Teszteltem: arclemosók csatája
2015. január 16. írta: Anita Bé

Teszteltem: arclemosók csatája

Három neves márka arclemosóját vettem be ebbe a csatába. Az első a Vihcy Pureté Thermale 3 az 1-ben terméke, a második a Nuxe micellása, a harmadik pedig La Roche-Posay terméke. 

e899400f5c3e048aac065e5fad039faaed7e6e4b1fbad0fd2199797b726f11af.jpg

A Vichy termékéről írtam Nektek, így magabiztosan csaptam bele a csatába ezzel a termékkel. Úgy gondoltam, hogy nem tud meglepetést okozni számomra ez a márka. Bevallom, magasra tettem a mércét a többi termékéhez képest, de sajnos ez nem szerepelt olyan jól. Eltávolította a smink egy részét, de hagyott kivetnivalót maga után. A csomagolása átlagos, praktikus, de semmi különleges nincs benne. Véleményem szerint ebben az árkategóriában már kapható jobb is.

A krémmánia.hu alapján: Összetevők (INCI lista):  (Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?) 
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Hexylene Glycolti|euEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Közepes,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Poloxamer 184ti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Korlátozott,  Rosa Gallica Flower ExtractEWG Kockázat: 0,  Disodium CocoamphodiacetatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Disodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Propylene GlycolhEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KözepesPanthenolvEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Korlátozott,  Dihydrocholeth-30ti|euEWG Kockázat: 3,  Polyaminopropyl BiguanidetaEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes 

A Nuxe termékére már nagyon kíváncsi voltam, most tervezem több termékét megvásárolni. Csodálatosan eltávolít mindent maga után, finom puha érzetet hagyva a használójának. A fantasztikus rózsa illatról pedig nem is beszéltem még, pedig nem egy hátrány! :) Véleményem szerint nagyon jó termék, biztosan meg fogom vásárolni a továbbiakban. A csomagolása egyszerű,praktikus, de a rózsaszín szín kicsit megtöri ezt az unalmat. Tetszik! 

A krémmánia.hu alapján: Összetevők (INCI lista):  (Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?) 
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Rosa Damascena (Rose) Flower WaterEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: KözepesBenzyl Alcoholi|taEWG Kockázat: 6, EWG Adat: Közepes,  Capryloyl GlycinetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Citric AcidkhEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Sok,  Coco-GlucosidetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Sodium HydroxideEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  AllantoingyEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  Caprylyl/ Capryl GlucosidetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Tetrasodium EDTAEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KözepesDehydroacetic AcidtaEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Sodium HyaluronatehEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  LinalooliEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott

La Roche-Posay arclemosóm eddig még szintén nem volt, ez volt az első hosszas tesztelésem. Ez a termék egy fiziológiás micellás tisztító, elvileg nincs miteszterképző hatása. Az, hogy ez a gyakorlatban mennyire valósul meg, sajnos nem tudom pontosan megmondani. Nekem az orromon gyakran található ilyen gonoszság, és tisztítás ide vagy oda, a termék használata után is megjelentek. A tisztító hagy némi kivetnivalót maga után, nekem kicsit mintha szárította volna a bőrömet, ami a többi tisztító estén nem volt elmondható. Többször kell áttörölni az arcot, hogy teljesen eltávolítsa minden nem kívánatos festéket. A csomagolása szerintem szép, bár semmi különleges. 

A krémmánia.hu alapján: Összetevők (INCI lista):  (Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?) 
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Hexylene Glycolti|euEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Közepes,  Poloxamer 184ti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Korlátozott,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Disodium CocoamphodiacetatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Disodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Citric AcidkhEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Sok,  Dihydrocholeth-30ti|euEWG Kockázat: 3Polyaminopropyl BiguanidetaEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes 

 

A teszt egyértelmű nyertese a Nuxe arcelmosó volt, ezt követte a Vichy, majd a La Roche-Posay. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr77080873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása