Teszteltem: Chilli Village
2018. szeptember 16. írta: Anita Bé

Teszteltem: Chilli Village

Hétköznap délelőtt fél tíz van; szeptemberi napsütés; a Szabadság hídon biciklizünk, hogy Budapest chilli paprika falujában, a Chilli Village-ben tízóraizzunk.

 

dsc_2677.JPG

 

Gondosan elhelyezett chilli paprika növényekre, hívogató kerti bútorokra, színes lampionokra leszünk figyelmesek; a lampionok a Chilli Village dizájnos cégérjéből indulnak; meg is érkeztünk.

Bori és Puszi kutya fogad minket.

 

dsc_2673.JPG

 

Azonnal a „chilli”-re térünk, hiszen a helyiség egy teljes fala a chilli termékek showroom-ja.

Magyar készítők chilli kreálmányait (szószok, krémek, pelyhek) vásárolhatjuk meg Borinál, illetve kóstolhatunk ételeinkben/italainkban helyben is.

 

A kültér vidékies hangulatából a belső térbe lépve meleg színhatás, izgalmas megvilágítás üdvözöl minket némi „labor-hatással”.

 

dsc_2649.JPG

 

Minden étel és ital helyben készül; a konyha maximálisan funkcionális, ha jobban körbenézünk szembetűnő az apró részletekre figyelés – láthatók a tálaláshoz használt edények, a kávéfőző gép tetején színes kerámia bögrék és üveg espresso-s csészék sorakoznak.

 

A Chilli Village ötlete 2 éve született, amikor Bori (aki egyébként vegyész) úgy döntött, hogy annyira megkedvelte a chilli paprikákat, hogy szeretné másoknak is bemutatni őket – felkerekedett, kiválasztotta a legnagyobb chilli-vásárt és meglátogatta az ország legjobbjait, hogy megnyithassa üzletét, ahol kóstolhatók és meg is vásárolhatók az ország legkirályabb chilli cuccai.

 

dsc_2613.JPG

 

Gabriella: Miként kóstoltál először chilli paprikát?

Bori: A kollégáimmal ebédeltem a menzán és akkor, frissen szeletelve próbáltam először a chilli paprikát.

 

G: Milyen formája volt eddig a legfurcsább számodra?

B: A chilli-s limonádé, amit egy mexikói étteremben kóstoltam.

 

G: Te mihez eszel legszívesebben chilli-t?

B: Leggyakrabban levesbe adagolom frissen.

 

Naponta 09:30-11:00-ig reggelihetünk tojásos ételeket, croissant-t, joghurtot&müzlit.

Az étlapról válogathatunk napi levesből, napi menüből (leves és szendvics), 5 féle állandó szendvics kombóból, saját válogatású szendvicsekből, 3 fajta quesadilla-ból (akár vegán is), napi sütiből, chilli-s-csokis kekszből.

 

dsc_2599.JPG

 

Ihatunk Virgin Bloody Mary-t, Gingerfield-et (chilli&kurkuma), 4 féle limonádét, szörpöt, préselt gyümölcslevet, szódát, ásványvizet.

 

Továbbá 10 különféle Pellini babból főzött kávé művet ízlelhetünk, ha szeretnénk, természetesen chilli-vel (helyben készített chilli-sziruppal, amely pikánssá teszi a kávénkat)is.

 

A tízórainkat cappuccino-val, espresso-val nyitottuk és egy pohár szódával, hogy megfelelő legyen az előkészület a chilli kóstolásra.

 

Miközben készülnek a kávéink...

G: Ha megkérdezik mi a foglalkozásod, mit mondasz?

B: Van egy chilli üzletem; a chilliben dolgozom

 

A cappuccino pöttyös bögrében, fém tálcán érkezett, harmonikus ízzel, a habot tökéletes léggömbök adták díszes koronával; az espresso sima és sűrű volt, kremája határozott fedést adott az aromának.

 

dsc_2702.JPG

 

Fügeszószos és Chilli Village szószos szendvicseket kóstoltunk.

Bagett, a kiválasztott szószok, sonka, kecske sajt, paradicsom szeletek, rukkola – frissen összesütve.

A fügeszószos szendvics édesen pikáns volt, a bagett roppant, a kecskesajt krémesen ért össze a fügével, a rukkola pedig egy mikrocsípéssel zárta a falat hatását, igazi csajos ízkombináció; még arra is figyeltek, hogy a szósz alapanyagához a fügéhez a sárgás chilli illik a piros típusok helyett.

 

dsc_2704.JPG

 

dsc_2736.JPG

 

A Chilli Village szószos szendvics első harapásra hozta a friss chilli már csípkelődő ízét, ami a sonka selymessége után is pár sec-re a szánkban marad; érdemes ezzel kezdenünk a chilli létránkat.

 

Ajánljuk annak, aki a budapesti forgatagból szívesen beülne a chilli paprikák falujába, hogy reggelizzen, ebédeljen, relaxáljon vagy éppen ízlelés-edzést tartson; szuper hely, hogy lehuppanjunk egy jót beszélgetni – nemcsak férfiaknak! Sőt, nagy örömet szerezhetünk azzal, hogy párunkat meglepjük egy számára kedves chilli ízzel (legyen az szósz, krém, cukorka) – hiszen minden fontos információ helyben első kézből és a termékek pedig a polcon.

 

dsc_2742.JPG

 

Mi felállítottuk a chilli létránkat és ezzel kezdetét vette chilli utazásunk!

 

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/chillivillageHU/

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5714243293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása