Teszteltem: Fióka
2018. július 23. írta: Anita Bé

Teszteltem: Fióka

Budapest XII. kerületének egykori postaépületéhez érkezünk, amely 2013-óta a Fióka étterem és Borbár rezidenciája, kerthelyiséggel és egy egész parkkal; ha szerencsénk van, láthatjuk, ahogy a sárga villamos körbejárja a parkot és beáll indulóhelyére.

 

37744606_1016358888534038_4208162467894788096_n.jpg

 

Belépünk az ajtón és máris a „fészek”-be csöppenünk. Kedves fogadtatással járjuk körbe a belső teret: a madár ábrázolással tapétázott falfelülete, az enteriőrbe helyezett borok, a steppelt kanapék, a fekete táblára rajzolt kínálat, az étlap/itallap dizájnja, a pult és a mosdó berendezése egyöntetűen kelti bennünk a szabadtér paviloni hangulatát. Átsétálunk a kertbe, ami tengerparti textil fedeles ülőkéjével, némi angol stílust idéz számunkra. Helyet foglalunk. Egy pohár zöld, tündöklő limonádé, friss levegő, lágy morajlás...a tökéletes este kezdete.

 

3_1_1.jpg

 

Bokor Jánossal beszélgetünk...

Mit gondolsz, a vendégek miért a Fiókát választják?

BJ: A konyhánkban finom ételek készülnek – minden receptúra a közös kóstolóinkkal válik teljessé. Már a honlapunkon nyitunk a vendégeink felé azzal, hogy személyes véleményünkkel jelenünk meg; Számunkra természetes, hogy mindegyikünk azt nyújtja, amitől a vendégeink igazán boldogok lesznek. A park pedig egy külön adottság, amit nagyon szeretünk mi és a látogatóink is. Nálunk nem csak ebédelni és vacsorázni lehet. Szívesen látjuk azt is, aki éppen pár pillanattal korábban ugrott le a biciklijéről és csak egy jó kávéra vágyik, aki csak sütizni szeretne; egy pohár sör mellett fecsegne vagy egyszerűen pár falatot bekapna.

 

111_2.jpg

 

Mi jellemzi a kínálatot?

BJ: Az idényjelleg; szeretjük időről-időre visszahozni azokat az ételeket, amelyek egyszer már jól beváltak. Mindig készülünk külön ételajánlattal. Széles borszortimentet kínálunk vendégeinknek, akik mostmár külföldi borok közül is válogathatnak. A desszertjeink mind helyben készülnek; büszkék vagyunk rá, hogy a legegyszerűbb édességet is frissen, Fióka stílusban készítjük el vendégeinknek – legyen szó akár egy mákos nudliról.

 

Kik vagytok ti?

BJ: Azok a lányok és fiúk vagyunk a Városmajorból, akik odateszik magukat; vendégfejjel gondolkozunk!

 

Mindig meggyőződtök arról, hogy a vendégeitek elégedettek-e, ha véleményt alkotnak, szívesen fogadjátok...

BJ:...Valóban, számunkra, amit a vendég mond/ír, a legértékesebb! Így tudjuk a hibáinkat korrigálni, és mindig fejlődni.

 

Amíg várjuk, hogy megérkezzen a várva-várt marhahúslevesünk velőscsonttal és pirítóssal, parmezánhabot szolgálnak fel nekünk. A hab üvegpohárban érkezik. Meglepő ízlelni a látszólag tejszínhabot, amelynek sós ízét pillanatokkal később a szánkban széthulló sajtfelhő követi – ízletes.

Talán egy pici szín hiányzik a tálalásából, hiszen fehér tányéron, fehér szalvétával érkezik és fehér abroszra kerül.

 

15.jpg

 

A marhahúslevest, a Fülöp Ildikó keramikus (...nemsokára a kemencébe kerülnek a Fiókás só- és borsszóró szettek is) által készített nyeles tányérban, fazekas tálcára helyezett csontvelővel, egy gerezd fokhagymával és némi tormakrémmel kapjuk, meleg pirítóssal kosarazva.

A leves gyöngyöző barna, tele roppanós sárgarépa- és finomra főtt marhahús kockákkal, mini orsótésztával. A csontvelő tökéletes állagú, megfelelően elkészített, fogyaszthatjuk a pirítósra kenve vagy a levesbe adagolva, egy-egy késhegynyi tormával és friss fokhagymával. Igazán komplett egytál ételnek is, évszaktól függetlenül.

 

11_8.jpg

 

Második fogásnak a rántott borjúszeletet választjuk. Zsázsás burgonyasalátával és egy szelet citrommal körítik. A hús bundája telten roppan, körül öleli a szaftos borjú húst, amely szép vékonysággal fekszik a köreten. A burgonyasaláta kissé zöldnövényes-édes ízével szuperül kiegészíti a citrommal locsolt, pikáns hússzeletet.

 

37701637_1016358981867362_2227948601865142272_o.jpg

 

Elérkezik az idő, hogy megkóstoljuk Iványi Zsófi Cabernet Franc Selection borát, egyenesen Villányból. Mind a levessel, mind a főétellel harmonizál a kínált bor íze.

 

16_2.jpg

 

Esténket házi krémessel zárjuk. A krémes lapjai elképesztően omlósak, a krém szilárdsága elbírja a tálalás több emeletét is, mégis üde; vanília reszelékkel és ribizlis sárgadinnye raguval, leheletnyi porcukorral hintve tárul elénk. Hogy a savanyú ribizli és sárgadinnye, ilyen mesés garnírja lehet a krémesnek? Igen! Nagy örömünkre szolgál, hogy nem a tejszínhab adja a díszt és az íz harmóniáját.

 

37626359_1016358798534047_8108257926763773952_o.jpg

 

Még egy kis extra...névreszóló Fióka ajándékkártyát vehetünk, hogy szeretteinket egy igazán ízletes alkalommal lephessük meg. Legyen 150 fős esküvő, üzleti megbeszélés vagy egy szimpla kávézás, a fiókák 11:00-től éjfélig várnak, hogy belépj fészkükbe! Idén novemberben, 5. születésnapjuk alkalmára pedig már készülnek; nagyon!

 

Jó étvágyat Mindenkinek!

 

Elérhetőségek:

http://fiokaetterem.hu/

https://www.facebook.com/fiokavarosmajor/

 

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

Fényképezte: Csapó Krisztián, Kikapcsolódok blog

Tetszett a cikk? Kövess bennünket Facebook oldalunkon is, vagy nézz körbe az Instagramm oldalunkon! 

 

A fényképek tulajdonosa a Kikapcsolódok blog, amelyet szerzői jogok védenek. (Mentése, más oldalakon való megjelenítése az Index.hu oldal kivételével nem lehetséges.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr8514127357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása