Méregtelenítő körteturmix
2015. október 15. írta: Anita Bé

Méregtelenítő körteturmix

Most, hogy a hideg beköszöntött, fokozottan érdemes odafigyelnie mindenkinek az egészségére. C vitamin bevitelén kívül ajánlatos a méregtelenítés, melyhez az ősz egyik kedvenc gyümölcsét a körtét ajánlom leginkább.

a9369610e87c9430d90e0eaba38d34bb.jpg

A vízitorma és körte vitaminjai hatékonyan segítik a test méregtelenítését és erősítik az immunrendszert.

Hozzávalók:

2 körte
1 marék vízitorma

Elkészítése:

Mossuk meg a körtét, és távolítsuk el a magokat. Ezt követően mossuk meg a vízitormát, majd préseljük ki a levüket. A gyógyító levet öntsük pohárba és díszítsük tormával.

Hatása:

A körte az almához hasonlóan értékes vitaminokban bővelkedik. A vízitorma tele van rákmegelőző antioxidánsokkal és serkenti az anyagcserét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr777967704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patrick Bateman 2015.10.15. 21:12:31

Azt ugye tudjuk, hogy mèregtelenítès, mint olyan, nem létezik. Ettől még a körte remek dolog, csak elég sok benne a cukor (nem véletlenül készûl belőle pálinka is).

Anita Bé 2015.10.15. 21:40:05

Az utolsó mondaton felnevettem, és jogos is.
Valóban tartalmaz cukrot a körte, sajnos ez a gyümölcsökről elmondható. Bevallom nem vagyok orvos, így nem tudom, hogy a méregtelenítés mint szó valóban létezik-e, és helyes-e a kifejezés. Ellenben azt tudom, hogy a szervezetünkben méreganyagok szabadulnak fel, és a tisztítás jótékony hatással van rá. -Akár fokozott folyadékbevitelről is szó lehet- Van, aki mindezt gyógyszertárban kapható "méregtelenítő" teakeverékekkel teszi meg, ami kifejezetten a májra vannak jótékony hatással /mert maga a máj ugye méregtelenítő szerv, tehát kicsit megtámogatják ezt a szervet ezekkel a teafüvekkel/, van aki pedig keresi ezeket az alternatív gyógymódokat, melyeket a zöldség-gyümölcsök kombinációjával érhet el.

Szóval lényeg a lényeg: ártani nem árt, tele van vitaminnal: igyátok! :D

nzk 2015.10.16. 17:27:40

ööö, most ez turmix, vagy a levüket préseljük ki? a címben turmix van, a leírásban préselés. a 2 nem ugyanaz. a képen meg vmi 3. variáció van... o.O

Anita Bé 2015.10.16. 21:26:18

@nzk: szió! Maga a turmixba, mint fogalomba ez is beletartozik. Készülhet az ital préselővel, turmixgéppel, attól maga a fogalom még turmix marad.
A képen valóban nem az eredeti állapotot látod, de úgy kínálod, ahogyan szeretnéd. -én pl. a préselt italok levét gyakran sűrítem vissza az eredeti gyümölcs egy kis rostjával-.
Kóstold meg, és írd meg, hogy ízlett-e.
Üdv.
süti beállítások módosítása