Teszteltem: Chefparade
2018. október 09. írta: Anita Bé

Teszteltem: Chefparade

Gyerekkoromban a számat tátva néztem, hogy a szüleim különböző csillogóan fényes eszközökkel, pár mozdulat alatt mesés ételeket készítettek…
dsc_3295.jpg

Az ember gyűjtögeti a recepteket, az inspirációkat vagy egyszerűen csak sóhajt egyet: úgy ennék egy jó mexikóit!

Mi lenne, ha Te magad készíthetnéd el az ételremeket a saját kezeddel egy olyan helyen, ahol megtanulhatod a nyersanyagok beszerzését és a frissen elkészült fogások tálalását?

Persze nem egyedül, hanem csoportosan, egy olyan helyszínen, ahol minden konyhai eszköz és csecsebecse adott; a szakáccsal párhuzamosan alkothatod a kiválasztott menüsor fogásait és a pár órás közösségi formálóerő is megteszi a hatását!

Hát ez az: Chefparade!

dsc_3143.jpg

A Chefparade Tex-Mex kedvenceink kurzusán jártunk, ahol avokádós mexikói ráksalátát készítettünk előételként, majd Texas tortilla levest, mini marha burrito-t, csirkés enchillada-t és a menü részeként, három tejes mexikói süteményt desszerteltünk.

Kezdjük is az elején...

Megérkeztünk a Chefparade bécsi úti főzőiskolájába, ami olyan, mintha egy hatalmas gasztro-kultúr-spa-ba léptünk volna; a tágas térben szakácskönyvek, fűszerek, világkörüli dekorok, bárpult, hangulatos lámpák, kényelmes székek fogadnak minket, továbbá Bartal Sándor, a kurzusest szakácsa.

 dsc_3135.jpg

Sándor pár percben mesél a fogásokról és az alapanyagokról – attól, hogy mexikói, még nem fog halálra csípni minket a chilli paprika.

Belépünk a csillogó előkészítőpultok és tűzhelyek birodalmába: porciózott nyersanyagok fogadnak minket. Ma esti főző-párommal neki is látunk – követjük Sándor lépéseit.

Az előételhez szükséges zöldségeket felaprítjuk, majd megtanuljuk a garnélarák „páncéltalanításának” műfogását és már sercegnek is a serpenyőben. Sándor figyelmeztet, hogy a serpenyő bármikor „tüzelhet” – ez természetes; csak szépen táncoltassuk tovább a rákjainkat.

 dsc_3178.jpgdsc_3207.jpg

Elképesztő ínycsiklandozó illatfelhők gomolyognak a főzőpultjaink felett.

A rák elkészült, így csinos poharakba jégsalátát, a többi összetevőből megalkotott salsa szószt, avokádót és a rákot rétegezzük.

Máris fogyasztjuk!

dsc_3260.jpg

A rák finom sült kérge roppanós belsőt takar, majd keveredik hozzá a korianderes salsa-s duo és a jégsaláta zöldellése – gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy minimum egy „mMm” ne hagyja el szánkat minden egyes villázgatás alkalmával.

Pattanunk is fel, hogy előkészítsük az enchillada-t, hiszen a sütő várja.

Enchillada szósszal (kedvenc összetevőnk a füstölt fűszerpaprika) center mártásolást végzünk, jöhet a húsos betét, csavar technika, szószos ágyalás és sajt – sütőbe helyezés.

Amíg aranyosra sül, levest készítünk.

Az alaplé több órás procedúra, így azt készen kapjuk; hagymákat pirítunk, fűszerelünk, az alaplével felöntünk és összeforralunk.

Egy mélytányér közepébe tépett csirkemellből, kukoricából, jalapeno-ból, avokádóból, tortilla csíkokból álló halmot építünk és az elkészült levessel körbemerjük. Azonnal asztalhoz visszük és megesszük.

 dsc_3271_1.jpg

A leves húsos alapíze mellett a friss hagymás és paprikás zöldség harsog, amit a csirke és kukorica édesít, az avokádó krémesít.

Burrito-t tekerünk, és ekkor a marha hátszín barnul, közben az egyik legfontosabb fűszer, a római kömény hull a serpenyő tartalmára. Kaliforniai paprika, lilahagyma (félkarikázva – ez újdonság volt számunkra), paradicsom.

A burrito búzalisztből készült tésztáját a marhahússal csomagoljuk, vízzel selymezzük, hogy ne penderedjen fel, fogpiszkálóval rögzítjük a csőboríték alakú burrito-t és olajozott serpenyőben ropogósra sütjük.

 dsc_3301.jpg

Frissen készítve igazán finom, így csoportosan újra eszünk: a hús szaftos, a pirult tészta kínálja a következő falatot.

Időközben az enchillada is elkészül: ez egy olyan mexikói egytál étel, aminek alapját a kukoricalisztes tészta adja. A csirkés tölteléket koronázza a karamell színű sajtos-szószos látvány. Lassan a kómálás szakaszába lépnénk – ezt Sándor már tudja – ezért, még a desszert előtt, közös erővel a használt eszközöket a megfelelő mosogatókba helyezzük.

 dsc_3288.jpg

Miközben beszélgetünk, tálaljuk a triótejes sütit. Szimpla piskótának tűnik, ám a tészta a csodás tejes, rumos öntetet rejti, ami szánkban terjed. Puha, mégsem szottyos textúra kerül villánkra.

Ezzel a mai este zárult, de mi már most azon kattogunk, hogy legközelebb, melyik kurzuson főzzünk…

A recepetet papíron és email-ben is megkapjuk és Sándor bíztató szavaival lépünk az este friss levegőjére – célszerű mielőbb otthon is elkészíteni a menüsort!

Az évben bármikor vár a Chefparade, ha akarod egy hétköznapi estén, romantikus randi keretében, rendezvényen, ha akarod a gyerkőceidet nyári táborban vagy csapatépítésen.

Muchas Gracias – fantasztikus élmény volt!

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/chefparade.hu/

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte, videózta: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek, és a videó tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314291147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása