Kávézni emberi dolog, de Isteni érzés! Főleg, ha olyan környezetben tehetitek, amiben nekünk is részünk volt a hagyományos és modern, minőségi kávék birodalmában, a Mon Café-ban.
Délután érkeztünk a belváros szívébe, ahol az V. került Veres Pálné utcájának sarkán található egy kávézó, amely árnyékos „terasszal” és klimatizált belső térrel várja vendégeit (és kutyáikat is!).
A helyiség galériázott, stílusát tekintve egyszerű, letisztult, minden részlete gondosan megtervezett. Színeiben a fehér, szürke, barna, fekete dominál, anyaghasználata kő, fa és üveg. Adrienne -az üzlet vezetője- kedves, és közvetlen, akivel úgy beszélgethettünk a kávékról, az üzletről, mintha rég ismernénk egymást.
A Mon Café ez év januárjában kezdte pályafutását, ahova rendszeresen és újonnan visszajáró vendégek is mindig megtalálják a számításaikat.
Nem csoda, hiszen szívvel-lélekkel készített kávék mellett limonádék, szörpök, smoothiek, édes és sós sütemények, szendvicsek várják a betérőket. Ha pedig otthon is kedvünk támad különleges kávék készítéséhez, akkor az alapanyagokat, a készülékeket szintén beszerezhetjük a Mon Café-ban, szuper barista könyvekkel együtt.
A kávék mindegyike Arabica, többségük Afrikából érkezik és kétféle, nagyon világos pörkölés teszi őket igazán lágy, különleges ízűvé.
Elsőként frissítő és finom szörpöket kóstoltunk. A bodza és menta hazai termesztés, csakúgy, mint a gyümölcsalapú szirupok alapanyagai is. A könnyed, hűs italok szépen dekorálva, remek felüdülést nyújtanak a nagy melegben.
A kávék kiválasztásakor Adrienne javaslatait követtük, hiszen ő tudja igazán mit érdemes kóstolni. Bár tudom, hogy a bőség zavara miatt neki sem volt könnyű döntenie, hiszen a hagyományos kávék mellett a speciality kávék is széles körben elérhetőek a kávézóban.
Teljesen lenyűgözött bennünket a V60 névre keresztelt újhullámos kávé, ami japán Hario készüléken keresztül kel életre. Az elkészítés során a kávéőrleményt jégre csepegtetik át, miután egy előre áztatott textilszűrőn keresztül 92 fokos vízzel leöntenek.
Az így készült ital hideg, kissé átlátszó, borostyánszerűen ragyog, az illata finom, nem tolakodó. Az íze lehengerlő, de nem az erőssége, hanem a bársonyossága miatt. Ízesítés nélkül tökéletes, karamellás utóíze hosszan fenntartja az élményt.
A különleges kávét követően pehelykönnyű, roppanós és ízletes frissen sült croissaint kóstoltunk, amelynek a tésztája egyenesen Franciaországból érkezett. Adrienne az ételek esetén ugyanúgy ügyel a részletekre, mint az italoknál. Ételallergia, paleo és vegán étrend esetén is biztosan találunk magunknak finomságot a pultban. Minden harapnivaló mellett feltűntetik az allergéneket, így könnyebb a választás.
Végül megkoronáztuk a találkozót egy klasszikus kávéval, amelyekre az egyik barista, Polett csodaszép latte art mintákat alkotott. A klasszikus kávékat La Marzocco készülék készíti, ami egy professzionális olasz kávéfőzőmárka. Természetesen, kávéink mellé alternatív tejet is választhattunk.
Két óra múltán indultunk haza, azóta másképp nézek a kávékra, hiszen igazán kivételes nedűket kóstoltunk. Ha Ti is a minőség és az igényesség hívei vagytok, érdemes ellátogatnotok a Mon Café-ba, mert finomabbnál finomabb kávék mellett könnyedén elengedhetitek a napi stresszt és kikapcsolódhattok! Ha pedig sietős a dolgotok, elvitelre szintén kérhettek frissítőt, kávét! Garantáltan nem fogtok csalódni. Mi biztosan visszatérünk még!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/moncafebp/
Szeretnél még több fényképet megnézni az üzletről? Nézd meg a FB galériánkat, ITT.
Tetszett a cikk? Ne maradj le a többiről se, kövess Bennünket a Facebookon, vagy lesd meg az Instagramm oldalunkat.