Recept:Sonkás-brokkolis csoda
2015. április 12. írta: Anita Bé

Recept:Sonkás-brokkolis csoda

Jártatok már úgy, hogy nem igazán maradt otthon szinte semmi, mert annyira ízletes volt hétvégén az ebéd, hogy megettétek vacsorára? :) Nálam a hűtőben elvétve apró falatok mindig akadnak. Mi sülhet ki mindebből? Íme:

broccoli-ham-mozzarella-egg-bake-8-kalynskitchen.jpg

A brokkolinak ha nincs szezonja, fagyasztott formában könnyedén és jó áron elérhető. Jobb minőségű sonka is el szokott bújni, így a recept legfőbb hozzávalóit máris megtaláltátok. Ebben az ételben az a legjobb, hogy nincsenek a fő arányok megadva, így a fantáziátokat is be tudjátok vetni annak érdekében, hogy ízletes és laktató ebédet/vacsit tálaljatok a szeretteiteknek, vagy magatoknak. A tisztítás után rövid ideig szoktam csak beledobni a forrásban lévő vízben a rózsáira bontott brokkolit, melybe egy késhegynyi szódabikarbónát teszek, így megőrizvén csodás zöld színét. Ha valaki nem szereti, ha roppanós a zöldség, akkor érdemes egy picit tovább főznie, amíg a kívánt eredményt el nem éri. Érdemes belekalkulálni, hogy a sütés folyamán még tovább puhul a zöldség!

broccoli-ham-mozzarella-egg-bake-3-kalynskitchen.jpgbroccoli-ham-mozzarella-egg-bake-2-kalynskitchen.jpg

A zöldséget, és a kockákra vágott sonkát egy hőálló edénybe rétegezve helyezzétek el, melyet vajjal előtte kicsit kenjetek meg. Egy pici só, és egy kevéske bors itt már megengedett :) 

broccoli-ham-mozzarella-egg-bake-4-kalynskitchen.jpg

Ezt követően helyezzétek rá a reszelt sajtot -pl. mozzarella-, és ha van otthon, akkor az apróra vágott újhagyma is nagyon ízletes, és guszta lesz rajta.

broccoli-ham-mozzarella-egg-bake-5-kalynskitchen.jpg

2 dl főzőtejszínt, és 3 db tojást keverjetek el, adjatok hozzá egy kis fűszert (a szokásos só, és borson kívül egy pici szerecsendiót szoktam még hozzáadni), majd öntsétek bele a tálba. Ezt követően aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. (180 C -on körülbelül 25-30 perc alatt elkészül.)

broccoli-ham-mozzarella-egg-bake-8-kalynskitchen.jpg

 

A receptet kalynskitchen.com oldalán találtam, és fordítottam át magyarra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr967359814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása