Teszteltük: Play VR Budapest
2018. augusztus 15. írta: Anita Bé

Teszteltük: Play VR Budapest

Egy szemüveg, két kontroller és mindössze néhány perc... Ennyi kell ahhoz, hogy meglátogasd a kedvenc városodat, eljuss oda, amiről eddig csak álmodtál, megnézhesd a Földet kívülről, vagy zombikat üldözz... Bizony, a virtuális valóságban nincs lehetetlen!

 

dsc_1727.JPG

 

A legjobb, hogy ez a fejlett technológia, melyet a jövő generációjának nem kell majd bemutatni, már Budapesten is elérhető a Kálvin tér és az Egyetem tér között. Amennyiben először próbálnád ki ezt a különleges élményt, akkor egy Tutorial videó fogja kezdetét venni, melyben megtanulod a kontrollered különböző funkcióit, és megtapasztalod, hogy a különböző élmények során fegyverként is funkcionálhat majd. Ámulatba ejtő, hogy a mindössze néhány négyzetméteres terület - melyet elfoglalsz, mielőtt belecsöppensz a virtuális valóságba -, a szemüveg felvétele után teljesen más térré alakul át, s csupán néhány másodpercbe telik, míg már nem is gondolsz arra, hogy hol vagy pontosan. Miután megtanultad használni a kontrollered, egy sor izgalmasabbnál izgalmasabb és nagyszerű látványt kínáló élmény közül válogathatsz.

 

dsc_1714.JPGdsc_1687.JPG

 

Ha kedveled a kalandokat és bevállalós vagy, akkor jöhetnek az üldözős, lövöldözős játékok, melyeket multiplayer-ben is játszhattok, ha pedig inkább nyugodtabb élményekre vágysz, akkor felfedezheted a Földet a Google Earth segítségével. Egy biztos, itt szinte nincs akadály, bármit kipróbálhatsz, amihez kedved van, hiszen a segédeid, akik azért felelősek, hogy minél jobb élményekben legyen részed, rengeteg játékot és programot fognak neked javasolni. A honlapon megtalálható az élmények listája, ahol látvány, intenzitás és nehézség szerint már a VR élmény előtt kiválaszthatod, hogy melyik illik hozzád a leginkább.

 

dsc_1705.JPG

 

Számos játék gyakorlatot igényel, ezért érdemes a könnyebbekkel, egyszerűbbekkel kezdeni, s ezután beletanulni a bonyolultabbakba. A VR élmény nagy előnye, hogy örök szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak, hiszen időbe telik egy-egy programot kitapasztalni, ügyeskedni, majd, ha egyet meguntunk, jöhet a következő! A visszatérő játékosokat újabb és újabb kihívások várják, és több, mint 100 játék közül válogathatnak. A PlayVR rendezvényhelyszín is egyben: szülinapok, céges bulik, csapatépítők helyszínéül is szolgálhat.

 

dsc_1694.JPG

 

Mi négyen mentünk el tesztelni a nagyobb élmény végett, és 60 percet töltöttünk a virtuális valóságban, s azt kell mondjam, teljesen kikapcsolt az agyunk ezalatt, igazi adrenalinlöketet kaptunk. Először meg kellett védenünk a várunkat, íjaztunk, majd kipróbáltuk a Google Earth-t, mellyel megnézhettük a Földet az űrből, megmászhattuk a Fujit, állhattunk a Sagrada Família közepén, és repülhettünk a tengerpart felett. Mindez egy olyan életre szóló élményt nyújt, melyet nem hamar felejt el az ember. Kifejezetten megható a kellemes effektusok, hangok kíséretében felfedezni azt a csodálatos bolygót, melyen élünk. A Street View csak nemrég került bele ebbe a VR élménybe, de ezzel lehetővé válik az is, hogy belehelyezkedj az élmény valójába, és sétálj álmaid helyszínein.

 

dsc_1677.JPG

 

Ezt követően egy multiplayer játékot is kipróbáltunk, egy középkori várban kellett magunkat és egymást megvédeni különböző fegyverzettel. Igazi csapatjáték, mely megtanít arra, hogy ne csak a saját életedet védd. Kipróbáltunk még egy teljes testet megmozgató programot is, melyben kockákat kellett elkapni a kezünkben lévő lézerekkel. 10 perc után úgy éreztük, mintha egy edzésről érkeztünk volna!

 

dsc_1690.JPG

 

Az egy óra leteltével kellemesen elfáradtunk, és számos élménnyel lettünk gazdagabbak. Úgy tűnt, mintha csupán 10-15 percet töltöttünk volna a valóságon kívül, így hát valószínűleg az időérzékünket is kint hagytuk. A VR élmény sokkal többet nyújt, mint egy számítógépes játék, hiszen teljes testeddel átélheted az izgalmakat és a kalandokat. Nem csak gamereknek, hanem mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének kiszakadni a valóságból, és átélni valami olyasmit, amit eddig nem tehettek meg. És mi több, amellett, hogy jól szórakoztok, egyre ügyesebb csapatjátékosok lesztek, s az egy óra leteltével garantáljuk, hogy vissza fogtok térni J!

 

Elérhetőségek:

http://www.playvr.hu/

https://www.facebook.com/playvrhu/

Írta: Novák Dóra, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5014182227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása