Teszteltem: Egy Csipet Nádas
2016. október 18. írta: Anita Bé

Teszteltem: Egy Csipet Nádas

Tudjátok, hogy nem csak nyáron érdemes ellátogatni az országunk "tengeréhez", hanem ősszel is. Csodás kirándulási lehetőségek várnak Rátok, és mindeközben jó kis gasztrokalandban lehet részetek. Jómagam is ezen vettem részt, amikor egy internetes keresgélés kapcsán az Egy Csipet Nádasra bukkantam. 111.jpg

Az étterem egy kissé el van dugva, ez szinte már szokatlan, lévén Siófokon található. Elképzelhető, hogy ez is megmozgatta a fantáziámat, és ezért is esett erre a helyre a választásom. A második dolog, ami miatt szimpatizáltam az Egy Csipet Nádassal, az üzletpolitika volt. Ragaszkodnak az alapelvekhez, amelyeket lefektettek, mégpedig: a saját maguk által megtermesztett fűszerekből készítik az ételeket, italokat. Két kis kert gondoskodik erről a csodás helyről, amelyet bármelyik vendég megcsodálhat. Amikor megérkeztünk az étterembe az első, ami szemet szúrt a hatalmas nádtető volt. Csodálatos helyen fekszik az étterem, mesésen illeszkedik a tájba az épület. Francia provance hangulatot áraszt a hely külsője, erre fokozottan figyelnek is.  Ott jártunkkor egy mesés esküvőre készültek, az ott dolgozó személyzet ennek ellenére így is kifejezetten figyelt ránk, ami nagyon jól esett. Az étlap nem hosszú, bevallom, nekem ez kifejezetten tetszik. Tudják, hogy mit szeret a vásárló, mik azok az ételeik, amelyek bárki szívébe belopják magukat. Nem utolsó sorban így tudom, hogy a hely konyhája biztosan friss alapanyagokat tartogat számomra.

222_2.jpgKezdésnek házi készítésű limonádékat kértünk, amelyek gyorsan el is készültek a friss mentalevelekkel a dekorálva. Mindkét íz gyümölcsös volt, de egyszerre frissítő is. Kívánni sem lehetett volna jobbat, miközben odakint tombolt akkor még a nyár.

33_2.jpg
Úgy gondoltunk megkóstoljuk az eperkrémlevest, hiszen már rövid ideig lehet kapni. Nagyon kellemesre turmixolt nedűt kaptunk, amelynek hőmérséklete is csodás volt. Egyszerre volt édes, és egy kissé fanyar, úgy gondolom szépen megtalálták azt az egyensúlyt, ami egy ilyen levesnél szükséges.

44_3.jpg
Főételnek a hely egy-egy újdonságát kóstoltuk, amely nem állandó szereplője az étlapnak. Tudniillik az Egy Csipet Nádas nem ragad le az egyhangúságnál! Hetente tematikus heteket szerveznek, és ehhez igazodván mindig egy-egy új étel is kerül az aktuális étlapra. Jómagam nagy hamburgerrajongó vagyok, de ezt Ti is tudjátok. Szerettem volna megkóstolni a több órán keresztül főtt sertéshúsból készült hamburgert, amelyhez káposztasalátát, és krumplit kaptam. A burgerzsemle mindkét oldala meg volt pirítva alulról, ez számomra új volt, de közben elájultam, hogy milyen egyszerű és jó ötlet! A meleg hús szétolvad az ember szájában, a házi barbecue szósz közben tűzijátékot szór, és mindeközben a zsemle roppan! Tökéletes volt, mindenképpen kóstoljátok meg. Nem hagyományos, kissé váratlan és szokatlan az étel, de ettől lesz olyan jó!

55_3.jpg
A velem érkező egy különleges kolbászt kért, amelyről elmondható, hogy nem a megszokott eljárással készül. Ennek oka az, hogy nem lesz teljesen összedarálva a belső tartam, hanem kissé darabosan készül, több zöldséggel. Az ízek lágyabbak, jobban érezni a fűszereket és az alapanyagokat, mint a szokásos verzió kapcsán. Szaftos volt, roppanós, de a mustár mindenképpen kellett hozzá! A kolbászt nem tudom elképzelni e nélkül, és szerencsére ehhez is pompásan illett! Egy jó kis sült burgonya ehhez is dukált, így volt igazán laktató az ételremek.

6_1.jpg
Ücsörögtünk a tányérunk felett, amikor Attila -az üzletvezető- rábeszélt bennünket még egy desszertre is, ami nagy kedvence a vendégeknek. Sokáig nem kellett győzködni, hiszen hiába volt tele a bendő, egy sütire mindig jut egy kis hely, ugye? Levendulás-mascarponekrémes tortaszeletet kaptunk, amely annyira fenséges látványt nyújtott, hogy alig bírtunk magunkkal, amikor lefényképeztük. Nagyon finom, édeskés volt a krémje. A piskótatészta extra puha volt, érezni lehetett, hogy ez a sütemény aznap kerülhetett ki a sütőből, ahol gondos kezek készítették. Erőteljesen dominált benne a levendula, de egyáltalán nem zavart, sőt, kifejezetten izgalmasnak tartottam, hiszen ez előtt még sosem fogyasztottam ilyen desszertet.

6666.jpg
Nagyon szépen köszönöm az Egy Csipet Nádas minden dolgozójának, hogy ott lehettünk, és ilyen csodálatos ételeket kóstolhattunk! Mindenkinek bátran ajánlom, ha Siófokon jártok, okvetlenül keressétek fel ezt a rejtett kincset!
Elérhetőség:


https://www.facebook.com/egycsipetnadas/

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr6111689825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása