Alig akad olyan, aki ne szeretné ezt a finom kekszet. Jómagam is nagy rajongója vagyok, ezért hoztam egy nagyon egyszerű receptet, amit könnyű elkészíteni. Igazán mutatós, és ízletes desszertet tehettek ez által az asztalra a vendégek elé.
Hozzávalók:
- 2 doboz Philadelphia krémsajt
- 36 db normál méretű OREO keksz
- 3 tábla jó minőségű fehér csokoládé
- 48 db mini OREO keksz
- Cukorkák, dekortoll a díszítéshez
Elkészítés:
Alaposan törjük össze az OREO kekszeket, és adjuk hozzá a krémsajtot. Formázzunk belőle golyókat, és tegyük őket sütőlapra. Ebből a mennyiségből körülbelül 48 darab hóember fog kijönni. Nincs szükség egyéb ízesítésre, de aki szeretne egy kicsit belenyúlni, annak maximum a vaníliát ajánlom.
Amikor elkészültünk a formázással, melegítsük fel vízgőz felett a fehér csokoládét. Amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, mártsuk meg bennünk az előzőleg megformázott desszertjeinket.
Ha ezzel készen vagyunk, tegyük őket egy rácsra, a felesleges csokoládé így le tud csepegni. Akinek nincsen ilyen konyhai eszköze, az egy hagyományos sütőpapírra téve is hasonló hatást tud elérni. Amikor langyos hőmérsékletű a hóemberünk külseje, helyezzük rá a mini OREO kekszeket, így szépen rá fog tapadni.
A további dekorációt csak akkor kezdjük meg, ha teljesen kihűlt a desszertünk. A szemeket ki lehet tenni apró cukorkából, de használhatunk dekortollat is. /Dr. Oetker/
Sok sikert, és jó étvágyat!