Teszteltem: Rena Gyros
2017. március 20. írta: Anita Bé

Teszteltem: Rena Gyros

Nagyon kedvelem Budapest külkerületeit, mert mindig megbújik egy-egy rejtett kincs a város peremén. Észrevettem, hogy sokszor a külcsíny csalóka lehet, hiszen az eget rengető helyek nem feltétlenül kacsalábon forgó palotában lakoznak.

1_11.jpg

Két különböző ízvilágú gyrost ismerek és szeretek . Az egyik görögös, a másik pedig inkább törökös jelleggel bír. Ez utóbbiból találtam egy gyöngyszemet, a XIX. kerületben.

A Rena Gyros leginkább a házhozszállításra fókuszál, a legtöbb rendelést online bonyolítják. Nektek is bátran ajánlom, keressétek a Netpincer.hu oldalán.

7_5.jpg

Ha szeretnétek közvetlen kapcsolatot ápolni Velük, akkor hívjátok Őket bátran telefonon. Ennek ellenére az üzlet gondolt azokra is, akik kényelmesen csak be szeretnének ülni, és inni vagy enni valami igazán finomat és laktatót. Ne aggódjatok, a bankkártyás lehetőség adott. Tudniillik, ez az a hely, ahol garantáltan jó lakik az ember fia, nem megy ám csak úgy korgó hassal haza. Gábor, az üzletvezető azt a politikát vallja, hogy itt bizony nagy adagot adnak a vásárlóknak, és annak örülnek, ha a vevő boldogan távozik. Hiszen, aki jóllakottan-jó szájízzel köszön el, garantáltan a rabja lesz a helynek. Így lett ez velem is. A helyszínen minden frissen készül, így pár perc várakozást azért számoljatok.

2_6.jpg

Vegyük is sorra, hogy miket kóstoltam a Rena Gyrosnál:

-          Sajtos hamburger: egyszer egy nagyon kedves ismerősöm szuperül megfogalmazta: Magyarországon burgert, és hambit értékesítenek. Az előbbi a szaftos, gigantikus húsú szörny, amelyet leginkább a belvárosban érdemes keresgélni, az arra szakosodott vendéglátóipari helyeken. Utóbbi pedig a házias jellegű, gyakran csalamádét is tartalmazó ízletes étel. Rena Gyrosnál hambit tudtok vásárolni, de nem is akármilyet! Gábor saját maga alkotta a hamburgerhúst - nem, nem mirelit! - és az ehhez tartozó puffancsot is ők készítik. Zseniális, nemde? Alaposan megpakolják minden földi jóval, és már mehet is a pociba. Az ára teljesen barátságos, és garantáltan nem lesz éhes utána a vásárló. Nekem a kedvenc részem a sajt volt benne, szuperül illeszkedett a jó ízű hússal, remek párost alkottak. A műhelytitkokat nem árulhatom el, ha kíváncsiak vagytok, kóstoljátok meg bátran.

4_7.jpg

 

-          Gyros: ez a hely szíve, lelke. Első körben azt hittem, hogy biztosan puszira kaptam egy dupla adag gyrost, de elhihetitek, ez nem így van. Láttam, ahogyan készítik össze a házhozszállítási adagokat, és bizton állíthatom, hogy itt akkora egy normál adag gyros tál, mint máshol - a legtöbb helyen - egy extra adag. A férjemmel volt, hogy ketten ettünk egy adagot, és simán jóllaktunk. A hús zseniálisan fűszerezett, Gábor egymaga találta ki ennek is az ízeit. Nem túl fűszeres, de mégis határozott ízekkel operálnak. Apróra - tényleg apróra, imádtam! - vágott hagyma, paradicsom, saláta, uborka járt mellé, ezen kívül kérhettem joghurtos, és csípős szószt is. Alapból - az árban benne van! - jár mellé rizs, és hasábburgonya is. Ha valaki éhes maradna egy ekkora tál után, írjon nyugodtan nekem.

3_8.jpg

 

-          Óriás palacsinta: elég, ha csak annyit mondok, hogy szerintem akár még ezzel is jóllakhattok. Nincsen kispórolva belőle semmi, ez külön köszönetet érdemel. Sajnos egyre több olyan palacsintázó nyílt az utóbbi időben, amelynek bel tartalmával volt némi kivetnivaló. Itt szerencsére ilyen probléma nincsen. Két különböző ízűt kóstoltunk: meggyes-nutellás, és egy nutellás-banános ízkombinációt.

6_6.jpg5_6.jpg

Az előbbi tetejére tejszínhab került, és csokoládéöntet. Gyakran lekaparom az étteremben a csodás habtornyokat, mert sokszor ért csalódás. Itt viszont nem kell! Végre egy hely, ahol nem spórolták ki az egyik legszuperebb alapanyagot: minőségi, állati eredetű tejszínhab van minden egyes palacsinta tetején. Tapsvihar! Mind a meggyes ízű, mind a banános szuper ízharmóniában voltak egymással. Erről nem is mesélnék sokat, meg kell kóstolnotok! Remekül harmonizál mellé egy ízletes forró csokoládé - az ízválaszték elég bő, mindenki találni fog a szájízéhez mérten egy szimpatikusát -  amelynek azonos alapanyagú tejszínhabja van. Jelenleg „Édes Álom” menüként is kérhetitek őket.

8_4.jpg

Hol érhetitek el ezt a szuper helyet?

http://renagyros.hu/

https://www.facebook.com/renagyros/

A telefonszámuk:   0620/805-74-32

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1112352791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása