Recept: klasszikus sütőben sült krumpli, mártogatóssal
2016. június 30. írta: Anita Bé

Recept: klasszikus sütőben sült krumpli, mártogatóssal

Hiába van itt a kánikula, az ember lánya gyakran kívánja meg az olyan dolgokat, amelyek bűnre csábítják. Így volt ez pár napja is, amikor eszembe jutott a sült krumpli ötlete is, egy jófajta házi mártogatóssal.

french-fries-3.jpg

Sokan nem tudják, pedig fontos, hogy a sütőben sült krumplihoz is kell adni olajat. Valóban kevesebbet, mintha serpenyőben sütnék ki a tűzhely felett, de azért ehhez is szükséges egy nagyobb dózis, hiszen ettől lesz krémes-ropogós. Az, hogy ki-mivel fűszerezi már csak ízlés kérdése. Jómagam szeretem a kevéske petrezselymet-kakukkfüvet-rozmaringot. Vannak napok, amikor egyszerre mindent hozzávágok, van amikor csak egy-egy fűszernövényt emelek ki. Így van ez a mártogatóssal is, néha többfélét készítek, és vannak napok amikor akár hármat is, kevesebb adagokban.

Nézzük a kedvencemet:

"Hamisz":

Fél kg paradicsomot meghámozunk, a magokat eltávolítjuk, majd egy felhevített serpenyőben megfuttatjuk olívaolajon. Sózást követően 3 gerezd fokhagymát adunk hozzá (zúzva/reszelve). 2 darab zöldpaprika héját lehetőség szerint gázon "megégetjük", így a héja kérget kap, elszíneződik. Ekkor olyan kémiai folyamatok zajlanak le, amiért megéri ezt a procedúrát elvégezni, hiszen brutális ízt kap! :) Ezt a megégett héjat amint kihűlt el kell távolítani, húsát fel kell kockázni, majd hozzá kell adni a paradicsomszószhoz, amit előzetesen már pépesre főztünk. A bátrak okvetlenül rakjanak bele chilit is! :)

c6667cdf0c13d9b77dbf233d5e715249.jpg

Barátaitoknak, magatoknak: tálaljátok újságpapírban: szuperül felszívja a zsírt, és rendkívül mutatós. Ne felejtsétek el megsózni (durva szemcséjű tengeri sót javaslom), de aki bátor ,az egy kis parmezánt is reszelhet rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr108855836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.07.01. 13:27:28

A paradicsom magja körüli rész a legfinomabb. ÉS TE AZT SZEDED KI??!! NÓRMÁLIS?

Anita Bé 2016.07.01. 13:39:30

Nézd, ez a hamisz receptje. Amire te gondolsz, az inkább a salsa. Nagyon finom, de azt mindenki ismeri :)
süti beállítások módosítása