Készüljünk a nyárra!
2018. május 06. írta: Anita Bé

Készüljünk a nyárra!

Már nagyon vártam a tavaszt! Végre lekerülhettek rólunk a vastag ruhák, ezen túl végre hallható a madárcsicsergés és érezhető a virágillat. Arra viszont nem számítottam, hogy hirtelen átugorjuk az évszakot és a nyári hőmérséklethez kelljen alkalmazkodnunk.

viki2.jpg
Anyaságom előtt, tavaszonként nem fordítottam komolyabb figyelmet a fényvédelemre. Idén, már felvéreztem magam információkkal és tudom, hogy a megfelelő naptej/krém kiválasztása nem gyerekjáték., hiszen a választék bőséges.

Mindenki megtalálhatja az érzékenyebb bőr számára a legjobb megoldást, amit már most nyugodtan alkalmazhatunk, ha szabadban tartózkodunk. Fontos odafigyelnünk még a napszúrás és hőguta elkerülésére. Az előbbihez tarkót takaró kis sapkák, kalapok, míg az utóbbihoz lenge ruházat és megfelelő folyadékbevitel (lehetőség szerint víz) is szükséges. 

viki1.jpg

Igyekezzünk a gyerekekkel mindig szűrt fényben, félárnyékos helyen pihenni.
Lehetőség szerint 11-15 óra között ne tartózkodjunk a szabadban, inkább üssük el az időt a hűvös szobában. Kisebbekkel készségfejlesztő játékokkal, mondókázással, meseolvasással töltsük ezeket az órákat. Nagyobbakkal készíthetünk gyümölcsökből, natúr joghurtból házi fagylaltot és mellé gyümölcsös, hűsítő limonádét. Ha inkább a szórakoztatás a fő cél, abban az esetben a társasjátékkal vagy kreatív játékokkal nem lőhetünk mellé.

viki3.jpg
Ha már mindenre felkészültünk a nyári időtöltéssel kapcsolatban, akkor ne hagyjuk a nyaralóhely lefoglalását sem az utolsó percre.
Ha vízparti pihenést választunk, akkor érdemes olyat keresni, ahol a sekély vízben a legkisebbek is pancsolhatnak, persze szülői felügyelet mellett.


Célszerű olyan üdülőhelyet választanunk, ahol a kicsik igényeire szintén figyelnek (gyermekmenü, pici medence, játszóház, játszótér a közelben).

viki4.jpg

Amennyiben belső wellness részleggel rendelkező szállodát választunk, akkor rossz idő esetén sem kell unatkoznunk. Derítsük fel a terepet és nézzünk utána, hogy a strandolás mellett milyen egyéb időtöltési lehetőségeink vannak. 

Bárhogy és bárhol töltsétek, legyen élménydús, vidám, mosolygós nyaratok!

Írta: Kisa-Nagy Viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr6313895846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása