Recept: Rakott padlizsánszeletek
2015. augusztus 10. írta: Anita Bé

Recept: Rakott padlizsánszeletek

Csodás duci padlizsánokat lehet kapni a piacon. Igazán jó minőségűek, és szerintem klassz áron kaphatóak, így kár lenne kihagyni az alkalmat, hogy készítsünk belőle valami igazán finomat vacsorára.

3daeaa856bb9fe3317771b149976a3ba.jpg

A recept hozzávalói /2 személyre/:

-1 duci padlizsán

-1 mini konzerv kukorica

-1 marék gomba

-10 dkg apróra vágott sonka/gépsonka

-2 érett, nagy paradicsom

-1 konzerv paradicsomszósz /ha a szánk íze úgy kívánja./

-2 db újhagyma

-10 dkg sajt /a füstölt ízűt javaslom leginkább./

-Só, bors,fokhagyma

-Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis hegyes erős paprikát is.

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a padlizsánunkat, szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk, majd egy konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges vizet felszívja. Ezt követően elkészítjük a szószt: kevéske olívaolajon az egyik újhagymát megdinsztelem, hozzáadom az apró kockára vágott sonkát, gombát. Megfűszerezem őket sóval-borssal, és hagyom őket kicsit összeérni. (A gomba levet fog engedni, így nem kell attól aggódni, hogy azonnal odaégne a vacsoránk.) Amikor már látjuk, hogy egy kicsike színt kapott az ételünk, elkezdjük a nagyon apróra vágott paradicsomunkat is hozzátenni. (Ha szószosabb, krémesebb állagra vágyunk, adhatunk hozzá egy paradicsomkonzervet). Ha bírjuk a pikáns ízvilágot, akkor lehelet vékony szeletekben rakhatunk bele hegyes erős paprikát is, ettől igazán tüzes lesz a mártásunk. Reszelve szoktam hozzáadni a fokhagymát, amelyből nem kell nagyon sok, viszont remekül passzol a padlizsánunkhoz. Amikor a paradicsomunk teljesen összeesett, akkor lesz készen a mártásunk. Kóstoljuk meg, igény szerint még most fűszerezhetjük.

Ha készen vagyunk a folyamattal, halmozzuk fűszeres szószt a padlizsánszeleteinkre, melyet előzetesen belehelyeztünk egy kiolajozott tepsibe. A tetejére rakhatunk az újhagyma zöldjéből egy keveset, majd terítsük be jó sok füstölt sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára fog sülni. Fogyaszthatjuk magában, esetleg rizzsel, kuszkusszal. A maradék szószt helyezzük a tányér szélére, higgyétek el, nem fog ottmaradni! Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr817696118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása