Karácsonyra hangolva
2014. december 14. írta: Anita Bé

Karácsonyra hangolva

Milyen az ünnep Hawaiin?

Biztosan elgondolkoztatok már azon, hogy más országokban hogyan telik a december. Ez a kérdés engem is nagyon foglalkoztatott, így utánanéztem ennek a dolognak.

Első körben Hawaiira utazunk virtuálisan, hiszen ott olyan csodálatos ilyenkor is az időjárás. Számunkra furcsa, ám a Csendes-óceán közepén fekvő szigeten élőknek mindez nagyon természetes. Mindazt tudjátok, Amerikában a Hálaadás után megkezdődik az ünnepi őrület, ilyenkor díszít, fát állít az ott élők nagyon nagy része. Mindez az őrület itt is kibontakozik, az aprócska különbség csupán annyi, hogy pálmafákat díszítenek:) Az időjárás ilyenkor ott szinte "tökéletes", nappal maximum 30 fok várható, éjszaka pedig a minimális hőmérséklet nem megy 20 fok alá.  Fontos megjegyezni, hogy az európai ember érkezése után kezdték el csak ünnepelni, mindaddig számukra mindez ismeretlen fogalom volt. 

A Hawaiin élő embereknek is van természetesen saját daluk, amit itt hallgathattok meg:

 

 

 

hawaii-santa-christmas-1024x768.jpg

mele-kalikimaka-hawaii.jpg

mele-kalikimaka-merry-christmas-from-paako-beach-maui-hawaii-sharon-mau.jpg

sup_santa.jpg

thumb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr116982751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása