Karácsonyra hangolva: OREO hóember
2015. december 01. írta: Anita Bé

Karácsonyra hangolva: OREO hóember

Alig akad olyan, aki ne szeretné ezt a finom kekszet. Jómagam is nagy rajongója vagyok, ezért hoztam egy nagyon egyszerű receptet, amit könnyű elkészíteni. Igazán mutatós, és ízletes desszertet tehettek ez által az asztalra a vendégek elé. 

1_4.jpg

Hozzávalók:

- 2 doboz Philadelphia krémsajt

- 36 db normál méretű OREO keksz

- 3 tábla jó minőségű fehér csokoládé

- 48 db mini OREO keksz

- Cukorkák, dekortoll a díszítéshez

Elkészítés:

snowman-melted.jpg

Alaposan törjük össze az OREO kekszeket, és adjuk hozzá a krémsajtot. Formázzunk belőle golyókat, és tegyük őket sütőlapra. Ebből a mennyiségből körülbelül 48 darab hóember fog kijönni. Nincs szükség egyéb ízesítésre, de aki szeretne egy kicsit belenyúlni, annak maximum a vaníliát ajánlom. 

Amikor elkészültünk a formázással, melegítsük fel vízgőz felett a fehér csokoládét. Amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, mártsuk meg bennünk az előzőleg megformázott desszertjeinket. 

snowman-melted-2.jpg

Ha ezzel készen vagyunk, tegyük őket egy rácsra, a felesleges csokoládé így le tud csepegni. Akinek nincsen ilyen konyhai eszköze, az egy hagyományos sütőpapírra téve is hasonló hatást tud elérni. Amikor langyos hőmérsékletű a hóemberünk külseje, helyezzük rá a mini OREO kekszeket, így szépen rá fog tapadni.

A további dekorációt csak akkor kezdjük meg, ha teljesen kihűlt a desszertünk. A szemeket ki lehet tenni apró cukorkából, de használhatunk dekortollat is. /Dr. Oetker/

Sok sikert, és jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr48129638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása