Bemutatkozik: Zapi, a dinó
2017. április 25. írta: csabazsee

Bemutatkozik: Zapi, a dinó

A Facebook időnként egy gyerekeknek készült kézműves textil termékekről adott hírt, amelyeket egy Zapi nevezetű dinó személyesített meg. A termék érdekesnek tűnt, elterveztünk, hogy kiderítjük, ki áll a Zapi márka mögött, melyet most veletek is megismertetünk.

img_3271_2.jpg

A Zapi sikeres karrirerje nem is olyan régen, fél éve indult, hobbiként. Egy anyuka (aki szeretne titokban maradni, hivatkozzunk csak rá, mint Titkos Anyuka, azaz: TA) arra vágyott, hogy kisfiát egyedi takarókkal lepje meg, de annak ellenére, hogy lelkesedése bőven felülmúlta varrónői képzettségét, az első darabok olyan jól sikerültek, hogy a többi ismerős anyuka kitartó nyaggatására beadta derekát.

img_3317_2.jpg

Hamarosan az ismerősi körben egyre több gyerek burkolózott be, szorongatott magához, dömöckölt ilyen takarót. Ez már több kezdett lenni annál, mint hogy Titkos Anyuka Hobbivarrodája termékeként kellene rá hivatkozni, nevet kellett adni a gyermeknek. Megszületett hát Zapi, a könnyen kiejthető-megjegyezhető-vicces nevű dinó, Titkos Anyuka pedig a nyilvánosság elé lépett termékeivel, Facebook oldalt hozott létre, és a Meska.hu oldalon is elindította Zapi kézműves boltját.

img_3303_2.jpg

  • TA, ezek szerint ott tart a márka sikere, hogy dübörögnek a varrodai gyártósorok, Zapi-figurák, takarók százai kerülnek az üzletek polcaira, és a mindent elárasztó zapi-őrület…
  • NEM! Célom az, hogy a márka egyedi, kézműves termék maradjon. Ezt persze nem szeretném árnövelő marketingfogásként felhasználni, inkább csak magyarázatként arra, hogy a termékek miért nem lesznek tökéletesen egyformák. Vannak persze olyan termékfajták, amelyek bizonyos méretbeli állandósággal készülnek, mint pl. a takarók, de a mintázat szinte termékenként változik.
  • Ki a célközönséged?
  • Általában a 0-3 év közötti gyermeküknek egyedi terméket vásárló szülők, akik tartós minőséget szeretnének. Természesen nagyobb korosztálynak is szívesen készítek, ebben az esetben érdemes egyeztetni velem. Nem baj, ha saját ötleteik is vannak, a kézműves gyártás rugalmas. A külföldről vásárolt, jó minőségű alapanyagokból alapvetően standard, állandó termékek készülnek, de a mintákat gyakran cserélem az egyediség érdekében. 

img_3249_2.jpgEgy textil termék a lakásbelső ruházata. Az pedig nem baj, ha illik viselőjéhez. A Zapi termékek letisztult, már-már skandináv stílusa sok lakásban otthonosan hat, de igazán a gyerekeknek akarnak tetszeni, így mesemintás grafikák is gyakran megjelennek rajtuk. TA viszont ragaszkodik hozzá, hogy a termékek megjelenése, grafikája nem lehet jogdíjhoz kötött.

Az anyagok fogása kellemesnek, természetesnek hat, megtudtam, hogy alapvetően kétféle anyagból készülhet egy termék: a természetes pamutból vagy/és az ún. minkyből ami más néven babyplüss és nagyon tartós,puha tapintású. img_3304_2.jpg

A célközönség korosztályát mi ugyan kicsit már kinőttük, de a Zapi műhely termékei újabban sapkákkal bővültek. Megyünk is gyorsan, hogy a hűvös reggelekre varrassunk valami menő cuccot magunknak is!
img_3269_2.jpg

Zapi

https://www.facebook.com/zapidino

https://www.meska.hu/Shop/index/21582

 

Követhettek bennünket Facebook oldalunkon, ill. megtekinthetitek a cikkhez kapcsolódó galériát

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7512448787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása