Teszteltem: Mon Café
2018. július 17. írta: Anita Bé

Teszteltem: Mon Café

Kávézni emberi dolog, de Isteni érzés! Főleg, ha olyan környezetben tehetitek, amiben nekünk is részünk volt a hagyományos és modern, minőségi kávék birodalmában, a Mon Café-ban.

20180715_155450.jpgDélután érkeztünk a belváros szívébe, ahol az V. került Veres Pálné utcájának sarkán található egy kávézó, amely árnyékos „terasszal” és klimatizált belső térrel várja vendégeit (és kutyáikat is!).

A helyiség galériázott, stílusát tekintve egyszerű, letisztult, minden részlete gondosan megtervezett. Színeiben a fehér, szürke, barna, fekete dominál, anyaghasználata kő, fa és üveg. Adrienne -az üzlet vezetője- kedves, és közvetlen, akivel úgy beszélgethettünk a kávékról, az üzletről, mintha rég ismernénk egymást.

img-20180709-wa0019.jpgA Mon Café ez év januárjában kezdte pályafutását, ahova rendszeresen és újonnan visszajáró vendégek is mindig megtalálják a számításaikat.

20180715_155431.jpg

Nem csoda, hiszen szívvel-lélekkel készített kávék mellett limonádék, szörpök, smoothiek, édes és sós sütemények, szendvicsek várják a betérőket. Ha pedig otthon is kedvünk támad különleges kávék készítéséhez, akkor az alapanyagokat, a készülékeket szintén beszerezhetjük a Mon Café-ban, szuper barista könyvekkel együtt.

A kávék mindegyike Arabica, többségük Afrikából érkezik és kétféle, nagyon világos pörkölés teszi őket igazán lágy, különleges ízűvé.

Elsőként frissítő és finom szörpöket kóstoltunk. A bodza és menta hazai termesztés, csakúgy, mint a gyümölcsalapú szirupok alapanyagai is. A könnyed, hűs italok szépen dekorálva, remek felüdülést nyújtanak a nagy melegben.

20180709_172945.jpg

A kávék kiválasztásakor Adrienne javaslatait követtük, hiszen ő tudja igazán mit érdemes kóstolni. Bár tudom, hogy a bőség zavara miatt neki sem volt könnyű döntenie, hiszen a hagyományos kávék mellett a speciality kávék is széles körben elérhetőek a kávézóban.

Teljesen lenyűgözött bennünket a V60 névre keresztelt újhullámos kávé, ami japán Hario készüléken keresztül kel életre. Az elkészítés során a kávéőrleményt jégre csepegtetik át, miután egy előre áztatott textilszűrőn keresztül 92 fokos vízzel leöntenek.

20180715_155202.jpg

Az így készült ital hideg, kissé átlátszó, borostyánszerűen ragyog, az illata finom, nem tolakodó. Az íze lehengerlő, de nem az erőssége, hanem a bársonyossága miatt. Ízesítés nélkül tökéletes, karamellás utóíze hosszan fenntartja az élményt.

A különleges kávét követően pehelykönnyű, roppanós és ízletes frissen sült croissaint kóstoltunk, amelynek a tésztája egyenesen Franciaországból érkezett. Adrienne az ételek esetén ugyanúgy ügyel a részletekre, mint az italoknál. Ételallergia, paleo és vegán étrend esetén is biztosan találunk magunknak finomságot a pultban. Minden harapnivaló mellett feltűntetik az allergéneket, így könnyebb a választás.

Végül megkoronáztuk a találkozót egy klasszikus kávéval, amelyekre az egyik barista, Polett csodaszép latte art mintákat alkotott. A klasszikus kávékat La Marzocco készülék készíti, ami egy professzionális olasz kávéfőzőmárka. Természetesen, kávéink mellé alternatív tejet is választhattunk.

20180715_154715.jpg

Két óra múltán indultunk haza, azóta másképp nézek a kávékra, hiszen igazán kivételes nedűket kóstoltunk. Ha Ti is a minőség és az igényesség hívei vagytok, érdemes ellátogatnotok a Mon Café-ba, mert finomabbnál finomabb kávék mellett könnyedén elengedhetitek a napi stresszt és kikapcsolódhattok! Ha pedig sietős a dolgotok, elvitelre szintén kérhettek frissítőt, kávét! Garantáltan nem fogtok csalódni. Mi biztosan visszatérünk még!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/moncafebp/

 

Szeretnél még több fényképet megnézni az üzletről? Nézd meg a FB galériánkat, ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le a többiről se, kövess Bennünket a Facebookon, vagy lesd meg az Instagramm oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1214115709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása