Teszteltem: Tölcsibe
2018. október 01. írta: Anita Bé

Teszteltem: Tölcsibe

Egy stílus, mely Amerikából érkezett kishazánkba, s egyedi kialakítású ízvilágával röviddel a nyitás után máris a „A legjobb nemzetközi streetfood hely” címet érdemelte ki a Hungarian Street Food Awards versenyen.

img_4899.jpg

20 cm fullra töltve” – hangzik a Tölcsibe jelmondata, amely arra utal, hogy innen bizonyára nem fogunk éhesen távozni. A Tölcsibe koncepciója Amerikából származik, s tulajdonképpen két kedvelt étel kalandjából született meg a sós tölcsérbe töltött ropogós bundájú csirkemellfilé, különféle szószok és zöldségek. Az eredeti változat, mellyel a magyar tulajdonosok a tengerentúlon ismerkedtek meg, csak húst és szószt tartalmazott, s a tölcsér is édesebb változatban készült. Ők azonban egy olyan verzió megalkotásán dolgoztak, mely megfelel a magyar ízlésnek: a mindig friss, ropogós bundában sült csirkemellet kefirben pácolják, s egyedi fűszeres lisztkeverékben forgatják meg, mielőtt kisütik. Ehhez ízletes szószokat és zöldségeket adnak, úgy gondolják ugyanis, hogy a magyarok igénylik az egészséges hozzávalókat, s így lesz teljes a töltött tölcsér.

Magyarországon először találkozhatunk a Tölcsibe koncepciójával, de még Európában is csak elszórtan jelenik meg a street food piacon. A hazai megalkotók elismerik, hogy nem ők az ötletalkotók, ugyanakkor olyan egyedi ízvilágot hoztak létre, mely magáért beszél: a nyitás óta nagy népszerűségnek örvend a hely, az elnyert díjnak köszönhetően pedig a Forbes-ban is írtak róluk. Már most kaptak többféle megkeresést arra vonatkozóan, hogy nyissanak máshol is éttermet, illetve céljaik között szerepel az is, hogy a Tölcsibe fesztiválételként is ismertté váljon.

 img_4871_1.jpg

Ez a különleges finomság a Wesselényi utcában található. Remek választás, ha kedveljük a street food-ot, a csirkét, vagy ki szeretnénk próbálni valami egyedit. A helyszín lehetőséget biztosít arra is, hogy az éhes bulizók betérhessenek éjjel enni valami tartalmasat, hiszen hétvégén hosszabbított nyitvatartással várják a betévedőket. Ezenkívül rendelni is lehet tőlük, például a Netpincéren, s az egyik legnagyobb elismerésként tartják számon, hogy az emberek úgy gondolják, a töltött tölcsér élőben is olyan jól néz ki, mint a képeken. És akkor az ízéről még nem is beszéltünk… 

Mi is izgatottan vártuk a Tölcsibe élményt: alapvetően a tölcsérbe 120 g csirkemell, friss zöldségek, szósz kerül, s az étlapon 5 féle kombinációból választhatunk, illetve 3 Monster tölcsérből, ami annyiban különbözik a többitől, hogy dupla hússal van töltve és nincsenek benne zöldségek. Azaz utóbbi az amerikai mintára készült. A tölcsérek mellé sültkrumplit és ropogós tortilla chipset kérhetünk, illetve többféle szósszal tehetjük még intenzívebbé az ízélményt. Az étlap teljes mértékben egyedi kialakítás eredménye, és sok-sok kísérletezés után válogathatunk a különféle ízvilágok között.

 img_4892.jpg
Mi egy Pesto-Mozzarella és egy Kapor Ranch tölcsér mellett tettük le a voksunkat. Előbbi a megújult étlapról származik, azaz még csak most ismerkedik vele a közönség: csirkemellfilét, rukkolát, szárított paradicsomot, kapribogyót, zöld és fekete olívabogyót és pesztós-mozzarellás szószt tartalmaz. Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, kissé mediterrán hatást idéz, a hús pedig valóban ropogós és isteni finom. A szósz nem túl tömény, s nem nyomja el a hús és a tölcsér ízét. Ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, az a tölcsér. Egyszerűen tökéletes: ropogós, megfelelő vastagságú és nagyon finom. Egy sós waffle az alapja, amit helyben készítenek, felcsavarják és keményítik. Remekül el van találva az édes-sós arány, s a töltelékkel együtt beleharapva valódi ízorgiában van része az embernek. A tálalás is igényes: fa tálcán érkezik a tölcsér, a sültkrumpli pedig kis bödönben.

img_4895.jpg

A Kapor Ranch szintén csirkemellfilét tartalmaz, friss petrezselyemmel, kaporral, snidlinggel, újhagymával és fokhagymával társítva. Mindkettőről elmondható, hogy nagyon laktató, aki nincs hozzászokva a nagyobb adagokhoz, úgy kell legyűrnie. Kíváncsiságból és a tulajdonos ajánlásával még belekóstoltunk egy Monster tölcsérbe is, melyben dupla hús és jalapeno-cheddar szósz vett le minket a lábunkról. Ezt kifejezetten azoknak ajánljuk, akik húsimádók, s nem feltétlen igénylik a zöldségeket. A finomabbnál finomabb falatok leöblítéséhez limonádék közül is válogathatunk.

 4.png5.png

Minden elismerésünk ahhoz, hogy ilyen nagy gonddal lett kialakítva az ízvilág, mert tényleg nem csalódtunk. Mind a kinézet, mind az íz nagyon magas színvonalú. A hely kialakítása is kellemes: a design letisztult, a sárga-fekete-szürke kombináció otthonossá teszi a környezetet. A bárszékek és magas asztalok büfé-hangulatot idéznek, jó időben pedig kint is helyet foglalhatunk. A tulajdonosok kedvesek, nincsenek elszállva, szerényen törekednek a legjobbra, s az eredmény látható: az embereknek bejön a hely. Ők pedig nem is szeretnének többet elérni, minthogy a helyet megjegyezzék az emberek, s ha errefelé járnak, eszükbe jusson, hogy itt lehet egy jót kajálni.

Mi is tiszta szívből ajánljuk Nektek a helyet, nekünk nagyszerű élményben volt részünk!

Elérhetőségek:

http://tolcsibe.hu/

https://www.facebook.com/Tolcsibe/

 

Írta, fényképezte: Novák Dóra, Kikapcsolódok blog

 

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114274433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása