Adventi készülődés Budapest 5 legkülönlegesebb helyszínén
2019. november 22. írta: Anita Bé

Adventi készülődés Budapest 5 legkülönlegesebb helyszínén

Imádok ajándékozni! Szeretem az érzést, amikor tudom, ez „ő” neki lesz a legtökéletesebb; annyira izgalmas figyelni a másik arcát, vágyakozását és tapasztalatát.

Pár éve kezdtem felfigyelni a karácsonyi ajándékgyűjtés 365-ös rendszerére, vagyis az év bármely napján találhatok karácsonyi ajándék ötletet.

78496428_533208964187770_1551881721106923520_n.jpg

Tavaly már novemberben elküldtem a családomnak azt a listát, ami csupa olyan dolgot tartalmazott, amiből akármit választanak, nagyon örülök (pl: design cuccok, szappan, termelői méz, étkészlet, ruha...stb.). Továbbá én is megkértem őket, hogy írják meg az ő kívánságlistájukat. Soha nem látott izgalommal teli karácsonyunk volt.

Most is van egy listám, amivel nekiindulhatok az idei advent felfedezésének.

Szeretem, amikor kézzel fogható a kapcsolódás, felfedezhető a környezet és hatással van rám az ötlet...”valami dekor a nappaliba”...és már indul a fantáziám, a szemem keresi az éppen odaillő darabokat...

Fontos számomra az ajándék milyensége, anti-unalmassága és hasznossága. Ezeken a helyszíneken tuti inspirálódhatok!

Kiskert Piac Zöld Ünnep: 2019. december 1-én, Budapest 6. kerületében, az Anker’t-ben; azoknak, akik a dizájnt és az ízélményt a természet felől közelítik, az adventet is zölden, növényekkel, kertészettek tele látják, vágynak a közösségi élményre, az illatokra és a látványos természetre. A piacon megismerkedhetünk a desszertsavanyúságokkal...Te kóstoltál már gyömbéres káposztával töltött barackot?! Ha karácsonyi főzéssel készülsz, itt termelői fűszernövényekből kedvedre válogathatsz. Növényékszerek, grafikák, terítékek, tálak, poharak, teák, lekvárok, szörpök...Én biztosan a rőzsekosarammal érkezem!

III. Csak a mentes – karácsonyi vásár: 2019. december 7-8, Budapest 5. kerületében, a Duna Palotában; azoknak, akik szeretnék megtapasztalni és megérezni a „mentes”-érzés teljességét. Több, mint 50 mentes-kiállító, allergén-mentes termékek, főzések, előadások; mi is a nyers vegán séf fogalma...workshop-on alkothatjuk meg az ünnepi menünket; kókuszvíz, ökotisztítószerek, natúrkozmetikumok és számtalan élmény a mentes-világban.

Ragyogj! x Kiscelli Advent: 2019. december 8-án, Budapest 3. kerületében, a Kiscelli Múzeumban; azoknak, akik imádják a csillogást, a divatot, ezek együttes megjelenését (nemcsak a karácsonyfa díszeken), tárlatvezetéssel sétálhatunk a 18-21. századi, különféle alkalmakon viselt öltözékek között. Mialatt ragyogó textil kreálmányok ölelnek körbe minket, workshop-on készthetünk csokoládét, 170 éves nyomdagéppel nyomhatunk magunknak karácsonyi képeslapot és elkészíthetjük tornazsákunkat a csillogás stílusában. És...megtapasztalhatjuk, mi az a hangképszerzemény! Wow!

Varázs Garázs design vásár: 2019. december 14-20; Budapest 11. kerületének Varázs Garázsában; azoknak, akiket megérint az újraalkotás művészete, itt olyan egyedi tárgyakat vásárolhatunk, amiket formatervezők, látványtervezők, hangszerkészítők, biciklikészítők és keramikusok hoztak a valóságba. Innen hazaviheted a betont, újraélesztett bútorokat láthatsz, hangszerek társaságában.

WAMP karácsonyi vásár / Még időben: 2019. december 8-án, és  15-én, Budapest 2. kerületének Millenárisában; azoknak, akik a magyar művészek, vasárnapi piacának hangulatában szeretnének bevásárolni karácsonyra. Azoknak, akik arra vágynak, hogy kinyíljon előttük a jelenkori művészek asztala, az alkotókkal maguk szeretnének cseverészni az alkotásról, találunk itt ékszert, festményt, táskát, textilt, kézműves kolbászt, pecsét manufaktúrát, kesztyűt, chilli-t, szörpöt, szőttest, elsőre megfogalmazhatatlan furcsaságokat és még bögrét is – igen, pontosan, olyan bögrét, amit egész biztosan fogunk nézegetni és használni, akár évek hosszat.

Kellemes ADVENTúrázást!

Írta: Sas Gabriella, Kikapcsolódok blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kikapcsolodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1515320046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása