi.hu/

Írta, fényképezte: Kisa-Nagy Viktória, Kikapcsolódok blog

 

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr2214306273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása