Teszteltem: Kató Néni kürtöskalácsa
2017. október 27. írta: Anita Bé

Teszteltem: Kató Néni kürtöskalácsa

Ezúttal Kató néni kalácsüzemében jártam, és Lilivel beszélgettem, ahonnan nagyon nehéz volt elszakadni - köszönhetően a csodás illatoknak, lelkes csapatnak, és precíz munkának, amellyel ott találkoztam.

 

img_20171025_215313_613.jpg

 

Kató néni kürtőskalácsai 16 éve színesítik a magyarországi desszertpalettát - és immáron egy egész brand épült köré; hiszen a hagyományos mellé folyamatosan újragondolt kalácsokkal rukkolnak elő.

Ki is Kató néni? Egy lelkes szerencsi nagymama, aki sok-sok évvel ezelőtt egy kalácsfesztiválon beleszeretett a kürtősbe, és lelkesedésének köszönhetően egyből szert tett egy mentorra, aki megtanította neki a sütés csínját-bínját. Az évek során családi vállalkozássá és márkává nőtte ki magát; végig járva az összes szintet és ötletet, így hát összegyúrták (szó szerint) a hagyományost a mai trendekkel, és olyan újragondolt sütemények születtek belőle, amelyeknek aligha lehet ellenállni. Diétázóktól előre is elnézést kérek!

 

18670917_1321755637916460_1635275225652610177_n.jpg

Fénykép forrása: Kató Néni Friss Kürtöskalácsának Facebook oldala

 

Idén nyáron megugrott a fagyival töltött kürtőskalács trendje, amelyekről megoszlanak a vélemények, de az instagramon kétség kívül jól mutatnak.
A nyár folyamán, a netet böngészve jópárszor szembe jöttek velem az alábbihoz hasonló képek, rendszerint azzal a kérdéssel, hogy mégis hol lehetne megkaparintani ezt az innovatív desszertcsodát.

 

19510176_1353575548067802_8167744089540772253_n.jpg

 Fénykép forrása: Kató Néni Friss Kürtöskalácsának Facebook oldala

 

Hát Katóéknál biztosan! Nagy figyelmességet fordítanak a fagyi minőségére is, és különböző módszereiknek köszönhetően nem ázik el kalácsunk (és ennek őszintén örülök).

Noha a fagyis kürtősnek nyáron van szezonja, addig sem hagynak minket finomságok nélkül - télen jöhet a belga fehér- és tejcsokimousse-al töltött kalács! S hogy fokozzuk az élvezeteket, kérhetünk rá aszalt gyümölcsöket, különböző szórásokat, és persze tejszínhabot is.

 

Az én kedvenc részem pedig a megosztó újítás: a sós kürtős. Vegán, mozzarellás pestos, cézár salátás - mindezt sajtos tölcsérben.. (leírni sem könnyű, nem csak olvasni!)

 

20171024_154103.jpg

 

Katóék lassan a nagyobb rendezvényeken is feltűnnek, Budapesten és környékén, és egyedi tervezésű, esztétikus megjelenésű mobilházaikkal zárt körű eseményeken is lehetővé teszik, hogy elérhetőek legyenek finomságaik. Gyakorlatilag állandóan zajlik a “gyártás”, hiszen elősütött kalácsaikkal, megállás nélkül látják el az egyre bővülő partner köreik igényeit. A tölcsérek titkos családi recept alapján készülnek - keltetések és a háromféle méret kimérése után cukorba forgatva, gyönyörű, aranybarnára sülnek.

Katóék gondosan megtervezik előre a megjelenést, és visszaköszönnek a szép csomagolópapírban, esztétikus büfékocsikban, színekkel, és dekorációkkal. Kató néni mellett olykor párja is, Putyi bácsi sváb kemencés lángosa is feltűnik a színen. Ha mindez még nem lenne elég.

Találkozhatsz velük a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron, a téli esküvő kiállításon, és három állandó helyszínen. Oh.. és a szivárvány kürtőst említettem már? :)

Elérhetőség:

Kató Néni Friss Kürtöskalácsa

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr413091676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ComLo 2017.10.29. 20:44:39

Kuala Lumpur-ban, pár éve belefutottam egy kürtöskalácsosba, ahol volt ugyan rendes is, de melette volt füstölt lazacos, sajtos chilis csirkés, tavaszi tekercses, mustáros lazacos, és még egy csomó egyéb extrém dolog ...
süti beállítások módosítása